Honda NSR125/250 rijders topic

the nsr-man

MF'er
12 okt 2003
74
0
46
benthuizen
wie heeft/kent iemand die in het bezit is/zijn van een honda nsr 250 ,ik zou dit graag te weten komen want het zijn nogal zeer zeldzame machines hier in nederland maar o zo kikke en het zou erg leuk zijn met deze personen in contact te komen .

ik hoop op een paar leuke reactie's!!

groetjes van g-j!! oja honda rs250 rijders ook prima.
:]
 

the nsr-man

MF'er
12 okt 2003
74
0
46
benthuizen
een nsr400r is ook zekers een kikke machine en ik moet zeggen dat die van jou er netjes uitziet hoor ,het zijn gewoon een paar voorbeelden die plaatjes ik zal eens even kijken of ik er een foto op kan krijgen van mijn eigen nsr etjes maar ze zijn bijna allemaal 2,2 mb dus dat is wel lastig maar ik ga wel even kijken .

dit is een plaatje van een nsr250r mc21 sp (enigste in nederland mc21)de kleur gaat helemaal nergens over maar daar wordt aan gewerkt ik heb namelijk een orriginele kuip via ebay op de kop weten te tikken in de rothmans kleuren en is onderweg hierheen maar dat duurt nog wel even .

met deze kuip is de motor weer helemaal orrigineel ...........nouja afgezien van de hrc carbkit en de hrcuitlaten en carbon membramen dan ,deze motor heeft ook orriginele standaard magnesium wielen van honda en een volledig voor en achter instelbare vering en het mooiste van alles vindt ikzelf de droge platen koppeling die een nog mooier geluid maakt dan een ducati met droge koppeling

momenteel wordt er aan gesleuteld i.v.m kapotte pgm3(computer die de powervalves regelt en de gegevens van de sensoren op de carbs meet )dit ding kost 700 euri heeeeeeeeeelp dit is al de tweede die kapot is want van mijn andere motor was hij ook al kapot maar als hij het weer doet weet je niet wat er gebeurd als je op dat ding rijdt (oopt de teller heel makkelijk uit)is net zo snel als mijn rvf400r zoniet nog net iets sneller zelfs .

ik zal even kijken of ik een plaatje heb van de rothmans kleuren zoals hij binnenkort eruit zal zien.

Bijlage: MC21inport2.jpg
 

Timbo

MF veteraan
18 mei 2003
8.764
0
en een RGV-250 dan?Ik ben ook wel geinteresseerd in contact met de 2takt mensen hier!
 

smokey_rs250

MF veteraan
14 mei 2003
2.549
0
in lelystad 30 juni de 2-takt avond was een NSR250 toch ? Met droge koppeling, heel apart ding
 
Hi,
Ik ben zelf ook gek van de honda nsr250.Ik ben er 1 aan het ombouwen voor het gebruik op cicuits(zac)Als je vragen hebt barst maar los.
Kijk ook eens op

WWW.nsr250.nl

:}

wie heeft/kent iemand die in het bezit is/zijn van een honda nsr 250 ,ik zou dit graag te weten komen want het zijn nogal zeer zeldzame machines hier in nederland maar o zo kikke en het zou erg leuk zijn met deze personen in contact te komen .

ik hoop op een paar leuke reactie's!!

groetjes van g-j!! oja honda rs250 rijders ook prima.
:]
 

HULK

Rookie
19 aug 2004
6
0
46
Elshout
Hallo,

Jammer dat ik dit Topic niet een paar maanden eerder ben tegengekomen.
Ik weet niet of het nu nog wordt bezocht / gelezen.

Ik ben echter ook een "lotgenoot!" Ben zo'n 3 jaar geleden besmet geraakt met
het 2-takt virus, en heb een NSR 250 (MC 16) gekocht welke de laatste 10 jaar een minimum aan onderhoud had gehad en waarvan de vorige eigenaar het woord; poetsdoek, waarschijnlijk niet in zijn woordenboek had staan.
Inmiddels zijn we een tijd verder en heb ik er een nette motor van kunnen maken.

See you!!
 

mr.nsr250

Rookie
19 jan 2005
3
0
50
benthuizen
www.gatiehaaaaart.nl
he hulk ,cool man dat je een mc16 hebt een vriend van mij heeft er ook eentje dus dat is helemaal kik ,hij zou het erg cool vinden om je eens te mailen denk ik .

ikzelf heb 3 nsr etjes 1 mc21 nsr250r,1 mc21 nsr250rsp,1 mc28 nsr250rsp,daar moet nog veel aan gebeuren maar dat komt wel.

ik ben nu bezig met mijn mc21 nsr250rsp ,de krukas moet vervangen worden helaas en een nieuw setje zuigers en nog wat andere dingen dus dat gaat weer veel geld kosten maarja dan heb ik project twee ook klaar ,de mc28 moet maar een jaartje ofzo wachten want ik ben echt blut nu hahahahah...........
ik weet iemand die een mc21 te koop heeft met heeeeeeeeel veeeeel onderdelen zoals blokken enzo en kuipdelen end ,dus mocht je interesse hebben laat het me even weten ,ik heb zelf het geld niet om het te kopen momenteel want dan had ik dat gelijk gedaan ,maar wellicht is het iets voor jou (ongeveer 3500 euri)maar met een beetje mazzel is het denk ik wel voor 3000 te koop .ik zal eens kijken of ik een plaatje van die mc16 van die vriend van mij kan plaatsen

ik hoop je snel weer te lezen
 

HULK

Rookie
19 aug 2004
6
0
46
Elshout
Yo Mr. NSR,

Ben je van beroep motorverzamelaar of zo? Ik ben een tijdje geleden je / jullie website al tegengekomen en ik heb echt watertandend naar je motoren zitten kijken. Vooral die MC 28, wat een fiets zeg!!! Dat is toch wel de ultieme 2-takt straatmotorfiets. Laat iedereen maar komen met die PK-bakfietsen!!! Hoe ben je er eigenlijk aangekomen, heb je hem zelf ingevoerd?
Ook de "mooie" paars / roze SP, ben ik in het verleden al eens vaker tegenkomen op het internet, maar toen stond hij volgens mij nog bij een dealer te koop.
Als liefhebber van de NSR speur ik regelmatig de advertentie pagina's af, maar ik ben er inmiddels wel achtergekomen dat het groepje NSR eigenaren in Nederland zeer gering moet zijn, of iedereen is er zo aan verknocht dat ze hem niet meer kwijt willen. Maar je had het over een MC 21 die nog te koop staat, ik word ineens zeer nieuwsgierig. Heb je er wat meer informatie over?

See you!
 

mr.nsr250

Rookie
19 jan 2005
3
0
50
benthuizen
www.gatiehaaaaart.nl
ik ben beroepsschauffeur maar ik heb mijn hobby wat uit de hand laten lopen geloof ik maar het is ook zo kik om op die twee takt nsr 250 te rijden,die rode nsr is helemaal nieuw ongeveer zeker het blok ,nieuwe carters nieuwe krukas,waterpompas,cilinders gereviseert,nieuwe zuigers en alle keringen en noem maar op dat ding heeft me denk ik nu al zo'n 10000 euri gekost maar als je r op rijdt weet je niet wat er gebeurd zo snel ,hij is gereviseerd door goedhart motoren ik heb er helaas zelf geen spullen en het verstand voor om het zelf te doen ,dit is erg duur allemaal maar ja als je wat aparts wil moet je er voor bloeden hhahah....
de monteur bij goedhart die er aan gesleuteld heeft is een ex gp montuer en heeft in de jaren van hans spaan in dat team gewerkt als monteur dus nsr specialist ,een straat nsr is wel iets anders dan een gp machine maar volgens hem scheelt het niet echt veel hij heeft uit mijn nsr 62,3 pk aan het achterwiel weten te krijgen met allleen andere uitlaten en wat veranderingen aan de bedrading

als je vragen hebt gewoon stellen hoor,ik kan je een filmpje opsturen alhoewel die staan ook op de site trouwens maar niet allemaal.
 

HULK

Rookie
19 aug 2004
6
0
46
Elshout
Toen ik mijn NSR kocht was het eigenlijk niet veel meer dan een hoop oud ijzer, bijna klaar voor de sloop, maar hij liep verder goed. Ik heb er gelukkig ook niet veel voor hoeven te betalen, maar we zijn nu zo'n 3 jaar verder en hij heeft me inmiddels ook een aardige duit gekost. Voordeel voor mij is dat ik het voor 90 % zelf kan en mocht ik er niet uitkomen dan kan ik altijd terecht bij de plaatselijke Honda dealer. Maar alleen al voor de onderdelen betaal je een vermogen. Ik heb nu een setje remschijven besteld van EBC en dat is dan ook zo'n beetje het enige dat ik tot nu toe heb kunnen vinden buiten de originele honda onderdelen. Verder ben ik overigens nog niet geheel klaar met het herstel van de motor. Ik heb afgelopen week mijn wielen laten poedercoaten dus die zien er weer uit als nieuw. Nu is het nog wachten op de nieuwe remschijven en als die er op zitten is de bestickering nog aan de beurt. Maar voor het zover is heb ik waarschijnlijk al wel weer een lijstje klaar met andere zaken die nog "moeten" gebeuren.