Inhouden Transalp

29 jun 2004
5
0
Madrid
Hallo,

Ik weet dat er al heel veel vragen over motoren die inhouden zijn geplaatst, maar ik hoop dat mijn gevalletje er nog bij kan...

Welnu, ik heb een Transalp, model 95, die het volgende euvel vertoont:
- bij weinig gas lijkt de motor volledig normaal te lopen
- motor houdt in vanaf halfgas zo'n beetje. (ongeveer vanaf 3 a 4000 toeren)
- soms blijft'ie inhouden, soms stottert hij een tijdje en klimt dan toch in toeren
- het probleem lijkt omgevingstemperatuur afhankelijk. 's Morgens gaat het nog wel (zo'n 20 graden), ´s middags is het een stuk erger (een kleine 40 graden, ik woon in Spanje!)
- de motor start 's morgens zonder choke en loopt stationair meteen mooi rond

Wat heb ik al geprobeerd: (alles zonder resultaat)
- rijden zonder luchtfilter (leek ook schoon)
- rijden zonder tankdop
- alle benzinefiltertjes (zowel in tank als in carburateur) zien er schoon uit
- carburateur gedemonteerd, leek volledig schoon. sproeiers doorgeblazen.

Ik heb de bougies nog niet vervangen (lastig bij een Transalp), maar ik denk ook niet dat het daaraan ligt want het probleem lijkt duidelijk gasstand afhankelijk.

Wie o wie kan mij de gouden tip geven?

Alvast bedankt!

Hans.
 

willem1940

MF veteraan
7 apr 2003
11.392
6
Sittard
Ik mis een paar routine-kleinigheden in je checklist:

- wanneer (hoeveel km geleden) zijn je kleppen voor het laatst gecontroleerd/ gesteld?

- behalve de stationair-stelschroef op de carburateur(s) (die alleen met opgetrokken gasschuif "vaster" mag worden gedraaid ter voorkoming van in-slijten) is er ook nog meestal een kleinere en meer verzonken stelschroef waarmee bij "losser" draaien extra lucht tot in de sproeier wordt toegelaten, een manier dus om technisch de sproeier te verkleinen.
Als ik mij juist herinner zit bij veel carburateurs de richt-afstelling ongeveer op 1,5 uren losser dan vast, maar dat weten veel anderen vast veel beter dan ik.
Verander je hieraan iets, dan moet daarna ook het stationair-gas met de andere schroef opnieuw worden ingeregeld.

- vlotter-naaldje heeft vaak een heel klein plastic puntje; onder vergrootglas bekijken, indien noemenswaardig vervormd/ versleten dan kan het gekke storingen veroorzaken, soms benzine-krapte maar ook wel eens verzuip-neiging.

- bougie-KAPJES nooit vertrouwen, sinds die wettelijk "ontstoord" zijn ivm radio/tv-ontvangst gaat er een van tijd tot tijd wazig stuk en kan "vonken overslaan" en nog gekkere dingen zelf verzinnen, mèt mogelijke invloed van toerental en temperatuur. Vaak valt de fout niet met een meetinstrument te vinden, uit/om-wisselen of vervangen levert waarheid.

- zeldzaam: ontstekings-unit niet rechtstreeks naar accu "geaard" maar op een boutje in het frame, waarop na verloop van tijd, meestal met zichtbare oxiden/sulfiden-aanslag, een rare overgangs-weerstand groeit die bovendien temperatuur-afhankelijk variëren kan. Zit er zo'n boutje, dan losnemen en inclusief alles wat ermee contact maakt, ook het schroefgat, behandelen met contact-reiniger waarvan diverse merken bestaan. Oppassen: ik vertrouw contact-reinigers niet echt op iedere plastic beplating en dat soort dingen, fabrikanten houden met zoveel mogelijk stoffen rekening maar er bestaan er gewoon teveel; spaarzaam mee omgaan dus.

- o, dit nog: zit er een rubber-verloopstuk tussen carburateur en inlaat naar de motor? Zorgvuldig checken op (haar-)scheurtje(s).
 
Laatst bewerkt:
29 jun 2004
5
0
Madrid
Kleppen stellen kon al wel eens lang geleden zijn geweest...

Ik zal van het weekend de boel nog maar eens uit elkaar schroeven en er nog eens iets beter naar kijken. Mijns inziens kan het niet een afstelling zijn, want hij heeft altijd goed gelopen en bovendien is het een beetje een 'stotterend' probleem.

Ik had overigens al op www.transalp.de gekeken, maar die geven ook geen oplossing. Toch bedankt allemaal!
 

DrValerossi

MF'er
13 jun 2004
136
0
Onder het buddy seat zit de CDI unit(computer) bij de transalp is het een veel voorkomend probleem dat deze door het verzakken van het buddy kapot raakt.
Probeer deze eens met iemand te ruilen om dit uit te sluiten.
Deze is gewoon los te koppelen.

Suc 6
 
29 jun 2004
5
0
Madrid
Uiteindelijk toch maar naar de garage gebracht. Die hebben kleppen gestelt en de carburateur schoongemaakt, en dat heeft precies 2 dagen geholpen en toen was het probleem weer terug.

Motor maar weer teruggebracht, men heeft er nog weer eens naar gekeken (vraag me niet waar) en luchtfilter vervangen, en het moet gezegd: hij loopt weer veel beter. Optrekken gaat nu weer egelmatig, zonder horten, stoten of dips. Maar toch heb ik de indruk dat ie niet het vermogen van vroeger heeft. Misschien minder lucht door het nieuwe luchtfilter? Volgens de garage zijn de "vacuumrubbers" (ik weet niet hoe je die dingen noemt) die de sproeiernaald sturen niet meer zo lekker, maar nieuwe zijn hartstikke duur.

Nou ja. Accepteren maar, en de volgende motor met injectie kopen. (sinds ze bij auto's de carburateur hebben afgeschaft zijn die ook een stuk betrouwbaarder)

Bedankt nog voor alle hulp!
 
Bovenaan Onderaan