Hardrijders mogen kiezen: boete of gesprek?

zut

MF veteraan
11 jun 2001
2.160
0
Achterhoek
Hardrijders mogen kiezen: boete of gesprek?

Hardrijders die door de politie worden aangehouden mogen binnenkort in Soest zelf hun straf uitkiezen. Men kan kiezen tussen een bekeuring.. of een gesprek met een scholier.

In Engeland is het systeem al in gebruik. Daar kiezen veel mensen voor een gesprek met een scholier om simpel een boete te ontlopen. Het gesprek met de scholieren is echter behoorlijk pittig. Ze stellen vragen als: \"Heeft u zelf kinderen? Vindt u zelf dat u zojuist veilig reed? En indien nee: Waarom deed u het dan? Houdt u zich voortaan - als wij u dat met klem vragen - aan de snelheidslimiet?\"

Volgens de gemeente maken dergelijke vragen een grote impact op de hardrijder en maken ze hen eerder bewust van het gevaar van hun gedrag.

http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=13560 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/frontpage.fok.nl/news.fok?id=13560)
 
lijkt me voor Nederland een goede optie....

dan ga ik altijd een gesprekje houden....

waarschijnlijk krijgen dan op dit forum er een paar leraren :] bij (aangezien er sommige mensen dan zo vaak voor de klas staan)
 
Hehe soest ligt hier om de hoek, en daar rijd ik altijd te hard doorheen, binnenkort maar eens op gesprek als ze me aan kunnen houden ;)
 
Het gesprek met de scholieren is echter behoorlijk pittig. Ze stellen vragen als: \"Heeft u zelf kinderen? Vindt u zelf dat u zojuist veilig reed? En indien nee: Waarom deed u het dan? Houdt u zich voortaan - als wij u dat met klem vragen - aan de snelheidslimiet?\"

1=ja
2=nee, anders was er geen ongeluk gebeurt
3=ik had haast
4=ja, wel lief vragen hoor

Echt pittige vragen :j
 
Het is wel weer zo\'n moraalridderij. Vragen naar de bekende weg over kinderen e.d.

Maar als het me een boete scheelt dan kan ik ouwehoeren als brugman.

Ik wist het niet ;( , ik deed het niet express ;( ,sorry, sorry, ik zal het nooooooit meer doen :(
 
boetes onder de 100 piek betaal ik wel.
een dag naar soest kost ook geld en anders kan ik beter verhuizen.
 
ik heb tot 6 dec om een bezwaar in te dienen en dan duurt het denk ik nog een maand of 3 voor ik voor de rechter moet komen. |(
 
Denk niet dat ik zwaar onder de indruk zal zijn van een paar vraagjes van een of andere scholier, maar als me dat een boete scheelt vind ik het allang goed.
 
How lo can you go
Ben ik nou de enige,die dat vindt.
Hier voor kinderen te gaan misbreuken,
dat noemt zich wetsdienaars gaat fietsen en
ga echte criminele vangen EIKELS. :j
 
Uit lijfsbehoud rijden motorrijders over het algemeen toch beter. Zeker langs scholen. Mocht het onverhoopt tot praten of betalen komen?
Dan betalen! :j Dan hebben ze ieder geval hun zin niet. Bovendien er wordt al zoveel geleuterd in dit land.
 
Who cares dat een stel snotapen me wat \'moeilijke\' vragen stelt.
Als ik ergens hard rijdt DENK ik minsterns dat\'k niemand in gevaar brengt (behalve mezelf dan)
 
Who cares dat een stel snotapen me wat \'moeilijke\' vragen stelt.
Als ik ergens hard rijdt DENK ik minsterns dat\'k niemand in gevaar brengt (behalve mezelf dan)

Je hoeft niemand in gevaar gebracht te hebben; JE REED TE HARD !!!!!!!!!! Dat is toch wel het grootste misdrijf dat je kan plegen hier in Nederland!
 
Je hoeft niemand in gevaar gebracht te hebben; JE REED TE HARD !!!!!!!!!! Dat is toch wel het grootste misdrijf dat je kan plegen hier in Nederland!


Aangezien de aanpak van dat gesprekje is je op je geweten te werken werkt die methode dus niet als je niet vind dat je gek bent geweest :)
 
Ik zie het al voor me:

\"Heeft u zelf kinderen?\" Nee.
\"Vindt u zelf dat u zojuist veilig reed?\" Ja.
\"Houdt u zich voortaan, als wij u dat met klem vragen, aan de snelheidslimiet?\" Nee.

En nu wil ik... Door wie ben je gehersenspoeld en wat krijg je er voor?

Nee lijkt me leuk, die kinderen houden er een trauma aan over! Die kun je als volwassene toch gemakkelijk hebben? Ja, natuurlijk doe je dat niet, dat hoort niet. Maar als de overheid dat soort belachelijke dingen wil inzetten heb je ook de kans dat mensen zich belachelijk gaan gedragen, en zo\'n kind (figuurlijk) de grond in trappen.

Maar ik zou niet mijn boete betalen en wel een gesprek je hebben. En ik zou lief zijn voor het kind, maar wel proberen uit te leggen dat hij / zij beter iets anders kan gaan doen.
 
en wie zetten ze dan voor je neer? Een koter van 8 die erg irritant gaat zitten doen en die ze een zakje drop geven als ze jou aan het huilen kunnen gaan maken?

Of zo\'n irritant kind van 13 die net in de brugklas zit en die je eens flink gaat afzeiken?

Of een puisterig 16-jarige die van het geld wat hij/zij verdient zijn bezine voor zijn opgevoerde brommer kan gaan betalen?

Elk van die gevallen is natuurlijk geen partij voor een normaal & rationeel iemand die eens in de zoveel tijd gewoon gepakt word voor een paar kilometer te hard rijden.
 
OK dan, laat maar komen
ik praat wel met scholieren
dat doe ik dagelijks al ( werk nl op een school )

scheelt ook een boel centjes
 
Praatje houden natuurlijk, als dat pittige vragen zijn daarboven, hebt u kinderen enzo, dan stelt het weinig voor. :z
 
Praatje houden natuurlijk, als dat pittige vragen zijn daarboven, hebt u kinderen enzo, dan stelt het weinig voor. :z

Ben benieuwd of we dan achteraf toch nog een boete krijgen, laat ze anders maar over me heen zeiken. Zal morgen even door Soest heen rijden, het ligt op de route. Kan altijd kiezen \'of er doorheen, of er omheen\'. Voortaan er dus doorheen, snelheid hoef ik niet te wijzigen, die is daar ook altijd meer dan 50km/u.
 
Terug
Bovenaan Onderaan