Het grote GS-topic deel 33 – ... is het al zomer?

Bestaan er ook heelpads :?
Ik zit met mijn hak tegen de cardan
20190619_170831.jpg
 
Je achterframe ook afgeschermd aan de voeten? Daar zat ik na paar maand door de verf.

Edit: zoals op Ronny zijn foto ook duidelijk te zien is. Op cardan zelf geen last van. Je kan sowieso doorzichtige klevers krijgen
 
Dit ligt m.i. niet zo zeer aan BMW als wel aan de kwaliteit van de tegenwoordige milieu verantwoorde k verf die ze moeten gebruiken. Je ziet het bij auto's ook. Bij de deurgrepen krast en als een dolle. Ik heb dan niet eens echt lange nagels (erg kort zelfs). Er hoeft maar iemand op een halve meter langs je auto te lopen en er zit al een kras op.
 
Lukt het aanbrengen hiervan een beetje vlotjes ?

Je bedoelt de folie? Was wel een secuur werkje met voldoende water/zeep-oplossing om te kunnen corrigeren. Fijne van deze folie is, dat kleine luchtbelletjes na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Destijds bij boxerpower.nl gehaald:
 
Wat een ellende met die BMW's, rammelende blokken, spontaan verdwijnende lak..... Niet gek dat de Duitsers de oorlog niet hebben gewonnen. :/
 
Die panelen zijn toch plastic? Dan boeit een krasje niet, roest toch niet.

Kijk, op die stalen tank van mijn 1100... (Maar daar zijn zelfs de vele off-road krassen nooit diep genoeg door de primer heen gekomen om roest te veroorzaken)
 
Je bedoelt de folie? Was wel een secuur werkje met voldoende water/zeep-oplossing om te kunnen corrigeren. Fijne van deze folie is, dat kleine luchtbelletjes na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Destijds bij boxerpower.nl gehaald:

Mijn eigen handigheid met dergelijke dingen vrezend, heb ik zopas ook maar de zwarte plastic tankpads bij Wunderlich besteld, zoals destijds op jouw rode GSA....
 
Eens even informeren. M'n pa heeft een 1200GS LC uit 2013 met 70.000 op de klok. Nu werd tijdens de beurt van afgelopen week geconstateerd dat er een geluid in de versnellingsbak zak wat er eerder niet in zat. En inderdaad als ik goed luister hoor ik het ook. Dat ding heeft nog nooit fijn geschakeld dus daar merk ik het niet aan. Diagnose was een versleten lager van het één of ander. Meer konden ze ons niet vertellen. Wel dat er waarschijnlijk een nieuwe bak onder moet van een paar rooien. Zijn er mensen die ook problemen met hun versnellingsbak hebben gehad? En wat was dan het euvel?

Het valt me verder wel op dat ze bij de BMW dealer meer van het vervangen zijn dan van het repareren. De koppeling hoofdcilinder zweet iets en in plaats van dat ding te reviseren raden ze een nieuwe aan á 360 euro ex.
 
Ondanks alle bedenkingen hier over het gs forum wil ik je toch daarnaartoe verwijzen.
Ondanks een paar *kuch* kritische leden zit er veel technische kennis. Daar zitten ook mensen bij die wel een lager kunnen vervangen ipv de hele bak, tegen schappelijke prijzen.
 
Voordat je daar een vraag stelt wel even voorstellen in het algemene topic. Wordt erg gewaardeerd daar. En eerst even inlezen in de aanwezige topics.
 
Pasgeleden werd er nog iemand aan gesproken die over een F650 Funduro begon, dat dat toch eigenlijk niet kon (want; geen GS) ..... bweuh...


Maar inderdaad, de kennis is er wel aanwezig zo lijkt het, houd het zakelijk en verkondig niet te te veel een (mogelijk grappig bedoelde) mening, want daar word vol serieus op gereageerd.
 
Ik was voorheen aktiever op het gs forum dan op mf.....
Maar die ruzies op het gs forum....ongekend...

De oude garde die ooit het forum zijn begonnen nav de gs club, groeien niet echt mee met de nieuwe aanwas...want die groeit daar enorm.
Dat geeft daar ongekende conflicten....veel haantjes die denken dat hun pielemoosje de grootste en mooiste is. En dat alleen zij gelijk hebben...
Ik post daar soms nog....1x per maand of zo.......

Gelukkig is de verdraagzaamheid hier een stuk frisser
 
Even volhouden tot de eerste 2 regels geweest zijn


Kom ook wel eens op het GS forum.
Eigenlijk alleen maar om te kijken of er nog leuke tweedehands accessoires te koop zijn.

Maar toen ik lid werd, is mij verzocht om die vervelende bewegende avatar te wijzigen...
 
Eens even informeren. M'n pa heeft een 1200GS LC uit 2013 met 70.000 op de klok. .......
Er zijn BMW specialisten die het vakmanschap bezitten en normale prijzen rekenen. Onder andere Oscar Motorservice in Nunspeet is zo'n tent. Ik zou eens langs een dergelijk bedrijf gaan voor een second opinion en/of offerte.



Alweer zo'n goede tip van Lievereenhonda met het grootste ding. 🔞
 
Terug
Bovenaan Onderaan