gasdemper, ik lig er wakker van

Appie Staartje

Die hard MF'er
22 jan 2004
695
1
amstenrade
hoi,
ik heb een schokbreker liggen waarvan ik de veer wil stralen en opnieuw spuiten. Alleen om de veer eraf te halen, moet ik de slang naar het reservoir loshalen. Vervolgens kan ik dan de twee "moeren" loshalen en de veer is eruit. MAAR kan ik zomaar de banjobout van het slangetje losdraaien of spuit de olie me dan om de oren (ik heb de stikstof al uit het resevoir laten lopen) of heb ik dan als ik hem vastdraai een luchtbel in de olie zitten. Ik weet niet of ik deze slang mag losmaken, dus mijn vraag aan jullie is:...

Kan ik deze slang gewoon losmaken of gaat er dan iets fout?
full

Groet @ppie
 

Fonzie66

Rookie
4 okt 2003
7
0
Harreveld
Geen idee.. Misschien kun je beter even een belletje doen naar een veerspecialist.

Hier in de buurt zit Reiger shocks ben ik al vaak geweest voor allerhande "demperproblemen". Die kunnen het je vast wel vertellen.

Telefoon:0575-462077
 

Webster

Die hard MF'er
14 jan 2004
548
0
Oost Gelre
Weet niet of je de slang zo los kunt maken. Maar je zegt dat je daarna gewoon 2 moeren kan losdraaien en de veer er af pakken. Maar de veer staat toch onder voorspanning? Zou dus wel een veerspanner gebruiken. (Heb toevallig afgelopen weekend zelf een veer/demper uit elkaar laten springen, is niet fijn: geloof me)
 

Sebo

MF veteraan
4 apr 2004
2.016
2
Ik zou het niet doen, maar loshalen kan altijd. })
Het probleem is hoe je de boel weer in elkkaar zet ZONDER luchtbellen. Wanneer er lucht in zit kun je de demper weggooien.
Gespecialiseerde bedrijven kunnen de demper wel weer in elkaar zetten, wat dat kost weet ik zo niet.
 

Appie Staartje

Die hard MF'er
22 jan 2004
695
1
amstenrade
Heb geen zin om naar een gespecialiseerd bedrijf te gaan, zoveel geld is deze demper niet waard. Ga morgen maar lekker eigenwijs proberen voorzichtig de banjo bout eruit te draaien, de veer eruit (natuurlijk met een veerspanner) en dan proberen met een injectiespuit de olie bij te vullen in slang en demper en dan vastdraaien. Wordt het niks ligt ie in de dreksemmer (zoveel is ie mij dus waard, dus geen CHING-CHING-veerspecialist voor deze gasdempert).

Nog laatste gelukwensen en/of tips altijd welkom
 

Appie Staartje

Die hard MF'er
22 jan 2004
695
1
amstenrade
full

HAHA HA....APPIE DID IT AGAIN :9 .
Zonder veerspanners. Gewoon beetje kijken en nadenken. Heb eerst de twee ringen/moeren ,om de veervoorspanning in te stellen, bovenaan los gedraaid en de spanning was van de veer af. Alleen nog een beetje indrukken en ik kon de C-vormige schotel aan de onderkant eruithalen en daar was de veer ... los in het handje van Appie.

Vind dat er niks te vinden was op dit forum over een gasveer. Heeft er nou niemand de neiging om zo'n ding nou eens helemaal open te schroeven en eens te kijken wat erin zit en hoe het nou echt werkt.

Ik ga nou gewoon eens experimenteren met deze veer en de olie vervangen en zooitje nakijken en weer in elkaar zetten en testen of ie weer werkt. Ben gewoon eens benieuwd...
 

Sebo

MF veteraan
4 apr 2004
2.016
2
(Afbeelding)
HAHA HA....APPIE DID IT AGAIN :9 .
Zonder veerspanners. Gewoon beetje kijken en nadenken. Heb eerst de twee.....

Dus je post eerst een item ZONDER na te denken ?? :P :P
Ben trouwens ook altijd nieuwsgierig hoe dingen werken, m'n eerste oude crosbrommer had ik toen ik 12 was, na 4 week lag het blok volledig uit elkaar, en ja, 3 weken daarna liep hij weer als een zonnetje.
Toch haal ik m'n Technoflex niet uit elkaar *D
Speelse,
Groeten, Sebo.
 
Bovenaan Onderaan