Kleppen stellen oude CB250 K ? geen regeling huh?

kkrikkes

MF'er
7 jan 2003
125
0
belgie
Hello


Ik heb een oude Honda CB250 K gekocht van rond 1971.
de motor draait maar de kleppen tikken als een gek.
Dus ik de dekseltjes eraf om de kleppen af te regelen => er zit geen regelbout op? (zoals op deze valve rockers op de foto) En met shims is het ook niet?

Iemand enig idee? Of kan je deze kleppen niet afstellen? Of moet je de valve rockers vervangen?

full
 
Nee je begrijpt me verkeerd denk ik. Op de foto zie je hoe het bij de meeste (oudere) motoren de kleppen kan afstellen. (dus inderdaad door die bout te laten zakken of stijgen)


Maar bij mijn CB250 zit er geen bout in !!!!

(en er is dus ook geen gat voorzien om een bout in te schroeven)
 
jawel. eerst die ronde deksels eraf gehaald. => geen bouten te zien.
Daarna een groter deksel er in het midden afgehaald om te zien dat die bouten niet aan de nokkenas-zijde zaten.(hoe gek dat dat ook mocht zijn)=> ook niks te zien.

Tja, ik heb de volledige kop er wel nog niet afgedaan. Wou eerst effe zien hoe dat dat in elkaar zit.
 
..en achter deze grote 'zeskanten'vlak boven de inlaatrubbers en aan de andere zijde de uitlaatbochten ? daar zul je ze vinden..volgens mij heb je de ontstekingsdeksel en de ontluchtingsbak eraf geschroeft als ik het zo hoor
full
 
Ik heb ook een cb125 K5, (afstelling met boutjes),
Mijn broer heeft cb650 (afstelling met boutjes)
Ik heb ook een xr250 '79,(afstelling met boutjes),
heb ooit cb125Twin gehad , (afstelling met boutjes,)
Zelfs mijn NTV van 1992 (afstelling met boutjes,).

Maar deze cb 250 van 1972 heeft er geen? Ik snap er ook niks van. Ik zal proberen een foto te maken, maar dat zal pas voor morgen zijn.

Mocht er iemand ondertussen iets Meer weten, laat het dan maar weten
 
HONDA CB250K
68-74, 249cc, 4-str ohc twin, 30/28bhp, 90/80 mph, 60mpg
Usual story of once exciting performer gradually detuned and made duller over the years. Reason for detuning was improved reliability, but rather crude plane camshafts bearings were always a problem particularly if oil changes were missed. Valve clearance adjustment is by eccentric rocker shafts, and needs a lot of patience. Check for perishing rubber parts at carburettors. Early bikes best lookers (and goers) but probably have reduced engine life.

volgens http://www.usedbikeguide.com/guide/honda.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.usedbikeguide.com/guide/honda.htm) dus met eccentric rockershafts.
 
kleppen stellen is hier simpel heb ik pas gedaan
aan weerszijden zit je onstekingsdeksel en een ander deksel (bij je punten en de andere zijde bij die chromen dekseltjes) hier zitten de twee exentrische asjes met borgmoeren die kun je verdraaien hiermee stel je de kleppen gewoon je voelermaatje ertussen voor kant en achterkant achter die grote doppen

inlaat 0,05 uitlaat 0,08
 
Terug
Bovenaan Onderaan