gevonden op internet..

zzr6001992

MF'er
19 nov 2001
148
0
Oproep ANWB aan motorrijders: meld verkeersonveilige wegmarkeringen
Onregelmatigheden in het wegdek leveren voor automobilisten meestal weinig problemen op. Voor motorrijders kunnen ze fatale gevolgen hebben, soms met dodelijke afloop. Voor de ANWB en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging is dit de aanleiding geweest om samen met de wegbeheerders een project te starten over de veiligheid van het wegdek voor motorrijders.

In eerste instantie worden de wegmarkeringen bekeken. Zijn deze net zo stroef als het wegdek zelf, dan is er doorgaans geen probleem. Zijn ze gladder, dan kan een motorrijder in moeilijkheden komen. Rijkswaterstaat en het Politie Verkeers Instituut hebben met twee geïnstrumenteerde motorfietsen de wrijving tussen band en wegdek onderzocht. De resultaten worden binnenkort gepubliceerd. Voor verder onderzoek naar de gladheid van wegmarkeringen en andere onregelmatigheden van het wegdek, hebben de KNMV en de ANWB actuele meldingen nodig van de motorrijders zelf. Bij de ANWB kunnen formulieren worden aangevraagd waarop motorrijders hun ervaringen met het wegoppervlak kunnen aangeven. De meldingen worden gebruikt om beter inzicht te krijgen in de hoeveelheid problemen en de ernst ervan. Uiteraard zal bij ernstige gebreken alles in het werk worden gesteld om deze in samenwerking met de wegbeheerder zo spoedig mogelijk op te lossen.
Meldingsformulieren kunnen worden aangevraagd bij het hoofdkantoor van de ANWB, telefoonnummer 070 - 314 64 46.

Meldpunt wegafsluitingen
De Motorrijders Actie Groep (MAG) heeft een nieuw landelijk meldpunt voor gevaarlijke wegsituaties en wegafsluitingen:
Aly Harms, landelijk coördinator
Postbus 94348 - 1090 GH Amsterdam
tel: 036 - 523 68 55 of 06 - 22 445 320
fax: 058 - 213 44 78
e-mail: [email protected]
:} :}
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
21.906
312
Nederland
www.startersmotor.nl
Meteen ff mailtje gestuurd over een verdomd groot gat midden op een rotonde bij Utrecht Overvecht (tuincentrum) voor je weer de A27 op gaat. Met de auto maak je je schokbrekers al stuk, als je d'r met de motor in rijd krijg je echt een flinke klap als je weer uit het diepe gat komt..
Die mogen ze wel vullen...

In de straat bij m'n vriendin zat ook een gat in het asfalt. Kom ik vol gas over heen (kon niet aan de kant vanwege druk verkeer).Mooi dat ik dus met beide wielen los kwam ! Leuk effect, gas geven maar dat alleen je toeren omhoog gaan maar de snelheidsmeter niet :P
 

Skoezie

MF veteraan
21 mei 2001
7.367
1
45
Assen
Klopt dat wel?
Ik ben niet zo super goet in nederlants enz maar fatale gevolgen, zijn die niet altijd dodelijk?
'k zal wel even een woordenboek tevoorschijn toveren.
Het fataal hoeft natuurlijk niet alleen op de mens te slaan die de motor bestuurd. Kan natuurlijk ook fataal aflopen met de tweewieler zelf.
 

BertV

MF veteraan
21 mei 2001
11.489
3
40
Amersfoort
helemaal los van dit:

zijn er statistieken waarbij bijgehouden wordt op wat voor een type motor de "verongelukte motorrijder" zat?