Garantievoorwaarden nieuwe motor

chielmi

MF veteraan
30 mrt 2003
5.095
7
Heerenveen
Ik ben van plan begin volgend jaar een nieuwe motor te kopen. Het wordt (als de proefrit deze zaterdag op het oude model bevalt) ;) een Triumph Daytona 650.

Hoe zit het met de garantie als ik zelf klein onderhoud doe aan de motor (olie, remmerij etc)? Kan de fabrikant moeilijk doen bij een evt garantieclaim, ookal heb ik alle facturen van de olie enzo? Groot onderhouden (kleppen, carbs etc) laat ik doen door dealer.

En hoe zit het als ik mijn eigen dealer het onderhoud laat doen? Mijn dealer is geen Triumph-dealer, maakt dit wat uit voor de garantie?
Eigen dealer heeft wel jarenlange ervaring met Triump, heeft er op het moment 5 in onderhoud. Dus dat vind ik wel vertrouwd.
 
Je hebt op een nieuwe motor 2 jaar garantie, MITS je die 2 jaar AL het onderhoud laat doen door een OFFICIELE dealer, anders vervalt ie meteen. Das het nadeel van een nieuwe fiets, het onderhoud kost die 2 jaar wat centjes (als je veel rijdt tenminste).
 
Dat is toch ook niet meer dan redelijk denk ik?
Om twee redenen: 1 je dealer wil graag dat zijn werkplaats ook nog wat verdient aan de motoren die hij verkocht heeft, (want ondanks wat de meesten hier denken komt de omzet wel uit de showroom, maar de winst nog steeds uit de werkplaats)
En 2: welke controle mogelijkheid heeft hij anders of de eventuele klacht of garantieclaim die jij hebt ontstaan is door een fabrieksfout of door iemand anders onkunde?
 
Wat denk je zelf als je er eens goed over nadenkt?
Domme nutteloze reply :Z

Als ik het wist zou ik het hier niet vragen.
Dit is voor mij de eerste keer dat ik een nieuwe motor koop.
Ik vraag het vooral omdat mijn eigen dealer (geen Triumph dealer) de motor ook wel wil onderhouden, maar hij zelf ook al aangeeft dat ik in problemen kán komen bij een garantieclaim.

Dit topic is dus vooral bedoeld om erachter te komen hoe "streng" motorfabrikanten zijn als het op garantie aankomt...
 
Gewoon ff een mail sturen aan de importeur van Triumph. Ze zijn niet altijd even moeilijk. Maar wel verstandig om het even na te vragen. Vandaar ook het woordje "kan" in het antwoord van je eigen dealer.
Volgens mij geld n.l. hetzelfde als met auto's; en moet een motor via elke motordealer leverbaar zijn. (ik heb ook een keer een fiat besteld via mijn vaste garage (toyota dealer)
Dit is wettelijk zo geregeld voor de hele auto en motorbranche. Dat men in de motorbranche daar erg zwijgzaam over is, is een heel andere zaak...

Gewoon ff bellen, volgens de wet moeten ze zowiezo een deugdelijk product leveren en heb je dus altijd garantie. Als ze alleen echt niet willen heb je ook een hoop gezeik; en daar zit je meestal niet op te wachten.

Wat je ook kunt proberen is dat jouw dealer hem bij een collega koopt die wel triumph dealer is. Onderhoud valt dan meestal ook wel onderhands te regelen. (de officiele dealer tekent af...)Lukt niet bij een safe of andere grote zaak overigens...

Zxr

Greets ZXR.
 
Dit meende ik dus ook al, maar goed te horen dat het gewoon wettelijk geregeld is.
Helaas kan ik geen contact opnemen met Triumph Nederland, omdat er geen Nederlandse importeur van bekend is. Ik meende pas gelezen te hebben dat de Safe holding importeur wordt van Triumph, maar daar heb ik ook verder geen gegevens van ;(
 
Dit meende ik dus ook al, maar goed te horen dat het gewoon wettelijk geregeld is.
Helaas kan ik geen contact opnemen met Triumph Nederland, omdat er geen Nederlandse importeur van bekend is. Ik meende pas gelezen te hebben dat de Safe holding importeur wordt van Triumph, maar daar heb ik ook verder geen gegevens van ;(

Volgens de officiele site in engeland ( http://www.triumph.co.uk/ )en de dealerpagina ( http://triumph.linneydesign.com/site/dealers/dealer.cfm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/triumph.linneydesign.com/site/dealers/dealer.cfm) ) zit de officiele importeur op het onderstaande adres :


Distributor TRIUMPH MOTORCYCLES B.V.

Postbus 1061
Alkmaar
The Netherlands
1810 KB
Tel: 00 31 (0)72 541 03 11
Fax: 00 31 (0)72 541 03 12

Geef het eens een belletje maandag !

Greets, ZXR
 
[me]chielmi wordt langzamerhand blind ;)
[/me]

óf het komt toch door de drank, maar dat lijkt me stug :P


thanx!






En het MF loopt ook al terug in de tijd, of lopen al m'n klokken achter? :?
 
Laatst bewerkt:
Het is dus NIET waar dat je verplicht bent om het onderhoud bij de dealer uit te laten voeren. De garantie mag ander onderhoud NIET uitsluiten, dat bepaal je namelijk zelf. De garantie zal onvakkundig onderhoud uiteraard uitsluiten, de discussie zal dan vaak gaan over wat nou vakkundig is.....

Maar....zo'n domme vraag was het dus niet.....

Het is natuurlijk wel zo dat geen enkele dealer, waar je als eerste terecht komt met je eventuele claim, zal staan te springen om het voor jou ff te gaan regelen......en de importeur zal eventuele gebreken mogelijk gaan wijten aan "onvakkundig onderhoud"......
 
JanB, ik ben het meestal met je eens, maar ik heb zelf meegemaakt dat een garantieclaim werd afgewezen omdat ik onderhoud NIET bij een officiele dealer had laten uitvoeren. Even goed informeren vantevoren dus Chiel of dit bij Triumph zo is.
 
Ik ga het onderhoud denk ik toch maar gewoon bij Triumph dealer laten doen.

Btw, heb de motor laten bestellen. Zal volgend jaar wel topicje openen als ik hem heb ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan