Het grote Husaberg topic 2

29 nov 2005
126
0
33
Bordeaux
Bezoek Site
Zo ben al een tijd niet meer op 't forum geweest.

Vraag betreft motorswap. Laatst nog met de Husa 650 van m'n broer gereden, toen ging het bij mij ook weer kriebelen om mijn FE650e in elkaar te zetten. Helaas moet echt m'n hele blok gedaan worden, er valt denk ik nog maar weinig binnen de marges. Hij ligt nu helemaal uit elkaar, en zo op het eerste gezicht mort de krukas gedaan worden (balansas is er zover ik mij kan herrinner af), zuiger, cylinderbus, distributieketting, kleppen geen flauw idee... Gezien het een 2003 model is, en ik weet wat het kost om alles geheel opnieuw op te bouwen kost, vraag ik me af of ik niet slimmer een (grijs) LC4 blok in hang van een 660 KTM. Nou kan ik hier amper informatie over vinden, ben ook op het husaberg forum geweest. Nog geen eerdere projecten gezien. Ik ben anders bang dat ik de hele zooi de deur uit doe (inclusief 17" velgen). Dan koop ik er later wel een ktm voor terug als ook een deel van m'n andere motoren verkocht zijn...

Weet iemand of een swap mogelijk is?
 
9 dec 2017
1
0
Hey husaberg fans.

Ik heb inmiddels al een aantal jaren een husaberg fs 650 en rijd er nog met veel plezier op. Maar het wordt tijd dat er groot onderhoud gepleegd gaat worden. Maar ik vroeg me af waar jullie je onderdelen bestellen? En dan met name lagers distributieset en andere onderdelen voor het blok. Zijn er complete revisiekits te krijgen? Of moet je alles zelf samenstellen? Heb natuurlijk zelf ook wel gezocht, maar ben nog niet echt andere websites tegengekomen dan ebay.
Het gaat overigens om 2006 model.
Thanks alvast

Ruud
 
Laatst bewerkt:
3 mei 2009
113
0
dedemsvaart
Zijn er ook mensen die misschien weten of ik een ontsteking van een 470 fe 2001 kan monteren op een 550fe?

Motor onlangs gekocht en ben er achter gekomen dat de ontstekingen een probleem gevalletje zijn.
 

Jermo

MF veteraan
5 mrt 2006
21.903
0
32
Amsterdam
Hallo SM-ers, ik heb enkele vraagjes over de 650 en 550, beiden uit 2008.

Ik begreep dat er qua power niet veel verschil tussen zit maar welk blok is geschikter om een stukje snelweg mee te pakken zonder het gevoel te krijgen dat er elk moment een zuiger om je oren kan komen zetten? (zoals op mijn Husky SMR450 destijds als je boven de 110km/u reed).
Zit er qua koppel nog duidelijk verschil tussen de modellen? Aangezien ik 95kg weeg zeg ik 'meer is beter'.

Zit er verder een contactslot op die dingen gezien er een elektrische start op zit? Ik vermoed van niet maar hoop van wel...

En als laatste vroeg ik me af of er ook duo stepjes bij zitten, hoe belachelijk ook zaten deze wel bij mijn husky dus de optie zou mooi zijn.

Alvast bedankt want ik heb met online speuren deze info niet kunnen vinden,althans geen redelijk objectieve mening ;)
 

Bosje

MF veteraan
20 apr 2004
2.939
7
Even een mooie schop. Ik heb een nog bijna nieuw husaberg petje liggen, de nieuwe stijl, dus blauw wit. Aangezien mijn Husa al anderhalf jaar weg is, kan ik er iemand blij mee maken? Graag ff pb. Is gratis af te halen in bunschoten, wil heb ook wel opsturen tegen verzendkosten :)