foto's gps

yamaman

MF'er
21 jun 2003
37
0
Belgie
Beste forum-leden,
kunnen jullie enkel foto's plaatsen van jullie gps, gemonteerd op je moto.
Ik ga mij ook een dergelijk toestel aanschaffen, alleen kan ik mij de ware grootte van een dergelijk toestel (gemonteerd) niet voorstellen. Ik heb een street pilot 2610 reeds gezien en dit lijkt mij toch wel de max. afmetingen te bezitten. Alleen de prijs vond ik een beetje te veel van het goede en daarom ben ik aan het twijfelen tussen een GPS V of een street pilot III. Deze heb ik in de levende lijve nog niet kunnen aanschouwen en heb absoluut geen idee hoe groot deze dingen zijn. 't Zou op m'n ace moeten passen, zonder dat het ding tegen m'n kin zit te drukken ;)
 
kijk eens op gps-garmin.nl dan 'gps op de motor' helemaal naar beneden scrollen en dan heb je links een rijtje merken. krijg je vast een goede indruk.
 
U vraagt... ik draai ;)

full


Mijn 276C... Beter dan de 2610, sneller, iets goedkoper, met accu en bruikbaar bij wandeltochten e.d. en goed waterdicht... afgelopen zaterdag getest 8-)

Mijn exemplaar is voorzien van 256MB en daar kan, zonder Parijs, heel de Benelux en Frankrijk op...

BTW: met RAM-mount, Mapsource en 256 MB module en helminbouwset (dus geen oortje) èn inclusief autosteun was ik €1485 kwijt... bij Notter www.gps.nl
 
Laatst bewerkt:
De GPS V op m'n blade:

http://www.xs4all.nl/~looyjr/forum/blade.jpg (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.xs4all.nl/~looyjr/forum/blade.jpg)


http://www.xs4all.nl/~looyjr/forum/kogel.jpg (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.xs4all.nl/~looyjr/forum/kogel.jpg)

;)
 
Paar weken geleden een Garmin GPSmap 60CS gekocht. Met een beetje glijmiddel gaat die er met kleurenscherm en heel NL gemakkelijk in. Vwb prijs en grote tussen GPS V en de streetpilot in. Kan helaas geen digifoto maken, maar zit prima.
 
Paar weken geleden een Garmin GPSmap 60CS gekocht. Met een beetje glijmiddel gaat die er met kleurenscherm en heel NL gemakkelijk in. Vwb prijs en grote tussen GPS V en de streetpilot in. Kan helaas geen digifoto maken, maar zit prima.

Leg uit... ik heb vandaag behoorlijk overgewerkt en ben niet meer geheel helder... of ligt dat aan de Benedictine :?
 
Mijn 276C... Beter dan de 2610, sneller, iets goedkoper, met accu en bruikbaar bij wandeltochten e.d. en goed waterdicht... afgelopen zaterdag getest 8-)

:^

Ik heb ook een 276c helaas nog geen foto waarbij hij op de motor gemonteerd is.

Hier nog een foto van een aantal 276'en op motoren:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=41358 (www.advrider.com/forums/showthread.php?t=41358)

Maar als de 276c boven je budget ligt kan je ook eens kijken voor een 76c.
Is wat kleiner als de 276c, maar schijnt w.b.t. routing iets beter te werken als een 60c. En het extra geheugen is ook makkelijk.
 
Hier een foto van een bevstiging van de streetpilot 3 met behulp van een TOURATECH houder. De bevestiging is gemaakt door NEBE motoren in Velp. Zeer vakbekwame eigenaar en is zeer hulpvaardig. Hij helpt je net zolang totdat de bevestiging goed is.

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/104505/4fed76af91130fde666f5036bf098137 (test.jpg)​
 
De 276C is populair zo te zien.

Onderstaand de RAM mount voor mijn 276C. De RAM mount bestaat uit de beide "kogels" en de beugel er tussen. De cradle voor de GPS zelf is een onderdeel van de "marine mount" waar de 276C standaard mee geleverd wordt. De RAM mount kan hier met 4 boutjes netjes aan worden vastgeschroefd

RAM1.jpg


RAM2.jpg
 
276cd.JPG


Als je dit topic bekijkt zie je ook meteen welke GPS er op dit moment werdeldwijd het populairst is voor motorgebruik. ;)
 
stel jezelf een zwarte FZR voor, een kanariegele Garmin Etrex en een stuk ductape.
(is makkelijker dan een foto maken)
 
navigation.JPG


Lees meer op http://www.powerful-emotions.com/GPS/GPS01.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.powerful-emotions.com/GPS/GPS01.html)
 
Quote uit de site van gps.nl:

Het bezit van een PDA met TomTom (of andere software zoals ANWB Engin) is de laatste jaren sterk gegroeid. Ook wij verkopen deze systemen.
Er zijn best enige motorrijders die het op de motor gebruiken en daar ook tevreden over zijn. Wij raden het echter STERK af. Het toestel zal er vroeg of laat aan kapot gaan. Dat geldt OOK voor mooi-weer rijders. Belangrijke oorzaak van problemen op termijn is de combinatie van stof en condens: die leidt tot corrosie op de printplaat van het toestel. Resulterend in total-loss, terwijl er eigenlijk niets gebeurd is. Het aantal meldingen van defecte PDA's op de motor neemt inmiddels hand over hand toe.
 
Bij deze de Streetpilot 3 op een Monster S4 :
full

Natuurlijk nog wel even een 12V aansluiting maken voor de stroom toevoer. Ook makkelijk voor de druppellader trouwens 8-)
 
Laatst bewerkt:
En nog een plaatje van de SP3 op de MS4 :
full

(ik weet niet hoe ik meerdere plaatjes tegelijk kan posten.....)
 
Terug
Bovenaan Onderaan