klepstelgereedschap

martijn_vdh

Die hard MF'er
11 dec 2002
336
0
Antwerpen
Ik moet binnenkort de klepspeling gaan controleren van mijn Diversion 600. Dit heb ik wel vaker gedaan - no problem. Tot nog toe heb ik niet hoeven stellen, en heb ik steeds bij de motorkelder in Capelle a/d IJssel gewerkt. Hoefde ik zelf dus ook geen gereedschap te hebben.

Helaas nu ben ik verhuisd, en is "even" naar Rien er niet meer bij. Ik wil het dus thuis in de garage doen. ALS er gesteld moet worden, heb ik begrepen dat er speciaal gereedschap nodig is om de shims te verwisselen. Bij louis kwam ik het volgende apparaat tegen als zijnde "klepstelgereedschap":Is dit hetgeen wat ik nodig heb om de shims te verwisselen? Ik kan me namelijk niet helemaal visualiseren hoe bovenstaand gereedschap werkt.
 

dr.Bral

Banned
31 mrt 2003
13.016
0
51
Meppel
zo'n ding werkt al hefboom om via de nokkenas (de uitholling in dit ding)de klepveren weg te drukken waardoor je bij de shims kunt.........
 

PLR

meubilair
23 jan 2003
7.494
113
Ben niet zo kapot van dit dingesten; het Yamma-tooltje (een puntvormig dingesten dat op de cylinderkop moet worden geschroefd is (na wat aanpassingswerk) absoluut beter.
Kost ook iets meer, een euri of 14...
Succes.
 

martijn_vdh

Die hard MF'er
11 dec 2002
336
0
Antwerpen
Bedoelen jullie deze?Die wordt in de catalogus van Louis genoemd voor "vele Yamaha DOHC motoren, behalve de Diversion, FJ en XJR-modellen". Ik denk dus niet dat die past op mijn diversion 600.
 

GT 750J

MF veteraan
20 mei 2004
1.693
1
45
Zoetermeer
www.all-tech.nl
yep, idd.
Dit bedoel ik dus met past op diverse modellen maar volgens mij niet op de diversion...

Soms zo jammer dat er zoveel verschillende modellen motoren zijn, voor alles heb je verschillende gereedschappen nodig, hellup me gereedschapsbord wordt te klein! ;)