Inschrijving occasie-motor

SiGi

MF'er
8 jul 2004
98
0
38
Mechelen
Hey, kan iemand me wat raad of info geven met 't volgende probleem??
Een collega heeft onlangs een occasie-motor gekocht. 't Probleem is dat de verkoper z'n inschrijvingsbewijs niet meer vind en m'n collega bijgevolg geen nieuwe nummerplaat kan aanvragen (het oude inschrijvingsbewijs moet daarvoor ingestuurd of afgegeven worden).
Voor alle duidelijkheid, dit speelt zich allemaal af in België (ik vermoed dat dit in nederland anders verloopt).
Wat moet die collega nu doen? Een mogelijkheid is naar de politie stappen en aangeven dat 't inschrijvingsbewijs gestolen is... Maar wie moet dat dan gaan aangeven? koper of verkoper?
Of zien jullie nog andere mogelijkheden??

Merci en de groeten!!
 

Chevy454

MF veteraan
6 jul 2002
2.814
1
België
www.chevy454.net
naar de politie gaan en zeggen dat de papieren kwijt zijn. Krijg je een attest dacht ik en dan kon je naar de verzekeringsagent gaan om een aanvraag tot duplicaat van de papieren te krijgen
 

Wullebolle

MF veteraan
20 dec 2003
7.707
4
54
Belgischen kust
Sigi,
Hmzzz ... geen roze kaart das nie erg. Maare er moet toch een grijze kaart = gelijkvormigheidsattest zijn? enne het betreft een okkazie, dus moet de vorige eigenaar toch gekend zijn? daar kun je het verzekeringscontract / groene kaart aan opvragen. Verder heb je ook nog het framenummer en motornummer.
Die zijn toch aanwezig hé? Zijn geen van die dingen beschikbaar dan heb je kwasi zeker een gestolen of onregelmatig geimporteerd geval te pakken = niet gezond. Heb je wel het framenummer, dan kun je bij de div (dienst inschrijvingen voertuigen > in je plaatselijk auto-keurings-station)info opvragen hoe je een en ander moet aanpakken. Als je bij de div een en ander goed explikeert gaan zij je wel vertellen wat je presies moet doen. Praat er eerst over met de garagist dat je van plan bent info te vragen bij de div. Aan zijn reactie ga je wel merken of die fiets aangebrand is of niet. Het lijkt me hoedanook verdacht dat de roze kaart "verdwenen" is en je zelf niet over het gelijkvormigheidsattest begint ... anyway ....

info:
http://mobilit.fgov.be/nl/index-nl.htm
en klik linksonder op de [ DIV ] link
Regionale div stations, te vinden via: http://www.km.be
 

Péétje Brik

MF veteraan
3 jun 2002
13.465
1
59
Gistel Belgie
www.motos-capelle.be
De laatst ingeschreven eigenaar moet aangifte doen, heb ik twee weken geleden meegemaakt toen ik mijn RD wou verkopen, ik probeerde aangifte te doen maar zonder succes, dit is de opdracht die de politie van het parket gekregen heeft.