geen stadslicht, maar wel groot licht, hoe kan dit

paulensil

Rookie
27 mrt 2006
25
0
50
horn
wie kan mij vertellen waar het aan kan liggen dat ik geen stads licht ( normaal) heb maar wel groot licht met de pass knop, dan branden allebei de lampen wel.
ik ben nu genoodzaakt om met groot licht te rijden.!!!
 

FlybySteve

Die hard MF'er
24 apr 2005
791
0
37
Provincie Utrecht
contactspray wil nog wel eens helpen.. Even je "handvat openmaken en kijken hoe het boeltje erbij ligt en inspuiten met contactspray.

Stel dat dit niet werkt.. Even de stekker van je stadslicht halen en dan even doormeten. Je meet dan dus tussen de stekker en waar de draad dan uitkomt bij je "handvat" De weerstand bij een draad zou zo tussen de 0,001 en de 0,009 Ohm moeten zitten. Stel dat er ergens een hele grote weerstand zit dan heb je een draadbreuk..

Succes!
 

Nap

MF'er
11 dec 2003
71
0
36
Rotterdam
www.scapegoat.nl
Overigens heet dat dimlicht, maar dit terzijde. Volgens mij hebben de meeste motors niet eens stadslicht.

Waarom heet dat dimlicht? Mijn stadslicht parkeerlicht ( :^ ) doet het ook niet, en m'n grootlicht wel .. en m'n Dimlicht doet het ook gewoon. Ik vind het verder lekker belangrijk, heb toch nooit alleen stadslicht aan.

@TS Geen idee, sorry ;)
 
Laatst bewerkt:

Gilles

MF veteraan
21 okt 2002
32.428
113
Gotham City
Bezoek site
Waarom bestaat dat eigenlijk "stadslicht" ? :?
Beats me.. er is nooit een verplichting om stadslicht te voeren.. veel mensen gebruiken het meer voor als ze dimlicht te veel van het goede vinden ofzo.

Bij mijn auto branden de stadslichten altijd gelijk met de dimlichten, dus als een koplamp stuk is, kunnen tegenliggers me toch nog wel goed zien en de breedte van het voertuig bepalen. Dus daarvoor zijn ze nog wel nuttig :Y Meer als een soort back-up dus.
 

Wuf

MF veteraan
26 apr 2004
8.582
229
50
Tilburg
Overigens heet dat dimlicht, maar dit terzijde. Volgens mij hebben de meeste motors niet eens stadslicht.
volgens mij is dat verplicht, stadslicht. dat is namelijk als je hoofdlamp kapot gaat, dat je toch nog enigszins zichtbaar bent voor anderen. dat je zelf niets ziet dan, dat doet niet terzake. vandaar dat je heel vaak mensen in koekblik met 1 dimlicht en 1 stadslichtziet rijden. volgens mij heet het trouwens stadslicht.

Dimlicht is trouwens een rotwoord, net of je met gedimde lichten rijd, wat ik dan stadslicht noem. Ik zou het normale of gewone verlichting willen noemen.

@TS: zeer mooi schema van de gpz 500 ik denk eerlijk gezegd dat je het schakelaartje bij je gas uit hebt staan, en dan moet de schakelaar bij de koppeling ook niet in orde zijn, waar hij kortsluiting maakt met beide lampen ofzo. :+
 
Laatst bewerkt:

Hanzzzz

MF veteraan
3 dec 2002
5.388
130
Soest
:N

Huh, Sorry hoor maar ik heb altijd op alle motoren en autos gezien: Stadslicht, dimlicht en grootlicht. En ja de stad verlichting wordt ook gebruikt voor parkeerlicht. Maar waarom kan je deze dan naast met je contactslot ook met de schakelaar apart zetten? Omdat het stad licht is. Dit si ooit bedacht om mee in de stad te rijden omdat dimlicht te veel licht geeft. Het is in een paar steden een tijdje ook verplicht geweest maar ik denk om praktische reden weer afgeschaft. (In nederland tenminste) Ik denk dat er nog steeds landen/steden op de aardbol zijn waar stadlicht in sommige situatie verplicht is en daarom alle fabrikanten het er nog netjes in maken.
 

Fazero

MF veteraan
19 okt 2002
16.340
1
43
www.youtube.com
Stadslicht was in het jaar 'kruik' verplicht om binnen de bebouwde kom te gebruiken, dimlicht alleen daarbuiten. Is jaren terug opgeheven.
Is je bolletje niet gewoon doorgebrand? Heb ik ook heeeeeeeeeel vroeger eens gehad, op een Fly-over, hobbeltje.... pof, licht uit (in het donker), toen maar met groot licht naar huis gereden... en lamp verwisseld (H4).

volgens mij is dat verplicht, stadslicht. dat is namelijk als je hoofdlamp kapot gaat, dat je toch nog enigszins zichtbaar bent voor anderen. dat je zelf niets ziet dan, dat doet niet terzake. vandaar dat je heel vaak mensen in koekblik met 1 dimlicht en 1 stadslichtziet rijden. volgens mij heet het trouwens stadslicht.
Wordt pas 'leuk' als je je rot schrikt op een onverlichte weg als je ingehaald worsdt door een auto die je dus helemaal niet in je spiegels hebt zien aankomen omdat ie met maar één miezerig klein stadslichtje rijdt en verder alles het blijkbaar niet meer doet aan de voorkant... |( Oh ja, op het punt dat je langs een enorm benzinestation rijdt met een enorm assortiment lampen... Blijkbaar hebben sommige mensen helderheidsversterkers in hun hoofd zitten :?
 

zZlaapkopZz

MF veteraan
28 apr 2005
44.326
72

Stadslicht

Waarom hebben de auto's van tegenwoordig nog stadslicht? Je mag immers alleen dimlicht en grootlicht voeren.


Frank van Zonsbeek (Dreumel)

Het simpele antwoord staat in artikel 5.2.51c van het Voertuigreglement: 'Personenauto's moeten zijn voorzien van twee stadslichten als het voertuig na 30 juni 1967 in gebruik is genomen'. Oudere auto's mogen er zelfs vier hebben.
'De kleine lichten heten allang geen stadslichten meer, maar parkeerlicht'
, schrijft Bert van de Ridder (Putten). 'Als je de auto buiten de bebouwde kom in het donker parkeert, zijn parkeerlichten verplicht.' Bij Duitse auto's zijn de lampen zó geschakeld, dat je met je richtingaanwijzer kunt bepalen aan welke kant van het voertuig de parkeerlichten aanstaan, meldt Van de Ridder. 'Verder zijn de lampen een reserve-lichtbron als er een dimlichtlamp defect gaat. Dan zie je aan het kleine lampje dat het om een auto gaat, en niet een motor.' Handig natuurlijk, maar eigenlijk niet toegestaan.
Hans Bin (Zierikzee) schrijft over een ander handig gebruik. 'Als je achteruit rijdt, kun je bijna niets meer zien als er iemand met dimlicht op je schijnt. De pupillen vernauwen zich als reactie op het dimlicht van de andere auto. In zo'n situatie is het beleefd om even je stadslicht te gebruiken. Zo ben je zelf nog zichtbaar en kan de ander veilig achteruitrijden.'
In sommige andere landen mag je tijdens het rijden wel een stadslicht gebruiken, schrijft Kees Timmer (Oss). 'In Frankrijk bijvoorbeeld.'bron: http://www2.intermediair.nl/kv_artikel.jsp?id=380
 

yamahafrans2

MF veteraan
9 okt 2004
1.749
13
49
Jirnsum
Bezoek site
soldering ìn de op de schakelaar los ? (vaker voorkomende kwaal bij Yamaha)

Haal de schakelaar even open(koppelingskant ) en kijk of alle draadjes nog vastzitten.

Frans
 

4x2

MF veteraan
12 feb 2002
3.096
0
36
Omg Eindhoven
Als bestuurder merk ik dat ook dagelijks op de weg, blinde idioten.....
Daarom vind ik het afschaffen van stadslichten geen slecht idee, of iig die stand van de lichtschakelaar af halen.
 

paulensil

Rookie
27 mrt 2006
25
0
50
horn
stadslicht/dimlicht in ieder geval het normaal licht doet het niet en met pas zowel een als twee lampen (afhankelijk hoe de schakelaar staat).

graag reacties hoe te repareren ??