Import en BPM

ed31

MF veteraan
12 jul 2002
1.209
0
Doetinchem
Toch maar weer eens een vraagje over de BPM-regeling bij import. Ik heb alle bestaande topics en sites al afgezocht, maar ik kan geen antwoord vinden op mijn vraag: Wordt er ook BPM geheven over accessoires?
Stel ik koop een behoorlijk verbouwde machine, hoe wordt de BPM dan berekend?

Groeten Ed
 
Ik hoorde van collega's dus van wel...

Ook al zitten er standaard lm-velgen onder, dan pakken ze die toch mee...

Weet eigenlijk niet of dit een broodje aap verhaal is... Ik zou het in ieder geval wel onzin vinden...
 
heb het een paar maanden terug zelf gedaan:
bij de keuring kijken ze alleen of de nummers (frame / blok) kloppen, alles er op en aan zit wat moet om de weg op te mogen, noteren het type en de km stand.

vervolgens ga je naar de douane (die komt niet achter de balie weg) en betaal je bpm.

maw: niemand die iets merkt van extraas
 
Oké,

Is het niet een soort APK-keuring dus???

Volgende maand moet ik er met mijn motor en auto langs... Moet ik nog op speciale dingen letten???
(Flesje drank mee ofzo... hahaha)

Gelukkig hoef ik geen BPM te betalen... (NATO-Status) Moet je nog bij een speciaal douane kantoor langs? Of gewoon eentje in je regio?

RDW vertelde dat het keuren van de motor ongeveer 30 minuten zal gaan duren, de auto 45 minuten...

Ben benieuwd!
 
het is een soort APK maar dan makkelijker.
hij moet wel in orde zijn hoor!! maar ze zullen niet zeuren over een ruitenwisserblaadje.

=> any douane kantoor.
 
Ja, er wordt BPM berekend op de cataloguswaarde PLUS accessoires!
In hoeverre dit in de praktijk gebeurd ligt denk ik aan de keurmeester.
 
Okay, tnx Desmo...

Volgens mij is alles we in orde, motor heeft net zijn beurtje gehad...

Auto moet voor de 200.000 beurt, daar heb ik alleen effe geen zin in zo vlak voor de vakantie.. Maar er zitten net nieuw lm + sloffen onder... Remmen waren nog goed zei de bandenboer...
 
Kijk ff hier: www.rdw.nl/diensten/particulieren/ppd005.htm

BPM kan alleen geheven worden over af-fabriek gemonteerde opties. ABS en dergelijke lijkt me duidelijk. Voor andere zaken moet de 'keurmeester' toch zeer sterke aanwijzingen hebben dat de gemonteerde onderdelen af-fabriek zijn geleverd. Voor onderdelen die later of voorafgaand aan aflevering door de dealer zijn gemonteerd is geen BPM verschuldigd.
 
Kijk ff hier: www.rdw.nl/diensten/particulieren/ppd005.htm

BPM kan alleen geheven worden over af-fabriek gemonteerde opties. ABS en dergelijke lijkt me duidelijk. Voor andere zaken moet de 'keurmeester' toch zeer sterke aanwijzingen hebben dat de gemonteerde onderdelen af-fabriek zijn geleverd. Voor onderdelen die later of voorafgaand aan aflevering door de dealer zijn gemonteerd is geen BPM verschuldigd.
Volgende keer eens proberen dan.
nee meneer de douane, die onderdelen zijn echt achteraf gemonteerd. Heus, het model was niet meer dan een kaal frame, het werd niet voor niets gekscherend de flinstone uitvoering genoemd
Om vervolgens met alleen BPM op een frame afgerekend weg te rijden. :+
 
ik ben zelf nog even aan het zoeken geweest:
http://www.belastingdienst.nl/9229237/t/bpm.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.belastingdienst.nl/9229237/t/bpm.htm)
 
Ik weet zeker dat er over de accessoires BPM betaald moet worden, kijk maar eens in de autoweek van deze week, daar staat een heel artikel in over auto-import.
De regels zijn hetzelfde alleen de BPM korting is anders.
 
Bij auto's is het inderdaad zo dat je BPM moet betalen over de accessoires. Niet voor niets proberen de dealers de auto zo standaard mogelijk in te voeren. De accesoires worden pas later ingebouwd.

Maar hoe het met motoren zit weet ik niet, RDW bellen en je weet het.
 
Ook bij motoren moet bpm en btw betaald worden voor de accesoires. Bij de eerste fiets die ik invoerde, had ik het voertuig niet bij me bij het douanekantoor. Daar werd eerst moeilijk over gedaan, maar uiteindelijk geloofden ze me op mijn blauwe ogen. Het punt was toen weldegelijk de accesoires.
 
Ik heb in 1994 een honda magna (amerikaan) ingevoerd,daarbij werdt niet gekeken of er extra's opzaten (sissybar,schermpje e.d.),alleen naar de keurmerken koplamp,breedte stuur framenummer enz. Geen extra belasing dus.
In 1996 heb ik een opel kadett gsi 16v ingevoerd(duitse)daar zaten lichtmetalen velgjes,airco e.d. op en daar moest ik wel extra voor betalen.
Er zat dus wel degelijk verschil tussen auto en motor. Zijn trouwens allebei bij hetzelfde keuringstation geweest.
 
Terug
Bovenaan Onderaan