Ik weet ´t niet meer; Diversion of Cbr600 F advie

Djm001

MF'er
18 mrt 2004
169
0
Wijlre
Mensen ik heb advies nodig...ik weet het niet meer...

Ik heb gereden op een 25kw Yamaha Diversion XJ600, bouwjaar 1992, 55000 gelopen, prijs 2500 euro.


Verder heb ik gereden op een Honda CBR 600F, bouwjaar 1993, 41000 gelopen, prijs 3750 (incl. 25 KW trug tune kit). De Honda had tijdens de testrit nog vol vermogen.


Ik weet het niet, enerzijds kost de Honda meer, en zal hij denk ik meer benzine slurpen, anderzijds is de Yamaha ouder, en minder sportief.

Wat zouden jullie doen...ADVIES GEVRAAGD!

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/139512/9dcaf6e139d2fc4d4c42d30c41ef4f9f (1450.motor.jpg)​
 
als je het kan lijen:

de CBR: ook na je 25 kw periode nog leuk, zeker op volvermogen.

Blijft wel: wat vind je zelf lekker rijden :?
 
Tja, het blijft natuurlijk een kwestie van smaak. CBR is toch wat sportiever waar de Yamaha wat meer toergericht is. Wat voor rijder ben je? Hou je van sportief of hoeft het allemaal niet zo snel? Zeker in het eerste geval zal de Honda je meer en langer aanspreken.
 
Ik heb zelf divi600 gewoon vol vermogen. Nou dat vol vermogen is dus niet zo vol.
Ik zou echt definately voor de cbr600 gaan. Heb je idd ook nog wat aan na je 25 kw. periode. De inruilwaarde van een divi600 is absoluut niet hoog en vooral niet als die 25 kw is. Daarnaast neigt de diversion snel te gaan roesten.
Het geluid vna een CBR600 is ook nog eens veel beter. En je kunt er gewoon een stuk meer mee. MAar goed de divi600 is wel een uitstekende toerfiets.
Oja probeer je divi600 maar eens particulier te verkopen :? no chance
Ik moet je zeggen dat ik erg tevreden ben met mijn diversion, had alleen wel wat meer power gewild. En als er geen WP vering in de voorvering zit, dan moet je dat ook nog eens erbij regelen aangezien een Diversion erg slap geveerd is, deze heb ik er zelf nog extra in laten zetten.

Hoop dat je er wat aan hebt.

Edit lees net de prijs van die Diversion :? :? dat is echt teveel. een 92er zit zo rond de 1900 euro. als het niet minder is
 
De Div is een fiets met bewezen betrouwbaarheid. Goedkoop in onderhoud en de onderdelen zijn ruimschoots verkrijgbaar. Prima geschikt voor woon-werkverkeer en toeren. Nadeel is dat ie niet écht sportief is en wel eens last heeft van trillingen.
De CB is, zoals gebruikelijk bij Honda, goed afgewerkt en wat sportiever dan de Div. Hij is wel wat duurder in onderhoud en in aanschaf.

Met beide fietsen (mits de prijs en de motor in orde is) doe je geen miskoop. De rest hangt van je eigen smaak en portemonnee af.
 
Ik moet fritz hierbij volledig gelijk geven.
Rij zelf ook divi, ben er niet ontevreden over, maar echt sortief is hij niet, en hij is inderdaad goedkoop. Ik heb hem voor 2400 gekocht, maar ga er bijlange na niet zoveel meer voor krijgen. Zit wel een nieuwe kuip op, wp voorveren, wp achterveer en nog wat extra'tjes. Maar ik vrees dat me dat niet veel meer gaat opleveren als ik hem inruil.
 
hoe zit het dan met verbruik qua benzine als beide motoren 25kw zijn. Bij de CBR600 komt het ook op kenteken te staan.
 
De Div is een fiets met bewezen betrouwbaarheid. Goedkoop in onderhoud en de onderdelen zijn ruimschoots verkrijgbaar. Prima geschikt voor woon-werkverkeer en toeren. Nadeel is dat ie niet écht sportief is en wel eens last heeft van trillingen.
De CB is, zoals gebruikelijk bij Honda, goed afgewerkt en wat sportiever dan de Div. Hij is wel wat duurder in onderhoud en in aanschaf.

Met beide fietsen (mits de prijs en de motor in orde is) doe je geen miskoop. De rest hangt van je eigen smaak en portemonnee af.

geheel mee eens.
 
De Honda. Ik heb ooit eens op een Diversion gereden, toen reed ikzelf nog op de voorganger, een xj600 (mijn eerste motorjaar :) ) Nou, zelfs toen vond ik de Diversion al saai in vergelijking met mijn eigen motor. Het is net of er een elektro-motortje inzit, en op 25kw zal het al niet veel beter worden.
Verder is de Honda gewoon veel mooier :+
 
maar hoe zit het nou met het verbruik e.d.
..knip... (verkeerde topic :) )

Ik denk dat je met beiden zuinig KUNT rijden, alleen zal de Honda snel uitnodigen tot een duurdere rijstijl :) (alhoewel op 25kw zal het niet zoveel uitmaken)

Maar waarom ga je motorrijden: voor de lol of om van A naar B te komen?
 
Heb pas geleden ook eens proef gereden op en div 600 bj 1993(vol vermogen) maar was toch niet echt tevreden met het vermogen tegen over mijn huidige xj 750 seca uit 83.

hoewel ik nooit op een cbr 600 heb gereden denk ik dat als je opzoek ben naar een sportieve toerfiets beter de cbr kan nemen. na je 25kw periode heb je meer vermogen :) er komt een moment dat je toch wat meer vermogen zal willen hebben })
 
:} CBR600F :}
full

foto even neergezet.
 
hm als de vraag nou een div 900 of een CBR 600 f was geweest, dan had ik me kunnen voorstellen dat het een lastige keus was.

Puur rijtechnisch zeg ik de CBR.
Zoals je al aanstipt financieel is de div aantrekkelijker, maar daar je zegt dat je de motor niet voor simpel A->B verkeer te gebruiken, lijkt het financieele plaatje me minder zwaar wegen als het rijplezier.
 
Ik zou voor de cbr gaan, bovendien had ik even verder gekeken naar een cbr met ietswat minder km's (moet te doen zijn voor die prijs!)
Verbruik zal niet zoveel schelen tussen beide 4-cilinders :)
 
ja ik zou de cbr kiezen ,puur op uiterlijk,cbr is gewoon mooier,verder kan ik er weinig over zeggen.vind de cbr wel aan de dure kant,zijn wel goedkoper te vinden.
 
ik zou voor de cbr gaan maar ja die rijd ik zelf ook, kocht em met 50.000 nu over de 70.000 zonder centje pijn en kosten!! Behalve het normale onderhoud dat doet ik zelf!
 
CBR!
Waarom:
Is betrouwbaar
Ziet er beter uit
Technisch beter (remmen, vering) waardoor de CBR ook beter :] .

En omdat je het zo graag wilt weten, een CBR op 25 KW zal rond de 1 : 20 verbruiken.
 
Ik ging, in 1997, na verkenning van de 600 markt voor de CBR

TE KOOP i.z.g.st. CBR600 1994 voor minder dan 3750 :]

Voor meer info zie website
http://members.home.nl/ofzoenzo/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/members.home.nl/ofzoenzo/)

Werkplaats handboek erbij en eventueel nog een cursus sleutelen. *D
 
als ik de keuze Zou moeten maken zou ik zeggen de cbr.deze bike heeft een hogere funfactor dan de diversion. over betrouwbaarheid hoef je bij beide motoren geen angst te hebben dat het niet goed zit. zijn beide zeer betrouwbaar.
 
Terug
Bovenaan Onderaan