fzr400 met een fzr 1000 blok

sjeeseend

MF'er
15 mei 2004
154
0
zuid-holland
het zit te broeien hier............wil iets bouwen maar dan totaal anders,
b.v ben in het bezit van een r-1 blok en een fzr 400 frame .....voel je hem al }) ?

wil dit op een of andere erin pas maken en er een serieuze project van maken, maar heeft iemand hier ervaring mee of info hierover, kom er wel uit maar wil wel eerst weten of dit een beetje een haal bare kaart is ....of kan ik beter een fzr 1000 blok pakken.

en met een beetje geluk een r6 2005 swingarm erin liefst natuurlijk zo'n swingarm uit 2006 maar daar waren we nog niet..... :9

ja ik heb zitten dromen jah maar nu moet het waarheid worden ....

wie weet iets hierover ???
 
heb je uberhaubt al wel gekeken of dat blok wel tussen de framekokers past? :?



verder lijkt het me niet zo'n strak plan om een r1 blok in een slap 400 frame te gaan hangen :X
 
Fzr 400 3tj frame - Professionally altered to take the yzf750 engine

http://www.fzrclub.nl/smf/index.php?topic=4150.0

6612sb6ln.jpg



FZR400 with a 600 motor
http://www.pappawheelies.com/fzr400600.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.pappawheelies.com/fzr400600.htm)

fzr%20049.jpg
 
ergens op dit forum :

http://exupbrotherhood1.com/phpbb2/index.php (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/exupbrotherhood1.com/phpbb2/index.php)

Heb ik eens een 400 gezien met FZR1000 blok. Het frame was meen ik wel wat aangepast om het blok te huisvesten.

Een 750 blok heeft dezelfde afmetingen als een 1000 blok.

Frans
 
zal wel je frame hier en daar dan goed verstevigen... tjah zolang je alles echt goed verstevigt moet het kunnen...

ik ben zelf een zx6r blok in mijn zxr400 aan het hangen. alleen dat past voor geen meter :P
 
http://exupbrotherhood1.com/phpbb2/viewtopic.php?t=4371 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/exupbrotherhood1.com/phpbb2/viewtopic.php?t=4371)
 
tis m'n eerste topic en heb gelijk serieuze reacties ;) ......... bedankt :}

tis me wel eens eerder gelukt om in een yzf 750 frame in fzr 1000 blok in te hangen zonder alteveel moeite.....achteraf, daarna de nokkeassen overzetten weer van de yzf 750 in de kop van de 1000 wat meer moeite gaf achteraf, de klepspeling goed te krijgen
uitlaatsysteem in de kont van bos erop r-1 kont daarop .....dus die ervaring heb ik al ( foto's volgen later)

ik denk dat ik voor een yzf 1000 blok ga want dat gaat beter lukken lijkt me qua modificatie, uiteindelijk kan ik altijd nog een keer dat geintje uithalen van die nokkeassen en ! met de versnel.bak van 750 ( zet je ook zo over weet ik uit ervaring ) want dat zijn er 6 dus korter geschakeld als blijkt dat het standaard fzr 1000 tegenvalt _O-

basis lijkt me dus gelegd :+
 
maar het r-1 blok laat me nog niet los ......welk frame is nou het ow-01 frame het fzr 400 frame of het yzf 750 frame heb het geweten maar ben het vergeten, vraag dit om een beetje indicatie te krijgen van het stijfheid van het frame wat ook zeker niet onbelangrijk is ..... i know ;)
 
thanx for the info bigrobb !!

wilde lid worden bij fzr club maar werd geweigerd omdat ik een yzf 750 had met een fzr1000 blok hahaha ...geef nie ik moest er wel om lachen :P

zie al volgens de pics via bigrobb dat een r-1 blok moeilijk verhaal wordt .....maar ik hou gelukkig van moeilijke verhalen....
 
Ook een groot verschil wat voor fzr400 het is..
Maar ik begreep eruit een 3tj ?
Volgens mij best een stevig framepie,maar volgens mij is het meer je achterbrug wat bepaalt of kan of niet ??
 
tis ook meer het geheel wat juist de cirkel rondt maakt ( frame/ voorvork/achterbrug/ gewichtsverdeling/geometrie / enz)...en dat maakt het juist zo leuk om er mee te spelen, teminste zo lang het lukt en dan ook nog goed werkend ;)

en heb nog een yzf 750 achterbrug die is voorlopig genoeg, fzr 1000 brug is iets langer en minder stijf dan de yzf brug komt door de xtra brug ......maarr bedankt !
 
waarom slotje? Dit is nou net zo'n lekker onderwerp :)

FZR1000 blok in YZF750 frame is vaker gedaan, ging zo goed dat Yamaha het maar zelf is gaan doen zodat ze een flinke fiets hadden voordat de R1 productierijp was. Ze noemden deze hybride zelf "YZF 1000 Thunderace" 8-)

Het 1000 blok is zelfs in de FZ750 te hangen, gaat nog relatief eenvoudig. En zelfs met wat aanpassingen (flink opboren, NOS) gaat dat goed met het 'ouderwetse' FZ frame (klikkerdeklik). Zou dus met het deltabox frame van een FZR, ook al is het 400, zeker zo goed moeten kunnen.

Suc6 ! Dutch
 
Heb niet het hele topic doorgenomen maar in engeland had er iemand een eerste generatie fireblade blok in een FZR 400 frame gehangen. Moest wel het frame aanpassen dacht ik.
 
Ben ik nou de enige die zichzelf afvraagt wat er nou verzekeringstechnisch gebeurt als je (om wat voor reden dan ook) crasht met een FZR400 (op kenteken) waar een 1000cc blok in hangt??
 
Terug
Bovenaan Onderaan