Honda CBR 125 R. vs Honda Varadero 125

HKF

Rookie
4 jul 2017
27
0
Beste Forumleden,

Ja mijn laatste forum topic. En er zelf ook goed over nagedacht Te hebben, Ben ik zeker A1 Te gaan doen. Bedankt voor de reacties

Nu zit ik zelf een beetje te twijfelen :?

Een Honda CBr 125

Of Honda Varadero 125

Iemand enige ervaringen met deze motoren?
Voordelen nadelen?

Ikzelf neig een voorkeur Te hebben naar de varadero. Omdat ik 190 lang ben.

Maar de varadero heeft wel 50kg extra aan boord. 0-100 van de varadeo is 21 sec. Hoewel die van een CBR 11,9 sec is. (vooral door het gewicht).

Ook zou ik graag snelwegen pakken. Rechterbaan plakken maakt mij niet uit maar de motor moet daarvoor een beetje weg komen. Niet dat ik pas 60 rijd als ik al moet invoegen _O-

Ik hoor graag jullie meningen!
 
Laatst bewerkt:

N-rijder

www.youtube.nl/nrijder
14 mei 2014
591
4
Amsterdam
0-100 in 21 seconden? lol. Ik heb zelf mijn eerste twee jaar er op zitten met een Honda Varadero en ik ben ontzettend fan geworden van deze motor. Ik zelf zat ook tussen deze twee motoren te twijfelen. Maar toen ik op de Varadero ging zitten voelde dat gelijk al meer als motor. Onder andere door zijn gewicht.

Ik ben zelf 1:92 lang en heb heel veel snelwegkilometers gemaakt vanwege mijn stage en bij het oprijden van de snelweg nog nooit problemen gehad.
Ik heb ook een keer geruild met Jeroen van dit forum waarbij ik op zijn Yamaha YZF-125 reed en hij op mijn Varadero.
Met een stoplicht sprintje (vanuit stilstand dus) rijdt de Yamaha eerst een stukje van de Varadero weg en daarna ga je eigenlijk vrijwel gelijk op maar loopt de Yamaha net een beetje van je weg. Zodra je allebei een rollende start hebt loop je echt bijna gelijk op.

Ik heb ook regelmatig met mijn Varadero een sprintje gedaan met GPS en daarbij zat ik op 15-16 seconden tot de 100. Ja dat is iets langzamer dan de CBR, maar eigenlijk wel verwaarloosbaar. Hij deed er 10 seconden over om 80 te rijden en mijn top was altijd tussen de 110-125. Linkje: 4:55 klein sprintje Snelweg rijden was ook altijd goed te doen en heb vaak op de 2e en 3e baan gezeten. De top is van de CBR wel hoger, maar mij is de comfort en de praktischheid van de Varadero meer waard. Ook minder het idee dat je op een scooter zit, wat je op de CBR eigenlijk wel hebt.

Ik ben zelf zo fan van deze motor dat ik er nog eentje ga kopen voor naast de MSX. Maar uiteindelijk maakt het voor die twee jaar dat je er aan vast zit niet heel veel uit. Je gaat er sowieso veel plezier van beleven, met deze twee kan je niet echt fout gaan.
 

DKP

MF veteraan
Donateur
1 jan 2012
26.532
37.437
Ik ben mijn motor carriere begonnen op een Suzuki VL 125 LC Intruder
lange naam voor een lichte motor :P

Net als de Varadero een tweecilinder (2× 62cc, want het was een 124cc motor).
Die kwam, gerekend in zijn klasse, best goed uit de startblokken, ondanks het toch ook best een zwaar beest(je) was.
 
Laatst bewerkt: