Hoe krijg ik zo'n icoontje? Een uitleg

Status
Niet open voor verdere reacties.

Orpheus

MF veteraan
Donateur
9 jul 2002
26.658
2
Lienden
Allereerst moet je ergens een plaatje op internet hebben staan. Dit kun je bijv. doen bij 'mijn bestanden' op MF. Hier kom je door eerst bovenaan je scherm 'instellingen' aan te klikken en vervolgens 'mijn bestanden'.
Door nu op de knop 'Bladeren' te klikken (bij 'Bestand'), kun je een plaatje (.jpg of .gif) selecteren op je eigen pc. Let er hierbij op dat het plaatje al ongeveer formaat 60x60 is, aangezien de forum software het plaatje automatisch resized op 60x60.
Is je plaatje groter dan 60x60, dan betekent dat alleen maar dat de laadtijden langer worden (vooral voor modemgebruikers heel vervelend) terwijl het icoontje onder je naam niet groter wordt. Als de lengte-breedte verhouding van het plaatje niet 1:1 is, dan zal het icoontje er vervormd uit zien op MF.
Let er ook op dat de bestandsgrootte van het plaatje niet te groot is. 20-50kb is een mooi formaat voor een plaatje, tot maximaal 100kb voor een filmpje.
Een ander voordeel van het zelf resizen van je plaatje is dat het resultaat vaak beter is. De resize algoritmen van bijv. Paintshop en Photoshop leveren vaak een mooier resultaat als de resize van MF zelf.
Als je het plaatje geselecteerd heb, sluit je het selectie venster af d.m.v. 'Openen'. Nu kun je bij 'Omschrijving' een tekstje typen als omschrijving van het plaatje. Met de knop 'Uploaden' wordt het plaatje geupload naar de Motor-Forum server.
Als dit gelukt is, wordt het scherm geupdate en staat je plaatje in de lijst onder het kopje 'De volgende bestanden zijn aanwezig:'.
De naam van het bestand is onderstreept. Dit is een link naar het plaatje (als je erop klikt, krijg je het plaatje te zien). Wanneer je nu met de rechtermuisknop op de naam van het plaatje klikt (dus niet op de omschrijving), opent zich een menu. Klik in dit menu met de linker muisknop op 'Snelkoppeling kopiëren' of 'Copy shortcut' in het geval van een engelstalige windows versie. De link naar het plaatje is nu (tijdelijk) opgeslagen in het geheugen van je computer.
Klik nu op 'profiel' bovenaan je scherm. Vervolgens klik je met de rechtermuisknop op het witte vlak bij 'Icoon'. Klik dan in het menu wat te voorschijn komt op 'Plakken' of, bij een engelse versie op 'Paste'. De link naar je plaatje staat nu in het vakje. Als het plaatje bij jouw bestanden op MF staat zal de link er zo uitzien: http://www.motor-forum.nl/forum/misc/****, waarbij de sterretjes voor een nummer staan.
Klik nu op de knop 'Wijzigen' en voila, je icoontje is een feit. :)
Je kunt controleren of het gelukt is door even te posten in het Test topic of door even een bestaande post van jezelf op te zoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan