Kilometerteller reviseren

Frazer

Happy Misfit
Donateur
4 apr 2007
10.704
17.045
Koog aan de Zaan
Van mijn XT500 uit 1978 werkt de dagteller niet meer, wat nogal lastig is voor het bijhouden van de tankbeurten. Ook is een van de bevestingsboutjes door de vorige eigenaar afgebroken waardoor hij maar aan één boutje hangt. Nu wil ik eventueel de teller (een losse klok) laten reviseren, en ik vind op internet best een aantal specialisten, meestal hobbyisten. Heeft iemand ervaring met een bepaald adresje? Zou leuk zijn als het in Noord-Holland is, maar anders verstuur ik hem wel. Iemand ook enige indicatie wat zoiets zou moeten kosten? (Het gaat om een Nippon Seiki)
 
Die vond ik ook inderdaad, vroeg me alleen af of iemand hier goede ervaringen (of juist slechte natuurlijk) met bepaalde adresjes heeft. Maar ik ga deze sowieso even mailen.
 
Maak hem eens open en kijk wat er aan de hand is.
Dat heb ik bij mijn bmw ook gedaan, het tandwieltje van de telleraandrijving bleek los om het asje te draaien. Ontvetten, beetje locktite klaar.
 
Er zit zo'n ring omheen geperst, die krijg ik er eventueel zelf wel af, maar nooit meer netjes er terug op. Dan moet hij sowieso naar een specialist.
 
Terug
Bovenaan Onderaan