Kawasaki ZXR750 probleem met benzine toevoer?

debugger

Die hard MF'er
10 jun 2004
664
1
Vlaams-Brabant
Hallo,
ik zal moeten beginnen met een situatieschets..wants het is een lang verhaal.
Mijn kawasaki reed vorige week na aankoop niet goed...
Hij trok wel in de toeren maar pruttelde een beetje tss 3000-9000 toeren, boven 9000 vlot (zie ander topic).

We hebben is de benzinetank uitgekuisd (zeker handvol roest).En daarna heb ik vlot kunnen rijden, motor trekt als een bom,.. geen gehaper meer...
tot op een bepaald moment (na 50kms rijden) ik was op autosnelweg met kameraad deed in 6e -> + 200km/h.. voel ik opeens mn motor zwakker worden,precies verstopt of teweinig benzine, echt indruk dat motor ander lawaai maakte,..
ik laat hem beetje uitbollen , en gelukkig was daar onze afrit al.. toen deed ie het weer.. in 1e vollenbak optrekken, 2e...geen probleem tot thuis...

Dan de volgende dag vertrokken, feilloos, motor beetje opwarmen, 1e, 2e...onder de 5000 rpm gebleven.
Dan hoor ik toch opeens mn motor weer raar doen, en hij valt stil, dacht benzine op, stap effe bij mn neef, 5 liter bij.. zelfde probleem.
hij start met de shoke ,blijft mooi draaien... geef ik gas, dan valt hij stil...

Mn nonkel effe geroepen, die zei: benzinetoevoeg..
Na veel proberen zet ik hem op ON ipv RESERVE (zat toch nog genoeg in zeker 14 L vd 18L)..
En dan deed ie het weer, ik dus snel naar huis (2 kms vandaar)
Na 1km, weer zelfde.. motor stil..
Mn nonkel komt toe, en rijdt mn motor naar huis met de shoke.

We hebben dan de benzinefilter vervangen
voor foto: http://www.dongque.be/liem
->kijk bij my zxr 750...

ik heb ook filmke gemaakt, waar je (niet goed)ziet dat benzine loopt, dan weer effe stopt, dan weer loopt.. (= dit normaal?)
Als ik aan ON-RESERVE draai, dan loopt benzine weer, dan weer met intervallen..
en als ik terug RESERVE-ON draai -> ook eerst lopen, dan met intervallen..
bij OFF: heb ik indruk dat alles blijft druipen..

Om verder te gaan..

hij deed het dus weer beter..
vandaag effe mn reserve sleutel gaan halen met de moto...
hij reed weer effe goed, 1 km.. dan weer niet.. net of benzine op was, effe uitbollen , reed ie weer paar seconden goed..
vertrekken uit stilstand is nu geen probleem (denk benzine genoeg)..
Maar na effe optrekken benzine teweinig..
Op autosnelweg: rijdt slecht
Aja: valt wel niet meer stil...

Wat kan nu het probleem zijn?
Het is al beter met de nieuwe benzinefilter.. maar toch niet alles..

dank voor hulp :+

 

ZX7-aRnold

MF veteraan
13 aug 2003
22.161
274
Hoogezand
Ik heb hetzelfde met ZX7R gehad toen ik de tank er eens af had gehaald. De benzineslang uit de tank zat toen bij mij gekneld tussen tank en frame :(

[edit]

Kijk ook ff je vaccuum na, of er niets verstopt zit. Dat vinden je carbs ook niet leuk :)
 

debugger

Die hard MF'er
10 jun 2004
664
1
Vlaams-Brabant
Enmoet die benzine dan constant blijven lopen
of is lopen-stoppen-lopen stoppen normaal?
-> zie benzinefilter..
 

ZX7-aRnold

MF veteraan
13 aug 2003
22.161
274
Hoogezand
Enmoet die benzine dan constant blijven lopen
of is lopen-stoppen-lopen stoppen normaal?
-> zie benzinefilter..


Hij kreeg toen te weinig benzine. Als ie even uit stond was het daarnaa weer goed voor een paar minuten. Het kan ook nog aan je brandstofpomp liggen.
 

debugger

Die hard MF'er
10 jun 2004
664
1
Vlaams-Brabant
Met de wetenschap dat hij "goed" reed voor we de benzinetank hadden gereinigd.
Wel met schokken tss 3000-9000 rpm,
maar perfect rijdend met volle tank.

Wat denk je dan?
 

Adwin

MF'er
25 jun 2003
75
0
Uden
Misschien is er met een volle tank genoeg statische druk om de benzine door het filter (en leiding) te drukken. Misschien dus toch nog restanten roest in je leidingen, filter en/of benzinekraan.
 

Michel

MF veteraan
29 mrt 2004
34.746
0
Met de wetenschap dat hij "goed" reed voor we de benzinetank hadden gereinigd.
Wel met schokken tss 3000-9000 rpm,
maar perfect rijdend met volle tank.

Wat denk je dan?

Dat er toch wat van dat vuil in je systeem is gekomen, carbs bijvoorbeeld. Kan telkens weer ff in de weg zitten waardoor je de problemen zou hebben? Ik ben niet zo heel technisch maar anders misschien een brandstofpomp issue?
 

R(emco)1

MF veteraan
30 jul 2002
16.130
1
Als ik het zo lees zou het kunnen zijn dat je benzine tank vacuum trekt.
 

DaBit

MF veteraan
8 apr 2004
1.151
0
Oss
Vacuum trekken van de benzinetank of een knellende/half verstopte slang lijken me de eerste twee punten waar je eens naar moet kijken.
 

debugger

Die hard MF'er
10 jun 2004
664
1
Vlaams-Brabant
Probleem denk ik opgelost..
We hebben geprobeerd een aparte reservoir 1L(grasmachine) aan te sluiten..
En zo te rijden..
Deed ie net hetzelfde... trekken tot geen benzine meer, beetje inhouden..
dan weer trekken wanneer genoeg benzine.

Dus probleem was niet benzintank..
Wel: vacuumbuis.. -> met die lucht voor carbus.. die was losgekomen(mss bij installatie van nieuwe benzinefilter..)

Op eerste zicht rijdt hij nu goed..
Hopelijk ist in orde..

Want die vuile carbs.. is eigenlijk een van de laatste dingen voor te checken..
met die 3-4 filters op zn weg..
 

Ruby

MF veteraan
21 dec 2001
1.445
0
ergens in het land ...
tja dat sleutelen kan soms ook problemen veroorzaken.

je probleem was het zelfde als voor het vervangen van benzinefilter.
vandaar dat ik dacht aan mogelijk vieze carbs.
maar zon benzinefilter houd niet alles tegen.
heb net een setje carbs schoongemaakt van vriendins rf.
zag er minder mooi uit van binnen als je zou denken.

hopen dat probleem nu echt opgelost is ...

 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan