Husaberg

Robertt

MF'er
5 okt 2004
77
0
Zou iemand mij wat kunnen vertellen over het merk Husaberg. Ik ben me namelijk al een tijdje aan het orienteren op het gebied van motoren die ik kan ombouwen tot supermotard. Ik ben al bij verschillende winkels langs geweest.
Nu ben ik in een paar winkels het merk Husaberg tegengekomen, en dit merk was aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld KTM.
Heeft dat een reden?
 
http://www.motor-forum.nl/forum/search.php (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motor-forum.nl/forum/search.php)
 
husaberg ontploft in je gezicht :+

gaat lekker hard maar is niet echt betrouwbaar naar alle verhalen die ik hoor en lees :)

KTM ook niet echt maar denk toch iets betrouwbaarder.
 
Dit is wel een vette...

full


Accessoires: 41 flat slide/kop gefload/supermotard megacycle nokkenas/acrond velgen/wp fabrieks extreme voorvork/ohlins achter/akrapovic demper/105 kilo/70 pk aan het achterwiel... BLAAAP!
 
Dit is wel een vette...
Dan vind ik dit toch wel iets gaver dan die ouwe bak. Overigens is de Husaberg in mijn ogen wel de enige fabrieks SM waar zo'n beetje alles al op zit zoals je het wilt hebben. Ik denk trouwens dat de betrouwbaarheid van Husabergs tegenwoordig wel een stuk beter is. Vroeger waren ze inderdaad nogal gevoelig maar ik denk dat de meeste mensen gewoon roepen dat zo'n ding stuk gaat omdat ze dat ook zelf eens gehoord hebben.
 
Velen noemen een merk dat zogezegd niet betrouwbaar is.
Hoe meer pk's er uit een blok gehaald worden, hoe meer slijtage er optreed op draaiende en bewegende delen. Dus moet er eerder een onderdeel vervangen worden. Zo simpel is dat.
Tegenwoordig schijnt Husaberg in handen te zijn van KTM en raad eens....
ze gebruiken beide dezelfde onderdelen (in het blok). Welke is er dan betrouwbaarder ???? 80% van degene die zoiets roepen, hebben dat merk nog nooit gereden. Dat zijn VOOROORDELEN!!!
 
Laatst bewerkt:
Klopt het trouwens dat KTM, Husqvarna en Husaberg in dezelfde fabriek worden gemaakt?
 
Lijkt mij niet. Er zijn genoeg foto's van de KTM-fabriek op het net te vinden. En daar staat op de buitenkant van het gebouw echt alleen maar KTM.

Ik was namelijk gisteren bij een motorcross winkel (motorcross Aad in Bleiswijk) en daar vertelde ze mij dit.
 
Husaberg is een onderdeel van KTM. Ze gebruiken de Husaberg om nieuwe onderdelen te testen voor de KTM, blijkt het goed te werken en blijft het goed, gebruiken ze die onderdelen ook voor de KTM.
 
Lijkt mij niet. Er zijn genoeg foto's van de KTM-fabriek op het net te vinden. En daar staat op de buitenkant van het gebouw echt alleen maar KTM.

Hier staan foto's van de KTM-fabriek.
http://www.ktmimages.com/

Description: 2004, ktm, germany, company,

hangt toch echt een husaberg vlag



Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/145197/fbade28e2720c9255067307986f65f44 (3108_98ffb2a08acc77_o.jpg)​
 
Sinds modeljaar 2004 wordt ook Husaberg in de KTM fabriek in Mattighofen gemaakt.

Husqvarna is een ander verhaal, da's van het Cagiva/MV Agusta concern....

Maurice
 

Heartblood cannot be shut down.

Precisely this "Racing Heartblood" is the key to the nature of Husaberg. virtually everything that makes Husaberg unique, may be explained through that. A real essential point is, that heart blood can't be switched on or off. It rather exists, or it is missing. Although the bikes are produced at KTM now, the uniqueness of a Husaberg still hasn't changed. The thing which has varied by displacing the production loaction is the access to approved quality assurance models and production mechanisms. Despite, the racing heart blood of Husaberg still runs in the motorsports development department in Sweden.

gevonden op de husaberg site (http://www.husaberg.se/)
 
Terug
Bovenaan Onderaan