knmi waarschuwing>>felle winstoten en extree

eigenwijs

Die hard MF'er
17 feb 2004
844
0
uitgeest
wie stapt zonder morren over het weer vandaag op zijn motor?
het schijnt bar en boos te worden vanmiddag :P

di 22 jun 2004, 18:34
KNMI waarschuwt voor extreem weer
DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor extreme weersomstandigheden op woensdag, met veel regen en zeer zware windstoten. In de namiddag en avond bestaat volgens het weerinstituut zowel langs de kust als boven land kans op zeer zware windstoten (tot ruim 100 km/uur).

Weerbureau Meteo Consult houdt rekening met weersomstandigheden die zeer zeldzaam zijn in de zomer. Nu de bomen flink in blad staan, kunnen windvlagen van 80 kilometer per uur al voor problemen zorgen.

Dinsdagavond neemt de bewolking al toe en in de loop van de avond gaat het vanuit het zuidwesten regenen, meldde het KNMI. De verwachte barre weersomstandigheden hebben te maken met het naderen van een diepe oceaandepressie.

Volgens Meteo Consult belooft het weer woensdag niet veel goeds. Het weerbureau houdt wel een slag om de arm. "Er zijn nog onzekerheden over tot hoe ver de storm tot Nederland doordringt. Misschien wel opvallender in deze zijn de te verwachten felle windvlagen. Maar hoe zwaar de wind precies uithaalt, kan eigenlijk pas tot op het laatste moment duidelijk worden."

De politie in Drenthe waarschuwt de mensen die Assen aandoen in verband met de zaterdag te houden TT voor het verwachte noodweer. De hoofdstad in Assen druppelt sinds dinsdag al vol met kampeerders. Ook staat de kermis er al en zijn woensdag de eerste evenementen in de binnenstad voorzien.

De politie adviseert de TT-gangers die van plan zijn woensdag naar Assen te komen, het noodweer af te wachten en de mensen die al op een camping in of rond Assen staan hun tenten goed vast te zetten. Ook de ondernemers die feesttenten en kermisattracties in de stad hebben opgezet worden gewaarschuwd, evenals het TT-circuit zelf, waar allerlei tenten worden geplaatst in onder meer het rennerskwartier
 
Ben vanochtend gelukkig helemaal droog overgekomen :) . Hoe het vanmiddag gaat zien we dan wel weer. In het ergste geval kan ik altijd nog de trein pakken.
 
Ach vanochtend niets aan de hand. Zelfs geen last van de wind en het was zo goed als droog.

We hebben de helft er al weer opzitten voor vandaag zullen we maar zeggen.
Eens kijken of het vanmiddag ook nog te doen is, ik moet toch naar huis.
 
ben vanmorgen gewoon met de motor naar hetwerk gereden, zie het wel tegen de tijd dat ik naar huis mag :)
 
Is ook leuk dat ze aan motorrijders denken... :(
full
 
Het was net nog zonnig maar het wordt nu wel werg donker buiten, de blaadjes vliegen ineens door de lucht en gegint te regenen...
 
Ik heb al m'n gore-tex aangetrokken, petje op m'n hoofd en ben toen op m'n mountainbike naar m'n werk gefietst. Het is wel lekker rustig op het fietspad met dit k**weer. Vanmiddag zien we wel weer verder.

Grtz Judith
 
Ik heb m'n regenbroek onder de snelbinders gestopt (sport-/regenjack heb ik op de fiets toch altijd al aan). Straks een lekker windje in de rug; ben ik met 3 ipv 5 minuten thuis :P
 
Hmmzzzzz Lekker is dat... moet vanmiddag om twee uur mijn nagelnieuwe motor ophalen.... :( :( toch maar een busje meenemen dan.....
 
Joepie.......zometeen op de motor naar Assen :?


[me]Do. gaat zo maar rijden om het ergste te missen.
[/me]Wordt leuk vannavht in een tentje :P :+
 
Duh !!

Wat nou ..... windstoten ??
Ik zet mijn Goldwing tegen mijn koekblik aan om er voor te zorgen dat het koekblik niet weg waait ...

Groetjes uit Brabant : Willem
 
tsja, ik ga ALTIJD met de motor, dus ook vandaag.

Vanochtend vertrok ik in de zon -dus geen regenbroek- om op de A2 bij Zaltbommel een fikse bui te treffen. Zo'n bui die je door je motorjas kunt voelen, van die harde druppels... Enfin drijfnat kwam ik natuurlijk op m'n werk aan...

Vanmiddag de regenbroek aan in ieder geval. En die wind? pff mijn zzr1100 i zwaar genoeg om daar niet zo heel veel last van te hebben.


MAzzel,

Roland
 
Ik ben ook maar met de bus gegaan. Auto moest naar de garage .khad gisteren nog wel nieuwe banden op de motor gemonteerd de oude waren op nat wegdek niet echt lekker meer. Maar ik heb het niet zo op die windstoten.
Mijn dochter gaat vandaag op kamp. Fietsen op Texel, die zal ook wel lekker wegwaaien.

Motor zwaar genoeg??
Op al dat kuipwerk heeft de wind juist extra vat. Ben al een keer van de rechterbaan naar de linkerbaan geblazen. Daar doe je echt niks tegen. Gelukkig was het toen stil op de weg, anders was het einde oefening geweest.
Wind is niet erg, regen is niet erg, donker is niet erg. Maar alles samen vind ik niks. Tot windkracht 8 rij ik wel daarboven neem ik de gok gewoon niet.
 
Laatst bewerkt:
'k ben vandaag gewoon op motor, gaat wel goed als je d'r een beetje rekening mee houdt. Vooral niet omwaaien bij 't stoplicht! ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan