klaverblad

schampie

MF veteraan
2 jun 2001
1.274
1
warnsveld
er word erg veel over geluld maar wat vind je nu het mooiste klaverblad?
ik rij zelf veel in zutphen niet echt een mooi klaverblad.is niet eens een klaverblad.
maar wel mooi bochten.
ressen 1x geweest met auto maar die lijkt me wel er mooi kan je ook vrij hard volgens mij.
 
er word erg veel over geluld maar wat vind je nu het mooiste klaverblad?
ik rij zelf veel in zutphen niet echt een mooi klaverblad.is niet eens een klaverblad.
maar wel mooi bochten.
ressen 1x geweest met auto maar die lijkt me wel er mooi kan je ook vrij hard volgens mij.

Hoevelaken natuurlijk! Ligt hier om de hoek. 5 minuten rijden en ik ben er :) Heb er alleen weinig aan want met op noppenbanden is geen kneedown te doen, wel een all-down.
 

Hoevelaken is idd. het beste klaverblad wat ik ken. Strak asfalt en geen vangrails :)
En ik ben d\'r in 10 min. rije, ook leuk.
 
Heerenveen...

Daar zijn Rev en ik al vaak wezen oefenen ;)
Zeker weten Heerenveen, mooi strak en nieuw asfalt. :)
Nadelen zijn dat de politie er geregeld controleert en dat het er vrij kaal is, dus vaak een vrij harde wind daar.

Hoevelaken was wat dat betreft beter maar daar was het wegdek weer wat minder en het is/was er veel drukker met auto\'s, toen ik er heb gereden.
 
Ons eigen circuit in zutphen !!!!!!!!
je hebt gelijk schampert het is geen klaverblad maar heeft 2 hele mooie bochtjes!!!!!!OOK als je het asfalt van heel dichtbij ziet. hehehe
Die bocht in voorst is ook mooi en die oop bussloo bij de var ook daar worden ook races verreden dat laat ik je wel een keer zien als we weer gaan rijden!!!!!!!!!! En ff om je lekker te maken voor je toms de tarzan bocht op zandvoort is ook :9~ :9~ :9~ :) :) :) }) }) })
 
Hoevelaken was wat dat betreft beter maar daar was het wegdek weer wat minder en het is/was er veel drukker met auto\'s, toen ik er heb gereden.
Het verkeer is idd. een probleem het is er altijd vet druk, ook s\'zondags, op doordeweekse avonden valt het wel mee.
Ik ben d\'r ook een keer om 1.00 uur s\'nachts geweest, ff lekker vonken wezen trekken met een collega GSX-Rder, we hadden toen het hele klaverblad voor ons eigen. :}
 
Op dinsdag 04 december 2001 19:58 schreef TINK het volgende:
Ons eigen circuit in zutphen !!!!!!!!
je hebt gelijk schampert het is geen klaverblad maar heeft 2 hele mooie bochtjes

mm dan doe je iets niet goed
bocht 1 de rondweg op
bocht 2 weer omhoog de rondweg af
bocht 3&4 de ijselbrug op (links rechts combi)
 
Oke jij je zin maar dan als je op de brug zit hoe kom je dan terug een cicuit is aan een sluitend wat jij zegt niet ik bedoel de rondes die aaneengesloten kunt rijden en niet hoeft te KEREN op de weg :) :) :)
wat jij bedoeld zijn de mogelijkheden die je er hebt!!!!!!!! Zo heb ik me er goed uitgeluld ofniet!!!!!!!!!! 8-) 8-) 8-)
Zooo nu jij weer!!!!!!!
 
Hoevelaken is zekers mooi maar Ressen is dichterbij en ik ben ook wel tevreden over Ressen.
Ik moet me nieuw pak (kneesliders) nog uitproberen op Ressen.Ik krijg de kans alleen niet.De weergoden zijn niet met me :(
 
mijn record op hoevelaken is iets boven de 130 erdoor heen op me cbr600 uit \'96

das bocht in step aan de grond, en onderaan waar die iets aanknikt, knie vast tussen je kuipdeel en het asvalt, harder wilde de cbr niet want dan ging de uitlaat moeilijk doen :(

op mijn Xer trouwens nooit op me max erdoor geprobeerd... vind het wel goed zo allemaal.. hehe

:]
 
Ressen...
Bochten die niet constant zijn qua radius (knijpen tegen het einde enzo), hobbelig asfalt op de aanrempunten en iets krapper van opzet dan Hoevelaken...

Voordelen:
- Redelijk stroef asfalt
- Ideaal voor knee-down oefening (als je denkt dat je het niet haalt, dwingt het einde van de bocht met het iets knijpende effect je wel nog nét iets platter te gaan...)
- Uitwijkmogelijkheid naar de ook niet onaardige bochten bij afslag Elst (op de A3.. dan, de bochten op de A15 afslag Elst zijn toch minder)
- Je leert ook aanremmen op hobbelige ondergrond.

Hoevelaken is wel wat rielekster te ronden, maar niet goed voor de bandjes... Op Hoevelaken kan ik 2 tot 3 rondjes minder op voor mij hoge snelheid ronden dan op Ressen voor de achterkant gaat glijen...

Dus toch maar Ressen... :]
 
das bocht in step aan de grond,

bocht in step of step in bocht??

Ik ga met Raul mee: Zaandam!!
Maar de laatste tijd begin ik badhoevedorp ook wel te waarderen. Lekker doorglijden en bij schiphol de burgerking! Of de andere kanten op en er zit overal wel een tankstation.
 
Badhoevedorp kan je aardig knallen.
Vooral de bocht (rechtsaf ;) ) van A4 richting Utrecht A9 is goed te doen.
Ik vind ze allevier wel lekker! Alleen niet als het te druk is. Wel even een keertje allevier proefrijden, want er ligt weleens wat op de weg (plas water, olie, zand, spiegels e.d.). Maar daarna kun je helemaal los gaan!

En hij is zo lekker dichtbij van mij uit. Zaandam natuurlijk ook wel, maar na 10 keer die rontonde gedaan te hebben begint het mij te vervelen.
 
wat mij opgevallen is is dat het asfalt in nederland veel beter is en ook dat de snelwegen veel overzichtelijker en veiliger zijn voor knee-downs!

je hebt een beter overzicht over de bochten, en de afritten zijn veel betrouwbaarder dan in belgie (hier moet je soms stoppen vlak na een blinde bocht op \'n afrit, dus je moet echt wel weten waar je wél, en waar niet kan knee-downen)

het zal wel wat te maken hebben met de ruimtelijke ordening in nederland. in nederland hebben ze overal vrije ruimte om de wegen te leggen, waar in belgie alles volgebouwd is. door onteigeningen ed. hebben ze in belgie haast nooit de plaats om een klaverblad/afrit mooi aan te leggen zoals het hoort.
 
Groningen *D

Je hebt hier in Groningen een aantal zeer goede bochten! Ook zit je hier vlakbij hét \"straten circuit\" de Eemshaven ( = een industrie terrein waar eens per jaar een race uit de SS600 CC klasse word gehouden).
Deze is het hele jaar door gewoon berijdbaar. Het is eigenlijk gewoon een stuk openbare weg waar ze een keer per jaar strobalen omheen leggen en voila je hebt een straten circuit :P

Kijk hier maar eens: http://www.racingcircuits.net/Netherlands/Eemshaven.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.racingcircuits.net/Netherlands/Eemshaven.html)

blazen dus }) en ook nog eens een lekker oefen terrein (dit heb ik wel nodig) 8-)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan