Het Grote Elektrische Motorfietsen Topic - deel II

RR.

MF veteraan
21 feb 2007
14.918
824
56
Den Haag
Dan onthoudt ie een hoop rij historie... Bij de Zero zie je de range aangepast worden tijdens de rit, je kunt gemakkelijk met veel méér range aankomen dan waarmee je vertrok (ook zonder te laden...).
Maar even een tussendoortje...

Op Fully Charged een interessante video over een elektrische veerboot die vaart tussen Denemarken en Zweden. Robert Llewellyn rijdt met zijn Tesla model 3 aan boord en krijgt een rondleiding tussen de enorme batterypacks van 6,1 MW die tussen 42% en 66% soc gebruikt worden.
Het betreft een “retrofit”, dus een conversie van diesel naar elektrisch. De boot maakt tot wel 46 overtochten van 4 km per dag waarbij aan weerszijden automatisch geladen wordt.


Op dat korte stukje hadden ze ook wel een verlengsnoer kunnen gebruiken.
 

Hybride

MF veteraan
6 sep 2006
7.585
114
56
Het groene hart
Bezoek site
Op dat korte stukje hadden ze ook wel een verlengsnoer kunnen gebruiken.
Of een bovenleiding met zo’n pantograaf...


John Deere is bezig met een autonome tractor met zo’n verlengsnoer... Iedereen dacht eerst aan een 1 april grap, photoshop of zo maar het is echt.

256EF719-B700-4FE5-A40F-34D59910CAD0.jpeg


 

IJzervreter

MF veteraan
29 apr 2004
16.098
167
Silence, een nieuwe fabrikant in Barcelona maakt een lichte scooter met uitwisselbare batterij, vergelijkbaar met wat Gogoro doet in Taiwan.
De scooter is niet bedoeld voor de snelweg maar kan wel een uitkomst zijn voor ander lokaal- en woon-werk verkeer.

Hoewel het vast niet esthetisch verantwoord is vind ik het wel innovatief, je kunt de batterij snel omwisselen voor een andere, je kunt hem ook meenemen naar je werkplek als er anders geen stopcontact in de buurt is.
Verder kun je de batterij met omvormer ook andersom gebruiken, dus als voeding voor elektrische apparaten.


Bekijk bijlage 1393647


Bron: Electrek.
Ik dacht al eerder zo,n ding te hebben gezien in Amsterdam, en jawel hoor een driewieler van stadtoezicht waarmee je geparkeerde auto wordt gescand. Heeft bromfietskenteken. En is afzichtelijk om te zien,..