Het grote Wat ik onderweg meegemaakt heb topic #23

Raviel

Die hard MF'er
28 jul 2017
351
256
32
Aerdt
Jaloezie? Nee hoor, ik vind ze niet eens mooi :t
Bij de meeste busjes is er nog oogcontact mogelijk, vast ook omdat ze niet geblindeerd/gekleurd zijn.
De parkeervakken zijn doorgaans afgemeten op Europese auto's, als je het daar dan toch over wil hebben.

Edit: Ik vroeg trouwens om een mening over het onderwerp, niet over mij.
 

DAF400

MF veteraan
14 mrt 2007
7.122
144
34
Neerkant
Mij is het niet opgevallen dat er meer amerikanen zijn, of dat is hier in de buurt niet zo. Verder vind ik ameikanen meestal mooi en een mooie afwisseling op een caddy of een zafira. Het geluid van zo’n zware motor met een hoop cilinders vind ik ook veel mooier dan een 2L 4 cil. (Nee ik hoef er zelf geen)
Dat ik er niet doorheen kan kijken vind ik geen probleem want zoals ik zei kan dat bij een bus of vrachtwagen ook niet. Oogcontact hoef ik niet met andere weggebruikers, ik ga er toch al vanuit dat ze mij niet gezien hebben.
Ook maakt het mij niet uit of de chauffeur/eigenaar een 3 delig pak aan heeft of niet, ik gun iedereen zijn auto.
En dat het bij de supermarkt wat krapper is dat is dan maar zo, dat wijt ik aan de bedenker van de parkeerplaats, niet aan degene met de grote auto.
Ik heb er dus geen last van, leven en laten leven.
 

martin117

MF veteraan
13 jun 2014
1.623
270
43
Deventer
Niet zelf,maar 1 van mijn bezorgers.

Rollenbank controle, dus mee. Hij belt op dat hij mee moet, ff klant gebeld, dat het iets later wordt.
Brommer op de bank,krijgt hij een waarschuwing voor niet werkende snelheidsmeter.

Bezorger, ik wil me niet met je werk bemoeien,maar achterwiel staat op de bank, voorwiel staat stil,zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?
Agent :$ mogelijk,mogelijk

Brommer is netjes bank proef, dus geen probleem.

Volgende rit, toevallig zelfde richting,rijd er weer een motor agent naast hem,ff meekomen........
Alweer?? net was het goed,nu weer?

Mocht hij toch door, ja we blijven bezig
 
  • Like
  • Haha
Waarderingen: Woonjas en SandervB

martin117

MF veteraan
13 jun 2014
1.623
270
43
Deventer
Genoeg meningen op dit forum: Wat vinden we van de 'nieuwe' ontwikkelingen rondom het feit dat steeds meer mensen in van die grote dikke vette Amerikanen rijden?

Ik word er iig moe van.
In ons platte kikkerlandje waar je 700km rechtdoor kunt rijden zijn er voldoende ruime auto's van kleine formaat te krijgen. Ik kan niet begrijpen dat je zo'n grote bak onder je reet moet hebben. Als je hoog wil zitten en zaken wil vervoeren: neem een caddy of busje. Wil je de familie vervoeren: koop een Opel Zafira. Wil je goedkoop bedrijfsmatig rijden, koop de voorgangers en vergelijkbaren in lease-constructie.

Maar ga niet in een auto rijden waar mensen van 1.67cm niet overheen kunnen kijken.
Ik heb graag enig zicht, al is het door jouw raampjes langs jou heen, als ik uit een parkeervak van de supermarkt wil draaien. Of naar voor of achteren in de verte op de weg, zodat ik in kan schatten wanneer de boel weer eens begint te remmen. Of opzij, als ik van baan wissel. Of er tussendoor als ik motorrijd :+
Nu zetten deze dikke decadente bakken parkeervakken en rijbanen compleet op slot omdat er geen cm marge meer overblijft en kijk ik alleen nog maar tegen (veelal) zwarte ondoordringbare vlakken van blik aan. En jij zit daar hoog, zonder enig mogelijk oogcontact.

Ego, beetje?
En als je er dan nog uit zou stappen in duur driedelig pak met een lekker mokkel in glitterjurk, of als een ware Amerikaans cowboy met westernzadel en touwen in de achterbak dan wil ik het je misschien nog vergeven. Even. Maar ik zie vooral dikke tokkies er uit stappen :')

Gebaseerd op mijn bevindingen op de parkeerplaats van de supermarkt hedenochtend.

Einde van mijn frustratie 8)7
Worden vaak gereden dor ZZP die met aanhangers rijden. Best prettig om met 3500kg achter de kont vlot mee te rijden met verkeer. Gaat je met een transporter, vito of sprinter niet zo lukken.
Beetje aangeklede versie transporter of vito zijn ook niet goedkoop.
Sprinter met aanhanger doet gauw 1:5-6 op diesel, USA truck 1:5-6 op LPG, financieel een stuk aantrekkelijker.
Houderschaps belasting voor bedrijfswagens zijn niet vergelijkbaar met geel, doen net als een busje ongeveer 40-50 per maand,ongeacht brandstof.

Vind ze mooi en rijdt heerlijk, heb zelf een oudere (1996) is ook een korte, met 5 meter is hij ongeveer hetzelfde als bv een passat of e klasse, enkel iets breder.