Honda CB-1, is het wat???

Liessy

MF veteraan
9 apr 2004
12.180
1
Hola!

Ik ben gister 2 maal dezelfde honda cb-1 tegen gekomen en vond hem helemaal geweldig. Aangezien ik niet veel verstand van motoren heb zou ik graag willen weten of het een goede keus is.

Bijvoorbeeld kwa vermogen enzo.

Greets
 

2wheels

MF veteraan
1 dec 2002
2.642
0
35
Gouda
klik

of vraag het hier eens.

Vind hem persoonlijk ook erg mooi, maar 'k weet niet of je 25Kw moet rijden? de motor is namelijk niet officieel op 25Kw te zetten (kan wel met vermogens uitrdraai etc, maar het blijft link)
Echt een gooi en smijtfiets
 

Dirkie

MF veteraan
28 dec 2003
1.426
1
42
Haarlem
Prima bakkie, ook een jaar op gereden. Die van mij (helaas voor jou?) dit weekeinde verkocht!
 
ik rij er zelf een! hele leuke motor! die van mij is alleen wel 25 kw... maar nog 2 maandjes en dan gaat dat er ook uit! hele lekkere fiets om het op te leren en om daarna nog even op te rijden tot dat je wat meer vermogend bent. Hij is erg geschikt voor kleinere mensen tenminste ik 1.70m kom goed met mijn voeten bij de grond!
 

pepe

MF veteraan
25 jun 2003
23.273
152
het zijnook vaak les motoren geweest dus weet wat je koopt liezie
 

Testosteroni ©

Die hard MF'er
17 aug 2004
885
0
Hola!

Ik ben gister 2 maal dezelfde honda cb-1 tegen gekomen en vond hem helemaal geweldig. Aangezien ik niet veel verstand van motoren heb zou ik graag willen weten of het een goede keus is.

Bijvoorbeeld kwa vermogen enzo.

Greets
Heela! een cb1 is een kleine snelle hoog toerige kwaliteits fiets (als je tenminste een beetje een verse scoort) ik vind/vond vooral die blauwe errug gaaf.

Ik weet niet of je er zelf verstand van hebt,zoniet ff iemand meenemen die dat wel heeft,cb1tjes zij namelijk lekker sportieve ragbakkies,die zich lekker voelen bij hoooooge toerentallen en kunnen best weleens flink afgeragt zijn,veel suksex! ;)
 

Agent327

Die hard MF'er
4 feb 2004
321
0
Ik heb zelf 8 jaar met plezier op gereden. Mooi sportief motortje wat graag toeren wil maken, en het gehuil uit het 4 in 1 uitlaatje mis ik nog steeds

Voordelen:
- Goedkoop in onderhoud (geen dure banden)
- Laag brandstof verbruik
- Betrouwbaar (ik heb deze machine echt afgeragd en hij bleef maar rijden, net een duracell batterij ;) ) Ingeruild met 29.000 Mls op de teller.

Nadelen
- Zachte vering (Typisch voor U.S. grijze import modellen)welke niet verstelbaar zijn. M.n. de achervering, hier kun je alleen de veervoorspanning instellen. Als je geen biggetje bent van 150 kilo zul je hier niet zoveel problemen mee hebben... ;) . Je kunt deze ook vervangen door een CBR900RR uit 1993 en hoger, past er zonder problemen op.
- Afwerking. De motor is goedkoop in elkaar gezet, lasnaden zijn niet mooi aangebracht, weinig alluminium onderdelen, stalen frame wat kan roesten. Maar de CB1 doet wat tie moet doen...rijden :]


Waar je op moet letten:
Veel van de honda motoren in deze klasse hebben problemen met de spannings regelaar. Deze kan het electrisch circuit ontregelen wat zich uit in een defecte accu, doorbranden lampjes etc. Let er bij de aankoop even op dat je naar de achterbrug kijkt of er veel corrosie zit bij de opname van het onderste lager van de schobreker. Als daar veel corrosie zit (door lekken accu)en de fiets ziet er verder goed uit is er wellicht iets met de spanningsregelaar en dat gaat je weer geld kosten!!!

Veel technisch gelul, maar als je de kleur mooi vindt en hij start en rijdt goed...kopen. Betaal nooit meer dan 2000 Euro, meer zijn ze niet waard. (nieuwprijs van mijn motor was destijds Hfl. 9997,- (4537,- Euro). Als je een mooie motor hebt gezien in een advertentie en je wilt een second opinion moet je mij maar even mailen.
 
Laatst bewerkt:

_P_

Banned User
1 apr 2004
4.389
0
Limburg
www.prozaq.nl
Okay, dan nog ff snel:


De CB-1 onderscheidt zich van zijn concurrenten met name dankzij het blok: Waar andere soortgenoten een luchtgekoelde 2 of 4-cylinder hebben, heeft de CB-1 een watergekoelde 4-cylinder met tandwiel-aangedreven nokkenassen. Dit blok is klein, compact, en bestaat uit lichte onderdelen. Dankzij deze lichte onderdelen ondervindt het blok weinig weerstand, en kan lekker op hoge toeren draaien.

De CB-1 heeft een korte 6-versnellingsbak, en een maal boven de 10.000rpm weet je nooit in welke versnelling je zit, een waar feest!

Let bij aankoop op de volgende 'zwakke' plekken:

- Motorophanging: Deze kan scheuren vertonen, neem een imbus mee en haal de alu dekseltjes er vanaf. Duurt 3 minuten, geeft je veel meer inzicht in de toestand van de fiets.

- achterbrug: Is er sprake van veel roest onder de accu? Dan heb je kans dat de spanningsverdeler eens de geest heeft gegeven, dit is een duur geintje! (ca. 150 euro)

- blok: zit er een kastje naast het oliefilter? Dan heb je te maken met een californische import, afdingen! Je kunt opperen dat het californische model meer onderhoud vergt en minder vermogen heeft. (nooit bewezen, maar proberen kun je het) Het kastje is trouwens onderdeel van het milieu-emissie systeem en kan worden verwijderd.

En dan natuurlijk nog de gebruikelijke aandachtspunten, zoals beschreven in:
http://prozaq.demon.nl/cb1/Motorinspectie_voor_Dummiesv20.pdf

Wil je een snelweg-fiets kijk dan even verder voor een Honda NTV, die's wat onderhoudsvrijer. Wil je fun, status en allure, ga dan voor de CB-1 ;)
 

Liessy

MF veteraan
9 apr 2004
12.180
1
Hartstikke bedank allemaal,

Ik ben 21, dus mag wel meer dan 25kw rijden. Dat is geen probleem. Ik heb wel 2 keer dezelfde motor gezien op 1 dag. De een stond bij motoport en de ander bij robs accesoires. Motorport 1450 euro en rob's 1995 euro. Vond hem bij motoport iets mooier(minder roest etc.)

Bij rob hadden ze ook koffers en een motorpak die ik leuk vind. Bij motoport weer niet. Met allebij proberen een dealtje te maken??? en kijken wie het beste bied ofzo?

Greets
 

_P_

Banned User
1 apr 2004
4.389
0
Limburg
www.prozaq.nl
Hoeveel hebben ze gelopen? Zorg ervoor dat je een grote beurt (eh.. ik bedoel: je motor een grote beurt krijgt!) voordat je'm ophaalt. Ook ff klepspeling na laten kijken.
 

Liessy

MF veteraan
9 apr 2004
12.180
1
de goedkopere 45760 miles en de duurdere 16530, wel redelijk groot verschil. De laatste heeft ook al een hele poos stil gestaan.
 

boedhaman

Die hard MF'er
19 sep 2004
509
0
eindhoven
de cb1 is een hele gave motor.ik heb er naast mijn andere motor.het is echt een motor die je hoog in toeren moet rijden maar dan gaat ie ook wel.remt goed stuurt goed is razentsnel een rotonde over te sturen(kort werk) en voor de minder grote mensen is het een fiets waar je goed bij aan de grond kunt.hij heeft geen brute power dus als je iets verkeerd doet is dat geen probleem.bij een motor met veel power lig je dan waarschijnlijk op je plaat.betrouwbaar motorblok en is goedkoop in onderhoud.ik heb er ook nog hyperpro veering onder laten zetten en nu stuurt hij echt heeeel goed.rijd wel meer op mijn andere motor omdat ik daar beter oppas met mijn lengte en ik wil met meer power rijden maar heb wel altijd veel fun als ik op de cb rijd.nu rijd mijn vriendin erop en die vind het ook een leuk ragbakkie.als jij hem leuk vind en je vind hem fijn rijden dan gewoon kopen.ga wel op alletwee proefrijden zodat je verschillen kunt merken.
enne laat ff weten als je er een hebt.groeten:boedhaman
 

Fazero

MF veteraan
19 okt 2002
16.340
1
43
www.youtube.com
Gewoon goed rondkijken, zijn best betrouwbare blokjes die aardig wat kunnen hebben. Ideale fiets om op te stappen! En wat als was gezegd, als je 'm geweldig vindt.... gewoon doen toch?
 

Agent327

Die hard MF'er
4 feb 2004
321
0
Kijk ook eens bij particulieren via www.veilingkijker.nl. Meer keus en goedkoper... en neem dan een bekende mee, met een nuchtere kijk op motoren (en technische ervaring) die er voor waakt dat je geen emotionele aankoop doet. De dealers zijn wel aan de prijzige kant gezien de kilometrage...
 

4-tje

MF veteraan
3 okt 2003
1.821
1
51
Friesland (regio Lemmer)
Opties perfect mooi machientje, was er ook helemaal gek van....mijn jacht is ook bij die motor begonnen.

Echter, qua rijden wist hij mij niet te overtuigen, m.n. dat constant hoge toeren rijden (wat je hierboven ook leest) vind ik een bezwaar, als je lekker wilt toeren is het vermoeiend en niet aan mij besteed.
De motor die ik uiteindelijk gevonden heb is officieel wel de opvolger van de CB-1 maar qua motor management heel anders.
Ook een kleine 60PK, maar dan al laag in toeren pak hij lekker op, heeft hij power, schakel je je niet helemaal blind, maar als je wilt kun je hem ook op z'n donder geven en zit er gang zat in, maar dan kies je zelf voor het moment.

Het is een CB400SF, ook officieel niet in Nederland geleverd, net als de CB-1, en moeilijk aan te komen....maar als je er eenmaal 1 hebt :} :} :} ....ik hoef niet meer anders ...[me]4-tje wenst je heel veel plezier op de jacht, ga lekker met verschillende motoren proefrijden, dan merk je wat jouw persoonlijk aanspreekt, misschien wel een V2, wie zal het zeggen... ;) [/me]
 

GSX-Reinier

Die hard MF'er
17 okt 2002
876
0
Obdam
Bezoek site
Rob`s assocoires ?

Neem je wel iemand mee die er echt verstand van heeft ?

Niet dat motoport zo geweldig is ofzo hoor. Maar Rob`s heeft in mijn ogen toch meer verstand van verkopen dan van motoren.
 

Friezinnetje

MF veteraan
15 aug 2002
7.404
5
Vertrouwd adres daar bij M.p.Hyppolytushoef,die blauwe bedoel je toch?
Wij hebben goede erv. met hun. Succes