Helm bestellen in Duitsland ???

Niks

Rookie
23 aug 2004
16
0
Bergschenhoek
Ben toe aan een nieuwe helm. Overweeg de aanschaf van een Schuberth C2. Maar die is in NL behoorlijk duur. Op diverse duitse website worden ze aanmerkelijk goedkoper aangeboden. Is er iemand met ervaring met het bestellen via mail order in duitsland???
 
Nope, maar als ik jou was dan zou ik voor die paar honderd euro toch echt wel die helm zelf willen passen. En dan met een tevreden gevoel die 100 euro in eigen zak steken.
 
Kopen in het buitenland is geen probleem, ik koop geregeld spullen in Duitsland, nooit problemen. Maar in jouw geval (helm) zou ik er wel voor zorgen dat je 100% zeker weet dat je de juiste maat bestelt.
 
Ik heb zelf ook een Schuberth C2 in Duitsland gekocht. Scheelde 130 euro met de adviesprijs in NL. Maar ik ben wel even heen en weer gereden naar Aken (vanuit Gouda) om de helm daar ter plekke nog even te kunnen passen. Leuk ritje, en gezien het prijsverschil is dit economisch nog aardig te verdedigen (40 euro benzine om 130 euro uit te sparen = 90 euro winst).
 
Mensen, bedankt voor jullie reacties. Zo te lezen is het zeker de moeite waard, maar ook wel verstandig om te gaan passen.

Kan iemand mij een bepaalde winkel en adres aanbevelen? Zelf heb ik via internet de volgende twee adressen gevonden, niet ver over de grens.

Motorrad-Ecke Rheine
Salzbergener Str. 122
48431 Rheine

FC-Moto.de
Jülicherstr. 13
52070 Aachen
 
Als je toch naar Aken gaat dan kun je meteen even bij Louis langs:

Anschrift
Jülicher Str. 29
52070 Aachen
Tel. 0241-910 80 91
Fax 0241-910 80 91

Öffnungszeiten
Mo.-Fr. 9.00 bis 20.00 Uhr
Samstag 9.00 bis 18.00 Uhr (01.02 bis 31.09.)
Samstag 9.00 bis 16.00 Uhr (01.10 bis 31.01.)
Die Filiale bleibt am 06.12.2004 wegen Inventur geschlossen!

Maar misschien is Wesel, Dusseldorf of Monchen Galdbach dichterbij.
De winkel in Aken is niet echt groot maar wel propvol.
Ik heb daar ook mijn helm gekocht.
 
doen! ik wilde het zelf ook, maar mijn maat 52/53 is nogal klein en in de buurt had niemand em liggen om te passen.
 
Ik heb mijn helm bij FC-moto in Aken gehaald. Hij heeft niet heel veel verschillende maten van één type helm op voorraad liggen, maar als je van tevoren even op de website kijkt weet je wat hij in voorraad heeft en wat hij moet bestellen. Misschien kun je van tevoren een bestelling opgeven en vervolgens langsgaan om te passen/kopen?

Tip: onthoud wel zelf de internetprijs als je bij de winkel langsgaat, die is namelijk beduidend lager dan de prijzen in de winkel zelf. Maar als je vertelt dat je zijn winkel via internet hebt gevonden, krijg je je nieuwe helm gewoon voor de internetprijs mee.
 
Waarschijnlijk kan je in de buurt bij een motorzaak wel gaan passen.
Een motoport of Safe ofzo. En vervolgens de juiste maat en kleur in
Duitsland bestellen.

En er is natuurlijk niets leuker dan hem zelf daar te halen :]
Leuk weekendje van maken bijvoorbeeld.
 
Mensen, bedankt voor jullie reacties. Zo te lezen is het zeker de moeite waard, maar ook wel verstandig om te gaan passen.

Kan iemand mij een bepaalde winkel en adres aanbevelen? Zelf heb ik via internet de volgende twee adressen gevonden, niet ver over de grens.

Motorrad-Ecke Rheine
Salzbergener Str. 122
48431 Rheine

FC-Moto.de
Jülicherstr. 13
52070 Aachen

Die motorkledingzaak in Rheine is bij mij om de hoek (10Km)

De winkel heeft niet de afmetingen en het uitgebreide assortiment zoals Louise, Hein Gericke of Polo.
Maar het kan maar zo zijn dat net wat jij nodig daar net iets goedkoper is.

Voor meer motorzaken zou je ook via http://www.gelbeseiten.de (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.gelbeseiten.de) kunnen zoeken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan