Knie probleem

Speedy Jay

MF veteraan
28 okt 2004
29.759
0
39
Apeldoorn
Kijk...
Ik wil dus erg graag mijn motorrijbewijs gaan halen maar zit met 1 probleempje. Ik ben bijna 24 jaar en heb nu al zo'n 13 jaar last van beide knieen. Last als in de zin van pijn... erg veel pijn. Dit is niet altijd even erg hoor. Kan over het algemeen wel gewoon doen en laten wat ik wil (behalve sporten) maar moet mijn knieen niet stoten of verkeerde bewegingen mee maken want dan ben ik genoodzaakt een aantal dagen bed te houden...
Loop hier dan ook al jaren voor in het ziekenhuis maar er is (nog :? ) geen oorzaak te vinden... :? :? :? :? :? ;(
Nu wil ik wel graag gaan rijden maar ben bang dat ik het niet lang kan volhouden. Hoelang zit men gemiddeld op de motor? Heeft iemand vergelijkbare problemen? Wat is de beste zit? en algemene tips??
Als je adviezen hebt zijn ze meer dan welkom!! Tot op heden heeft dit mij een beetje tegengehouden om te beginnen met lessen maar nu begint het toch echt te kriebelen....
Dus als iemand iets nuttigs te melden heeft...GRAAG!!!!!

Alvast bedankt


update 30-11

Voor de mensen die er geintresseerd in zijn heb ik mijn toppic dus maar ff afgestoft.

Had dus vandaag een afspraak in een ander ziekenhuis voor een second opinion. Moet zeggen ik er niet echt zin in had maar toch ook wel een beetje hoop op had dat ik misschien een beetje verder zou komen.
Nou het leek me een schappelijke arts op het eerste gezicht. Na de informatie doorgenomen te hebben en een paar vragen beantwoord te hebben kreeg ik een klein onderzoekje. beetje gesloop aan mn knieen dus.
Hierna gaat ie zitten en komt met zijn diagnose. Mijn binnenkant van mijn knieschijven schijnen ruw te zijn en dat veroorzaakt volgens hem de pijn. Hij zegt mij dat ik rustig kan gaan sporten of misschien een weekje skieen. Dat ik er daarna misschien wel een beetje last van heb maar das niet erg. dat had hij ook wel. Maar er was helemaal NIETS AAN TE DOEN!
Het geval wil alleen dat als ik probeer te skieen of sporten ik dat hooguit een uurtje hooguit 3 volhou en daarna absoluut niks meer kan. kan dan alleen nog maar kreupel lopen, zitten of op bed liggen de weken erna. Dit wou hij echter niet geloven.
Ik heb ook nog ff gevraagd of motorrijden dan ook goed zou kunnen. Dit vond hij absoluut geen goed idee en moest ik zeker NIET doen!!
Luisteren naar mij wou hij verder niet meer. Als ik iets zei of vroeg deed hij dit allemaal erg makkelijk af. Ik kan dus volgens hem rustig de meeste dingen doen maar hou er een beetje pijn aan over..... een beetje..... tja ik wou dat het waar was!!! (en nee ben echt geen mietje)

Oke met een klein kwartiertje stond ik dus weer buiten. Na mijn frustraties uitgeleefd te hebben op de snelweg heb ik besloten gewoon te gaan motorrijden omdat dat is wat ik wil. Pijn zal ik er toch wel aan overhouden. Ook ga ik verder met zoeken naar een ziekenhuis wat mij misschien wel op een normale manier verder wil helpen. Ik heb het idee dat hier niet serieus mee omgegaan word.(de diagnose vertelde hij mij op een uiterst kinderachtige manier)
Dus ja hopelijk tot snel op de weg. Na mijn afstuderen begin ik direct met lessen

Greetz Jay
 
Laatst bewerkt:

Stafford

MF veteraan
9 sep 2004
6.704
1
38
Dordrecht
Gewoon proberen te lessen, gaat het niet, dan doe je het gewoon niet. Je zal toch echt zelf moeten ondervinden of het kan of niet.
 

KabalA!

MF veteraan
6 apr 2004
3.093
0
36
Rotterdam
www.grotepech.nl
Ga is bij een motorzaak op verschillende motoren zitten, dan kan je denk ik voor jezelf best voelen of je wel of niet last van je knieën gaat krijgen. En hoe lang je gemiddeld op de motor zit hangt natuurlijk helemaal van jezelf af ;) .

[edit] ^^^ ho hebbie hem weer |( :+ ;) [/edit]
 

=lvt=

MF veteraan
12 feb 2004
14.570
2
www.yeager.50megs.com
Ik rij op een XT, das een vrij hoge motor met een hoge zit.
Zelf ben ik 1.93 meter lang. Bij lange ritten schiet het vaak in 1 (of allebei) van mijn knieen, wat niet echt fijn is.
Maar het hoort er nu eenmaal bij..kramp en pijn, dat maakt de (tupperware loze) motorrijder hard.
 

Faithz

MF veteraan
18 mei 2004
1.931
0
Eindhoven
Gewoon proberen te lessen, gaat het niet, dan doe je het gewoon niet. Je zal toch echt zelf moeten ondervinden of het kan of niet.
:^


Wij kunnen jou echt niet gaan vertellen of je veel pijn gaat krijgen of niet. Kijk, verstandig is het toch niet maar je moet nu eenmaal je hart volgen :) Bloed kruipt toch wel waar het niet gaan kan.
 

FragDaddy

MF veteraan
8 sep 2002
2.478
0
Lastig probleem. sommige motoren (vooral naked-bikes en toer-georienteerde motorfietsen) hebben een behoorlijk ergonomische zithouding. probeer dat eens uit. kijk hoe dat aanvoelt bij een motordealer.

ook zou ik gewoon met lessen gaan beginnen. gaat het echt niet kun je altijd nog stoppen en heb je het in iedergeval geprobeerd.

hoe lang je op de motor zit is je eigen keuze. ik rij acht van de tien keer een uurtje, misschien twee, en dan zet ik de fiets weer binnen. het komt maar zelden voor dat ik de hele dag op de motor zit (toertocht ofzo). maar ik ken ook toerrijders die elke weekeind de hele dag weg zijn en met de motor in een dag een eind frankrijk in rijden ofzo. tja. dat kan ook, maar dat is mijn hobby niet.

dus: ga gewoon lessen! als je een uur kunt lessen zonder vervolgens een paar dagen pijn te hebben lijkt het me goed. (en misschien dat als je straks een beetje comfortabele motor koopt, dat je ook wel een hele dag op de motor kunt zitten)
 

Goldie

MF veteraan
2 jun 2004
5.689
0
37
Schiedam
Bezoek site
Zoals hier voor al gezegt is.
Naar een rijschool gaan en eerst eens een proefles aanvragen.
Zoveel mogelijk proberen te rijden, en als dat niet helemaal lekker gaat misschien een andere motor uitproberen ;)
 

kawamenneke

MF veteraan
21 mei 2004
4.556
0
40
laarbeek
ken je toevallig niet iemand bij wie je achterop kan zitten?
das wel meestal ene extremere zit maar toch
bij de anwb kan je ook zoon intest doen op ene afgesloten baan
misschien is dat iets voor je

in iedergeval veel succes
 

BGL Racing

Banned User
16 jan 2003
12.702
0
35
Twente
Bezoek site
In vrijwel alles wat je zegt kan ik me vinden.

Ik heb ook al jaren last van beide knieën , ben eraan geopereerd, het hielp niet, veel fysiotherapie, specialisten, orthopeten en weetikveel wie allemaal, maar het hielp niet. Ooit een keer een stukje miniskes (of hoe schrijf je dat) weggehaald, maar hielp niet.

Ook volgende week begin ik weer aan een fysio-orthopedisch programma om het op te lossen :Z

Ook bij lang krom houden heb ik veel last, bijv. in de trein. Dús ook op de motor, vooral met een beetje kou op de knieën.

Toen ik 18 werd heb ik dit niet mee laten wegen, ik wou gewoon m'n A halen en dan zou ik wel verder zien. Heb ook een sportmotor gekocht, een CBR, waarbij de knieën toch echt wel krom moeten. Zeker heb ik last tijdens het rijden, soms even de knieen strekken, soms even gaan staan etc. Toch bederft het m'n plezier niet echt, ik kan rijden en daar gaat het om.

Heb me wel soms afgevraagd of ik niet misschien een toermotor moet gaan kopen, daar kan ik dan beter op zitten. Maar zogauw ik dan weer een Fazer oid zie, er even op ga zitten denk ik direct 'dit is niks voor mij'. Je moet het natuurlijk wel mooi blijven vinden.

Het zal een persoonlijke afweging zijn of je echt een sportmotor wil blijven rijden of dat je voor iets anders kiest. Op een all-road met een hoge zit zul je zeer zeker veel minder last hebben.

Ik heb goddomme m'n grootse hobby, voetbal, al op moeten zeggen, ben toen gaan keepen om m'n knieen wat te ontlasten maar zelfs dat heb ik aan het begin van dit seizoen, zo'n 2 maanden terug, op moeten geven :( Dus dat motorrijden blijf ik echt doen, al raden de zogenaamde 'experts' me dat absoluut niet aan. Maar zolang zij niet kunnen zeggen dat het er erger van wordt wil ik m'n plezier door laten gaan.

Succes ermee.

En één tip: gewoon dat rijbewijs halen, dan zie je vanzelf wel!

Tip 2 edit: Een motorbroek met goed wat vulling voor de knieen helpt goed tegen de kou!!
 

Fritz

MF veteraan
27 aug 2004
2.219
1
39
Nijmegen
www.hcsneeuwbal.nl
Beste Speedy Jay,

Ik heb zelf mijn knieen helemaal kapot gehockeyd gedurende 14 jaar. In 98 een operatie gehad die zij vern**kt hebben en nu kan ik ook niet meer sporten. Ben overigens ook 24 jaar
Moet helemaal niets verkeerds doen of ik verga van de pijn.
Maarrrrrr Motor rijden gaat prima. Ik heb een spoedcursus gedaan en had aan het einde van 8 uur door de stad heen tuffen met heel veel schakelen wel veel last maar goed dat gebeurd je normaal niet. Je kunt versnellingspedaal e.d afstellen om een juiste hoek met je knie te krijgen zodat het niet teveel moeite kost. Het allerbelangrijkste wat ik heb ervaren is dat je gewoon ontspannen blijft. In het begin zat ik nog weleens verkrampt op de motor zonder dat ik het doorhad dat is absoluut niet goed voor je gewrichten. Rij overigens vrij veel en lang achterelkaar, van korte toertochtjes tot hele dagen


Voor de aanschaf van een motor zou ik zeggen koop een motor die veel beenruimte heeft. De hoek tusssen onder en bovenbeen moet goed aanvoelen en geen spanning op je banden en pezen opleveren. Dit is wel belangrijk om naar te kijken. HEb zelf op een ER 5 gelest en kwam daar totaal verrot elke keer vanaf. Heb nu een divi600 en met mijn lengte 1.96 kan ik hier goed mee overweg. Moet wel vaak even de benen strekken maar dat is geloof ik redelijk normaal.

Laatste tip: Als je benen koud zijn geworden op wat voor manier dan ook: Pas goed op met voeten aan de grond. Als mijn knieen koud zijn dan flikker ik er dwars doorheen. tot nu toe nog niet gebeurd gelukkig maar vroeger weleens met de brommert, en toen lag ik dus vrolijk op mijn smoel met een hete brommer op mijn been.....


Gewoon gaan rijden en veel succes.
 
Laatst bewerkt:

Speedy Jay

MF veteraan
28 okt 2004
29.759
0
39
Apeldoorn
In vrijwel alles wat je zegt kan ik me vinden.

Ik heb ook al jaren last van beide knieën , ben eraan geopereerd, het hielp niet, veel fysiotherapie, specialisten, orthopeten en weetikveel wie allemaal, maar het hielp niet. Ooit een keer een stukje miniskes (of hoe schrijf je dat) weggehaald, maar hielp niet.

Ook volgende week begin ik weer aan een fysio-orthopedisch programma om het op te lossen :Z

Ook bij lang krom houden heb ik veel last, bijv. in de trein. Dús ook op de motor, vooral met een beetje kou op de knieën.

Toen ik 18 werd heb ik dit niet mee laten wegen, ik wou gewoon m'n A halen en dan zou ik wel verder zien. Heb ook een sportmotor gekocht, een CBR, waarbij de knieën toch echt wel krom moeten. Zeker heb ik last tijdens het rijden, soms even de knieen strekken, soms even gaan staan etc. Toch bederft het m'n plezier niet echt, ik kan rijden en daar gaat het om.

Heb me wel soms afgevraagd of ik niet misschien een toermotor moet gaan kopen, daar kan ik dan beter op zitten. Maar zogauw ik dan weer een Fazer oid zie, er even op ga zitten denk ik direct 'dit is niks voor mij'. Je moet het natuurlijk wel mooi blijven vinden.

Het zal een persoonlijke afweging zijn of je echt een sportmotor wil blijven rijden of dat je voor iets anders kiest. Op een all-road met een hoge zit zul je zeer zeker veel minder last hebben.

Ik heb goddomme m'n grootse hobby, voetbal, al op moeten zeggen, ben toen gaan keepen om m'n knieen wat te ontlasten maar zelfs dat heb ik aan het begin van dit seizoen, zo'n 2 maanden terug, op moeten geven :( Dus dat motorrijden blijf ik echt doen, al raden de zogenaamde 'experts' me dat absoluut niet aan. Maar zolang zij niet kunnen zeggen dat het er erger van wordt wil ik m'n plezier door laten gaan.

Succes ermee.

En één tip: gewoon dat rijbewijs halen, dan zie je vanzelf wel!

Tip 2 edit: Een motorbroek met goed wat vulling voor de knieen helpt goed tegen de kou!!
Super bedankt voor je reactie!!! Heb mijn sport (hockey) op mijn 18de al op moeten geven helaas. ook eerst gaan keepen maar ook toen ben ik verschillende malen van het veld gedragen.
Fysio... euh tja heb elke therapeut uit de omgeving al zo'n beetje gezien denk ik en ja helpen doet het nog steeds niet. (zou natuurlijk wel fijn zijn als de oorzaak eens bekend was natuurlijk maar ja...)
En ja dat lang in 1 positie krom houden is bij mij ook een groot probleem!! Een busreis naar Spanje zul je mij dus nooit zien maken!!!

Ik wou zeker ook een sportmotor halen. Een toer of chopperachtig iets zie ik niet bijzonder zitten. Tja misschien als het echt niet anders kan.
Maar als ik jouw verhaal hoor weet ik zeker dat ik van het weekend mijn rijschool ff inlicht! Gewoon rijden dus!!!
Dank je!!
 

Speedy Jay

MF veteraan
28 okt 2004
29.759
0
39
Apeldoorn
Beste Speedy Jay,

Ik heb zelf mijn knieen helemaal kapot gehockeyd gedurende 14 jaar. In 98 een operatie gehad die zij vern**kt hebben en nu kan ik ook niet meer sporten. Ben overigens ook 24 jaar
Moet helemaal niets verkeerds doen of ik verga van de pijn.
Maarrrrrr Motor rijden gaat prima. Ik heb een spoedcursus gedaan en had aan het einde van 8 uur door de stad heen tuffen met heel veel schakelen wel veel last maar goed dat gebeurd je normaal niet. Je kunt versnellingspedaal e.d afstellen om een juiste hoek met je knie te krijgen zodat het niet teveel moeite kost. Het allerbelangrijkste wat ik heb ervaren is dat je gewoon ontspannen blijft. In het begin zat ik nog weleens verkrampt op de motor zonder dat ik het doorhad dat is absoluut niet goed voor je gewrichten. Rij overigens vrij veel en lang achterelkaar, van korte toertochtjes tot hele dagen


Voor de aanschaf van een motor zou ik zeggen koop een motor die veel beenruimte heeft. De hoek tusssen onder en bovenbeen moet goed aanvoelen en geen spanning op je banden en pezen opleveren. Dit is wel belangrijk om naar te kijken. HEb zelf op een ER 5 gelest en kwam daar totaal verrot elke keer vanaf. Heb nu een divi600 en met mijn lengte 1.96 kan ik hier goed mee overweg. Moet wel vaak even de benen strekken maar dat is geloof ik redelijk normaal.

Laatste tip: Als je benen koud zijn geworden op wat voor manier dan ook: Pas goed op met voeten aan de grond. Als mijn knieen koud zijn dan flikker ik er dwars doorheen. tot nu toe nog niet gebeurd gelukkig maar vroeger weleens met de brommert, en toen lag ik dus vrolijk op mijn smoel met een hete brommer op mijn been.....


Gewoon gaan rijden en veel succes.
Beste Fritz

Ik heb dus ook altijd gehockeyd... En als ik je verhalen zo hoor over je operaties dan vraag ik mij af of we misschien hetzelfde ziekenhuis hebben gehad! Ik ben tot nu toe altijd geholpen in Enschede. Daar zet ik dus echt geen stap meer binnen (euh nou ja uit eigen bescherming want ben er al een keer uitgezet door de bewaking omdat ik een orthopeet bijna te lijf ben gegaan :( )
Aan het eind van deze maand mag ik langskomen in Hengelo OV. kijken of ze daar wat beter/anders zijn.
Van Enschede kreeg ik doodleuk te horen dat ik gewoon niks mankeerde en me niet aan moest stellen terwijl zoals jij het ook al zegt: er helemaal niets verkeerd moet gaan of ik verrek van de pijn!
Maar goed te horen dat het motorrijden wel goed gaat!!!!
Dit helpt mij echt om over de streep te trekken! En ja ik ben bang dat ik het wel ga proberen op een sportmotor.. een toer ligt me gewoon niet zo maar als het echt niet anders kan stap ik er zeker wel op over! Wil gewoon zo dolgraag rijden!!
Bedankt voor de tips!! En zal zorgen dat mijn knieen warm blijven want de situatie die je beschrijft met je brommer... Ja dat zag ik mij dus al overkomen met de motor!

Thanks!!
 

BGL Racing

Banned User
16 jan 2003
12.702
0
35
Twente
Bezoek site
Enschede niet goed :? :?

In Almelo hebben ze mij het één en ander weten te slopen, en iedereen raadt me Enschede of Hengelo aan!!!! Enschede staat toch goed bekend.

Als je je maar noooooit laat helpen door Dr. Bloem |( Zit volgens mij ook soms in Hengelo, maar vooral in Almelo. Wat een arrogante klootzak. Die heeft mij ook gezegd, dat ik best gewoon kon leven met m'n knieen. Gewoon niet motorrijden, sporten en ipv met de trein maar anders reizen en maar ander werk zoeken waar ik geen last heb. 'Voor alles in jouw geval zie ik een oplossing'.

:r
 

Kofferrek

MF veteraan
Donateur
23 jun 2003
83.252
2
Bij toermotoren moet je niet alleen aan Goldwings denken :)
Tussen de supersports en de toermotoren zitten ook nog de toer-sport motoren. Deze hebben in het algemeen een iets rechtere zit en zijn ook geschikt voor het betere stuurwerk.
Voorbeelden: Honda VFR, Ducati ST, Aprilia Falco etc.
 

FragDaddy

MF veteraan
8 sep 2002
2.478
0
en ja ik ben bang dat ik het wel ga proberen op een sportmotor.. een toer ligt me gewoon niet zo
och. als ik jou was zou ik eens nadenken over bijvoorbeeld een honda VFR of (als je dat mooier vind een VTR-f). die motoren (vooral de VFR) hebben niet zo'n extreme zithouding en je kunt er ook goed mee sturen.

een fazer 600 of 1000 zou ook goed kunnen qua zithouding.

ik zou in iedergeval uit de buurt blijven van de echte supersporters zoals gsxr, zx6, R6 en cbr600rr. de cbr600f zou dan misschien wel een optie zijn.

tja. ik geef maar wat suggesties. je kunt natuurlijk als je je rijbewijs hebt altijd kijken of je een dagje de motor die je op het oog hebt kunt huren. dan weet je in iedergeval zeker of je wel/geen last krijgt. het zou natuurlijk een klotestreek zijn als je de motor van je dromen koopt en na 10 minuten rijden er weer af moet omdat je zo'n pijn hebt :(
 

Speedy Jay

MF veteraan
28 okt 2004
29.759
0
39
Apeldoorn
Enschede niet goed :? :?

In Almelo hebben ze mij het één en ander weten te slopen, en iedereen raadt me Enschede of Hengelo aan!!!! Enschede staat toch goed bekend.

Als je je maar noooooit laat helpen door Dr. Bloem |( Zit volgens mij ook soms in Hengelo, maar vooral in Almelo. Wat een arrogante klootzak. Die heeft mij ook gezegd, dat ik best gewoon kon leven met m'n knieen. Gewoon niet motorrijden, sporten en ipv met de trein maar anders reizen en maar ander werk zoeken waar ik geen last heb. 'Voor alles in jouw geval zie ik een oplossing'.

:r
Blijf weg uit enschede!!!!!!!!!!!
Echt ik ben daar dus bijna door de bewaking het ziekenhuis uitgezet omdat ik Vierhout (bekende orthopeet... Al tijdje terug deed ie ook de selectie van Twente volgens mij) Wel door de grond kon slaan (schoppen ging op dat moment ff erg slecht)
Volgens mij zit ie er nu niet meer maar oke de rest van de orthopeten daar is ook een stelletje %(*^$%)&$#(()%# :X :X :X :X
Maar das dus mijn persoonlijke mening.
Aan het eind van de maand de eerste afspraak in Hengelo. Ik zal de naam Dr. Bloem onthouden! Op zo'n manier werd ik dus ook in Enschede behandeld en dat laat ik me dus niet weer gebeuren!

Jay
 

Spider

A dirty mind is a joy forever!
Donateur
17 aug 2001
97.244
14
Vlakbij Utrecht
Dat is mooi klote '(
Ik heb mijn verhaal al in het andere topic staan (zie post BGL Racing). Ik zou het gewoon proberen en als het niet gaat kun je altijd nog stoppen met lessen.
 

Marc1976

MF veteraan
3 okt 2004
3.918
36
43
Houten
Ik heb niet alle reacties gelezen..en wellicht slaat het ook nergens op..maar..zou een brace niet werken? Dan wordt je knie verstevigd en ontlast.....wellicht heb je er dan minder last van. Enne..succes met lessen!!
 

Rie748

Die hard MF'er
18 sep 2003
292
0
34
soest
Hier nog een knie-klachten mevrouw,
Ik heb al zo'n 3 jaar last van mijn knieen; mijn kniebanden en kruisbanden van mijn knie zijn overrekbaar. Het klinkt raar. Maar dit wil zeggen; Als ik een rare of verkeerde beweging maak of mijn knie verdraai, dan rekken mijn kniebanden zover uit, dat ik er finaal doorheen zak. dus, dan lig ik gestrekt op de grond... Heb een hele lange loopbaan van orthopeed, fysio enz enz gehad. Ik ben nu 4 keer door mijn knie gegaan. (onder andere toen ik op vakantie was) Als dit gebeurd, moet ik gelijk naar het ziekenhuis om foto's te laten maken of mijn knie banden niet gescheurd zijn. Ik loop dan een week of 3 op krukken en verrek van de pijn. Dit knie probleem is niet operatief te verhelpen, want als ze mijn kniebanden zouden inkorten, wat logisch zou zijn.. maar dat kan niet, want in normale, zit, staan, loop enz positie staan mijn banden wel gewoon strak.Dus als je ze zou inkorten, kan ik mijn benen niet meer goed strekken en bewegen. Badminton mijn sport, moest ik hiervoor opgeven. Helaas.Ik moet met alles uitkijken wat ik doe.
Dus ja... Ik hoop dat het voor mij met het motor rijden goed komt. Maaar... IK geeft dit echt nooit op! never!
 
Laatst bewerkt:
19 sep 2004
167
0
Hey dude ik kan je vertellen dat ik ook mijn beide knieen aan puin heb , en ik heb tijdens het rijden niet meer problemen dan normaal.
en ik rij op een CBR 1000RR *D