FZR, het enige echte, volledige topic

Rob RD

De Blèje Rèswèkâh........ Vaak Ben Je Te Bang
Donateur
25 aug 2002
63.264
112.225
Rèswèk
Klik hier voor alle CMSNL overzichten (under construction, is gewoon een reply in dit topic)

Klik Hier voor de nodige schema's



@markjuhh 's FZR1000, '87 / '88 uitvoering zonder EXUP

1611171874651.png




Het Project van @FZRene , exact dezelfde als mijn project, dat is echter uitbesteed

1611047779127.png


De Brazilian Look uitvoering van @daddyphilipsen

1611047255624.png



FZR600R van @NikaNoelle

1605695988826.png


Links is dit de 600 van Dimitri, mijn zoon, rechts de 1000 van mij.

1605671197377.png



Mijn éérste FZR, een '88er 2RG, Engelse import. Kikkerogen en geen EXUP, juist voor de 20 kleppen en geen EXUP wilde ik toen deze motor hebben.
Ze hebben enigsinds een naampje gekregen, meer om de ene van de andere te onderscheiden, dit is De Oude Dame.
gekocht op 26-09-2016. Staat nu op de lijst voor een Overhaul. Versnellingsbakrevisie en klein werk. Het is gewoon een leuke fiets waar een boel kleine dingen aan moeten gebeuren. Voor deze motor heb ik 450 eurie betaald

1605672254611.png


Daarna is de paarse 600 erbij gekomen. Omdat mijn zoon, die op de 1000 hierboven zit, een 600 kocht wilde ik eigenlijk ook zo'n racer hebben.
Van een FZR-Clublid kon ik deze 600 voor een clubledenprijs overnemen, ik meen voor 650 eurie. Sinds 16-09-2018 in mijn bezit. we zijn er nog niet achter waarom deze motor zo hoog is, maar daarmee heeft ze wel de naam Stapelbed verdiend

1605672269831.png



Na deze motor heb ik de FZR600R van Dizono uit de handen van de slopers gered. Na een slippertje op Assen had Dizono er geen zin meer in om deze motor weer in rijdbare staat te maken. Omdat het een motor is met fraaie verbeteringen wilde ik niet dat deze in onderdelen uit elkaat viel om nooit meer op de weg te verschijnen. Deze motor heb ik op 16-03-2018 gekocht voor 250 euro. Ze zag er aanmerkelijk slechter uit als op het plaatje. De bijnaam voor deze fiets is om meerdere redenen Nummer 3. Derde FZR en het staat er op... De schaafwonden op tank en kont blijven... Een herinnering in ere houdend

1605672296459.png


Omdat de Oude Dame stilstond en de hang naar een toffe 1000 bleef knagen klikte ik een paar keer op marktplaats... En daar stond ze. De prijs weet ik niet meer, ik denk 900 euro. De 1000, zoals deze tevens genoemd wordt, werd te koop aangeboden door Danny's Motorservice. Als je op Deze Link klikt zie je op de foto's van Danny's werkplaats de 1000 nog staan. deze motor heb ik op 24-05-2018 gekocht en is eigenlijk mijn pimaire vervoersmiddel op twee wielen. Mee op vakantie, leuke ritjes en tourtjes, groepsfeesten, vrijwel alles wordt met De 1000 gedaan. Een Wereldfiets. ik ben de 4de eigenaar, maar de erste eigenaar bleek een knul uit onze eigen groep te zijn. Ik was ook wel een beetje op zoek naar een recentere in deze kleurstelling. Deze keuren zijn gewoon waanzinnig mooi.

1605672318432.png


Tussendoor kwam er nog een 1000 bij die we hebben gekocht maar die is naar een vriendje van ons gegaan. Omdat het bleef kriebelen wat betreft het verlangen naar een motorfiets die in de voortuin gestald kan worden en eigenlijk klaarstaat om te grijpen om een boodschapje te doen of als vervoersmiddel. Dat zou een mooie kans zijn hiervoor een YZF750R aan te schaffen. Een zoektochtje bracht deze YZF750R via Marktplaats bij mij. Was ook ergens rond de 1000 euro. Omdat de fiets zo leuk is heb ik besloten er geen Streetfighter van te maken. Op een paar dingetjes na is deze fiets goed, Zaterdag's opgehaald, voor het eerst niet in de bus naar huis gereden en zondags meteen naar Duitsland ermee. Deze is sinds 23-08-2019 de mijne. Vanzelfsprekend heet deze "de zevenhalf"

1605672337628.png


Op enig moment dacht ik eraan om nummer 3 met een zwarte jurk aan te gaan kleden. Juist omdat de zwart/paars/rose/gele uitvoering zo ongelofelijk mooi is. Mijn zoon heeft een zwarte 600 en tsja, het staat wel heel erg mooi hoor, twee van die zwarte motoren bij elkaar. Ik heb dus een advertentie hier geplaatst en ben ernstig op zoek gegaan naar kuipdelen en tank en zit-delen. Dat was ten eerste moeilijk te vinden in een nette staat en ten tweede gewoon duur. Het zou op een 1200 euro uitkomen. In mijn zoektocht landde ik voor het eerst van mijn leven op fakebook, waar de MILF, (motor I like to fiets) aangeboden werd. Eigenlijk in nieuwstaat! Voor 1000 euro is deze van mij geworden. Motor ziet eruit en rijdt als nieuw. Sinds 11-10-2919 van mij. Juist vanwege de kleur ben ik met deze motor ook heel blij.
1605672357824.png


Ja, en toen was ik er eigenlijk klaar mee... Tot ik op de FZR club een FZF1000 angeboden zag voor 100 euro. Dat moest gewoon een pracht project worden... De beslissing was gauw genomen, contact snel gelegd en de koop snel gesloten. Sinds een maand staat de 1993 FZR1000, het project genoemd bij mij
1605672376694.png




Zover...

En Verder

Op enig moment word ik getipt door m'n maatje dat er een 600 project te koop staat. Michelle doet haar motor weg omdat ze er een streetfighter van wilde maken wat het nooit gaat worden... Geen weg terug wegens tijd en kennis tekort. Er is -gelukkig- heel veel werk aan dus ik ben blij met project "Michelle"

1605672398246.png


En dan doet zich nog een leuk buitenkansje voor. Danny Motorservice, van de Zwarte 1000 belt me op dat hij een inruiler voor weinig heeft die hij mij als eerste aanbiedt. Echt een waanzinnig nette YZF750R met abnormaal veel werk. Veren en demping rondom, water in de tank en de carbs, carbs reinigen, kleppen stellen, olie en filter en KVS wisselen... Omdat Dimitri (mijn zoon) achter het doodlopende project van de Bernhardlaan in Voorburg aanzat wordt deze als Project voor hem

1605672415565.png
 
Laatst bewerkt:
Zie net dat je een fzr gekocht hebt, dat je de site niet opkomt kan kloppen, als het goed is heb je je aangemeld, maar daarna moet je account nog geactiveerd worden, ik zal er zo ff naar kijken.

G.G.

Edit: als je je aangemeld hebt, onder welke naam is dat dan? En als je je aangemeld hebt, ontvang je een mailtje op het emailadres dat je opgegeven hebt. Volg die instucties uit dat mailtje, dan komt het allemaal wel goed.
 
mooimooi. Leek me wel leuk hier ook ff foto's te posten van je bike, maar ik kan hier op werk niet bij mijn foto's...

Weet iemand van de paar mensen die dit lezen of je remklauwen van een oude 600 (met enkele zuigers), kan wisselen voor klauwen van een nieuwere(91'er ofzo?) en of dat scheelt.
 
had me nog helemaal niet aangemeld.
Maar ik had al eens eerder op de site gekeken, en toen kwam ik er gewoon op. Alleen ben ik toen niet op het forum geweest.
Maar ik kom nu uberhaubt niet meer op de site...
www.fzrclub.nl doet het op mijn computer niet meer.
 
had me nog helemaal niet aangemeld.
Maar ik had al eens eerder op de site gekeken, en toen kwam ik er gewoon op. Alleen ben ik toen niet op het forum geweest.
Maar ik kom nu uberhaubt niet meer op de site...
www.fzrclub.nl doet het op mijn computer niet meer.

Als ie in je favoriten staat, dan kan het dat ie het niet meer doet, tik dan eens gewoon www.fzrclub.nl in. Denk dat daar het probleem zit. De site heeft sinds twee dagen een hele andere layout volgens een ander programma.
Bij mij in mijn favoriten stond : http://www.fzrclub.nl/blablabla/blablabla (www.fzrclub.nl/blablabla/blablabla) etc. en door die blablabala kwam ik er niet op. Was de verkeerde blablabla..
Snappie? beetje vaag verhaal, maar als je alleen www.fzrclub.nl intikt zou het moeten lukken.
 
ik druk elke keer www.fzrclub.nl , maar dan gaat ie naar:
http://www.fzrclub.nl/forum/portal.php (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.fzrclub.nl/forum/portal.php)
en dan zegt ie;
The requested URL /forum/portal.php was not found on this server.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache 2.0 Server at www.fzrclub.nl Port 80
 
ik druk elke keer www.fzrclub.nl , maar dan gaat ie naar:
http://www.fzrclub.nl/forum/portal.php (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.fzrclub.nl/forum/portal.php)
en dan zegt ie;
The requested URL /forum/portal.php was not found on this server.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache 2.0 Server at www.fzrclub.nl Port 80

Met die: "/forum/portal.php" erachter gaat het steeds fout.

Je moet echt alleen www.fzrclub.nl hebben en niet nog eens "/forum/portal.php" erachter.
 
alleen dat extra stukje komt er automatisch achter.
Ik type zelf echt alleen maar fzrclub.nl
Hij verwijst me zelf meteen door. ik weet niet of je anders een andere extensie voor me hebt die ik erachter kan zetten, dat ik ergens anders op de pagina kom.
 
Ik heb wel geen FZR, maar de site is geen probleem!
Dit is het eerste wat ik te zien krijg.
Ligt dus echt aan jouw/PC.

http://fzrclub.nl/



[me]Welkom op de site van de Dutch FZR-Owners club

dé club voor Yamaha FZR-rijdend Nederland.
Op deze site kun je zeer veel info vinden over de Yamaha FZR motor.
Heb je een FZR 250, 400, 600, 750 of een 1000 dan ben je hier aan het goede adres
Op het forum is alle info te vinden over jouw motor, mocht je toch iets niet kunnen vinden,
stel dan gerust een vraag in het forum.
Er worden geregeld meetings en toertochten gehouden, wat natuurlijk erg gezellig is.
Het aantal leden groeit nog met de dag, dus heb je een Yamaha FZR , wordt dan gratis lid van de FZR club
Bedankt voor je bezoek,

Surfse! :) [/me]
 
nah, laat ik www weg, kom ik er wel :?
Ik weet het niet meer,maar ja, kan me nu tenmninste wel aanmelden. *O*
 
DJ Swen, ik denk dat je doel van dit topic algemene l#lpraat over de fzr is, toch?

Vertel eens wat moois over je nieuwe aanwinst. Welk type? Kleurstelling? Extra's?
 
de foto heb ik hier ergens gepost, geloof in het andere FZR-wegtrek topic.
Het is een 89'er 600.
De vorige eigenaar had eens een lichte schade gehad, en van daaruit besloten er een fightertje van te maken.
Houdt in dat er een stuurkuipje geplaatst werd(welke niet helemaal mijn smaak is, maar ja... die is zo vervangen)
Verder werd hij strak gemaakt en werden tank, origineel kontje en kuipje in Opel OPC Blauw gespoten(zeer mooie kleur).
Velgen zijn originele, dus tzt op zoek naar bredere achtervelg.
Deze velgen zijn geel/oranje achtig gespoten, van een Citroen Saxo. En de velgranden gepolijst.
Verder leuke accesoires zoals mooi omhoog stekende dikke demper(merk ff vergeten).
Gele goodridge remleidingen voor, wat blauwe boutjes in het blok en wat gepolijst her en der.
Enige wat mis is, is dat het glaasje van de temp-=meter weg is. En het is een Amerikaan, dus glaasje schijnt dan moeilijk te krijgen te zijn.
 
Nou ik ook effe hier posten en een vraagje stellen die lastig is.

Ten eerste mijn FZR heeft totaal geen verbouwing ondergaan tot ik hem kocht dus ALLES origineel en komt van de eerste eigenaar af en het is een ned motor.
Nou ik heb een 600 3he met een oliekoeler en een binnen olie filter, niet alle 600 3he modellen hebben dit waarom ik wel.

Ik heb een 89 FZR die erg overjarig was en pas in 91 op kenteken is gezet, ik heb dus geen enkele zuigers op de voorremmen, hoe komt dat, want de 89 modellen hebben toch enkele zuigers.

wie weet de antwoorden.


:? :? :? :? :? :? :?
 
die die ik net gekocht heb is een 89'er, en heeft ook die enkele klauwen, en is een vloeistof koeler heb ik het idee. Of hij heeft een wel heel grote oliekoeler :X *D
 
die die ik net gekocht heb is een 89'er, en heeft ook die enkele klauwen, en is een vloeistof koeler heb ik het idee. Of hij heeft een wel heel grote oliekoeler :X *D


je hebt de radiateur die is groot zitten grote rubberen slangen aan, daaronder zit een klein radiateurtje zal ik maar zeggen daar zitten dunne stalen leidingen aan dit is de oliekoeler maar die heeft dus niet iedereen
 
Nou ik ook effe hier posten en een vraagje stellen die lastig is.

Ten eerste mijn FZR heeft totaal geen verbouwing ondergaan tot ik hem kocht dus ALLES origineel en komt van de eerste eigenaar af en het is een ned motor.
Nou ik heb een 600 3he met een oliekoeler en een binnen olie filter, niet alle 600 3he modellen hebben dit waarom ik wel.

Ik heb een 89 FZR die erg overjarig was en pas in 91 op kenteken is gezet, ik heb dus geen enkele zuigers op de voorremmen, hoe komt dat, want de 89 modellen hebben toch enkele zuigers.

wie weet de antwoorden.


:? :? :? :? :? :? :?

Wij hebben ook een 3he met dubbele zuigers in de klauwen,oliekoeler en binnenfilter.
Die van ons is op kenteken '91 volgens enkele bij fzrclub is het een '89er :?
 
geen idee wat zoiets waard is :N
Geef me eens een richtprijs (voor deze student).
Hou er wel rekeing mee dat je dus de ketting in lijn zult moeten zetten
:X , het kan wel denk ik maar wordt wel heel lastig.
En over of het lekker rijd, zo'n brede band op een 600 zijn de meningen ook over verdeeld.

EDIT: Ohja...., en dan past ie nieteens in je achterbrug, zul je dus moeten openzagen en verbreden :X , ook hier weer: het kan wel maar je moet wel weten wat je doet.
 
alleen past ie dus ook niet in een FZR600 :-(
Maar welke bredere achtervelg past daar dan eigenlijk wel in?Van een FZR1000 ofzo?
 
als je 180 wil in een fzr600 zal je der gewoon een fzr1000 achterbrug in moeten zetten.

anders moet je zombie de mof even vragen. hij kan zowat overal aan komen of heeft het liggen :P

groeten steven :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan