Husaberg

Robertt

MF'er
5 okt 2004
77
0
Zou iemand mij wat kunnen vertellen over het merk Husaberg. Ik ben me namelijk al een tijdje aan het orienteren op het gebied van motoren die ik kan ombouwen tot supermotard. Ik ben al bij verschillende winkels langs geweest.
Nu ben ik in een paar winkels het merk Husaberg tegengekomen, en dit merk was aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld KTM.
Heeft dat een reden?
 

Link

Die hard MF'er
10 mrt 2004
590
0
48
Amsterdam
Dit is wel een vette...Accessoires: 41 flat slide/kop gefload/supermotard megacycle nokkenas/acrond velgen/wp fabrieks extreme voorvork/ohlins achter/akrapovic demper/105 kilo/70 pk aan het achterwiel... BLAAAP!
 

Speedphreax

MF veteraan
21 mrt 2003
4.346
14
48
Dit is wel een vette...
Dan vind ik dit toch wel iets gaver dan die ouwe bak. Overigens is de Husaberg in mijn ogen wel de enige fabrieks SM waar zo'n beetje alles al op zit zoals je het wilt hebben. Ik denk trouwens dat de betrouwbaarheid van Husabergs tegenwoordig wel een stuk beter is. Vroeger waren ze inderdaad nogal gevoelig maar ik denk dat de meeste mensen gewoon roepen dat zo'n ding stuk gaat omdat ze dat ook zelf eens gehoord hebben.
 

royco

MF'er
30 nov 2003
45
0
Budel
Velen noemen een merk dat zogezegd niet betrouwbaar is.
Hoe meer pk's er uit een blok gehaald worden, hoe meer slijtage er optreed op draaiende en bewegende delen. Dus moet er eerder een onderdeel vervangen worden. Zo simpel is dat.
Tegenwoordig schijnt Husaberg in handen te zijn van KTM en raad eens....
ze gebruiken beide dezelfde onderdelen (in het blok). Welke is er dan betrouwbaarder ???? 80% van degene die zoiets roepen, hebben dat merk nog nooit gereden. Dat zijn VOOROORDELEN!!!
 

Hambeer

MF veteraan
21 nov 2002
8.541
139
41
Ommen
Bezoek site
Laatst bewerkt:

Robertt

MF'er
5 okt 2004
77
0
Lijkt mij niet. Er zijn genoeg foto's van de KTM-fabriek op het net te vinden. En daar staat op de buitenkant van het gebouw echt alleen maar KTM.
Ik was namelijk gisteren bij een motorcross winkel (motorcross Aad in Bleiswijk) en daar vertelde ze mij dit.
 

Hambeer

MF veteraan
21 nov 2002
8.541
139
41
Ommen
Bezoek site
Husaberg is een onderdeel van KTM. Ze gebruiken de Husaberg om nieuwe onderdelen te testen voor de KTM, blijkt het goed te werken en blijft het goed, gebruiken ze die onderdelen ook voor de KTM.
 

mmrizio

Die hard MF'er
7 apr 2003
318
15
Woerden
Sinds modeljaar 2004 wordt ook Husaberg in de KTM fabriek in Mattighofen gemaakt.

Husqvarna is een ander verhaal, da's van het Cagiva/MV Agusta concern....

Maurice
 

Biaz-Lc4

MF'er
15 dec 2002
82
0

Heartblood cannot be shut down.

Precisely this "Racing Heartblood" is the key to the nature of Husaberg. virtually everything that makes Husaberg unique, may be explained through that. A real essential point is, that heart blood can't be switched on or off. It rather exists, or it is missing. Although the bikes are produced at KTM now, the uniqueness of a Husaberg still hasn't changed. The thing which has varied by displacing the production loaction is the access to approved quality assurance models and production mechanisms. Despite, the racing heart blood of Husaberg still runs in the motorsports development department in Sweden.

gevonden op de husaberg site (http://www.husaberg.se/)