Gas blijft hangen bij warme motor

Jsb007

Rookie
2 sep 2022
3
1
Vinkeveen
Facebook
Hallo, ben sinds kort eigenaar van BMW K1200 GT van 2006. Prachtige machine om te zien, maar flink wat andere rijeigenschappen als mijn vorige Honda ST1100. Bij het maken van een ritje blijkt dat soms het gas blijft hangen. Hij blijft dan hoger in de toeren dan ik zelf wil. Dit doet hij alleen als de motor warm is. Kabels reeds gesmeerd die werken prima, wat zou het probleem kunnen zijn?
 

IJzervreter

MF veteraan
Donateur
29 apr 2004
26.759
12.206
Het kan ook goed dat je door een paar tankjes super 98 te verbruiken al veel verbetering krijgt. Nu nog de oude benzine en de stilstand, je kunt ook speciale spray rechtstreeks in je trotlebody spuiten.
 

RoyalClub

Vaak ben je te ban
Crew
12 mei 2008
36.103
5.978
Oei, dat kan ik wel.
Wat @IJzervreter al genoemd heeft is goed en makkelijk om zelf te proberen.
Ik denk dat het verstandig is om bij onderhoud de stationairregelklep te demonteren en reinigen, controleren of er geen vacuumslangen gebarsten zijn en als je daar toch al bent, de injectoren te reinigen. Gezien de eigenwijze nukken die deze motor soms vertoont kan ik helaas geen garantie geven op bovengenoemde, een specialist zoeken als je niet zelf sleutelt lijkt mij daarom een verstandig alternatief. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, en je weet dat je de motor langer gaat houden is investeren in een diagnosetool wel handig, ik gebruik de GS9/11 dagelijks en dat werkt voor het gros van de werkzaamheden goed. (maar lees jezelf even in, je kan tegenwoordig met je mobieltje en een dongel ook al veel)

Nu ik dit allemaal getypt heb bedenk ik mij nog iets, soms gebruiken mensen een aftermarket fopstekker om de motor te laten denken dat het kouder is, zodat de motor meer brandstof in spuit en daarom soepeler zou moeten gaan lopen. Dit is m.i. een symptoom bestrijden en niet het daadwerkelijke probleem aanpakken. Mocht het er zitten zou ik dat voor je met diagnose begint afkoppelen.
 
Bovenaan Onderaan