Koppeling TL 1000 S

The Saint

MF veteraan
21 mei 2001
5.716
1
Dorp
Het ziet er naar uit dat mijn koppelings platen vervangen moeten worden. Bij snel optrekken merk ik niets. Maar rij ik 140 / 150 en ik knal dan het gas er op dan gaan mijn toeren om hoog maar mijn snelheid niet direct. :( Er zat oude olie in en die heb ik nu vervangen voor Castrol GPS en dat zou erg kunnen helpen. FF aankijken maar.

Het is een gegeven dat de koppeling eigenlijk onderbemeten is op een TL. Maar zal ik er nu de "gewone" platen in stoppen of is er een beter merk als alternatief en zo ja, quanta costa?

Waar kan ik ookalweer die explosie modellen vinden? Iets met Microfisches ofzo?
 
Kan diverse oorzaken hebben.
dit een veel gehoort probleem
kan een kwestie van goed afstellen zijn(was/is bij mij het geval geweest), platen kunnen versleten zijn ligt ook een beetje aan km stand,bij mij was het zo dat op het moment dat de motor vermogen gaat leveren ± 6000tpm ging de koppeling slippen, mocht dit het geval zijn kun je ook sterkere veren overwegen dit schijnt bij velen te helpen.En anders plaatdikte opmeten , dan weet je zeker of ze al dan niet goed zijn.
 
Heee intressant,

Heb jij toevallig de waarden waar de plaatdikte aan moet voldoen? En die sterkere veren waar haal je die? Gewoon bij je normale dealer?

MeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeR info over de S pls. :]

Ben donderdag ff naar Friesland op en neer geweest en het weekend ik Braboland geweest, heb Rico en Poca op de Baars nog getroffen. Was leuk, ff handje schudden en praten :)
 
Jan v Someren is zo´n beetje DE suzuki specialist
http://www.jvs-motoren.nl/
Je kunt ze ook ff mailen met je vraag
Meer info en weetjes over Tl1000s en r kun je ook vinden op http://www.tl1000.com of http://www.micapeak.com/TL1000S/faq/p3.html of
http://www.taunus-biker.de/~116/TL1000-FAQ/TL1000-FAQ-about.php?mo_Number=7&Que_ID=1008 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.taunus-biker.de/~116/TL1000-FAQ/TL1000-FAQ-about.php?mo_Number=7&amp;Que_ID=1008)
Barnett maakt veren die goed schijnen te werken maar heb hier zelf geen ervaring mee (http://www.barnettclutches.com/) of neem ´n een kijkje op http://groups.yahoo.com/group/tl1000contact/

Ik hoop dat je hier iets verder mee komt
Greetz Peter
 
Oke, ik heb gewoon even de NIMAG gebeld. Dat leek mij het makkelijkst. Die adviseren een nieuw en beter platen pakket te monteren. Hier mee zou het probleem verholpen moeten zijn van de slippende koppeling. Kost gelukkig maar € 126,14...... Maar als de problemen daar mee verholpen zijn.

voor de geintresserde het bestel nr. 2144002F00
 
Terug
Bovenaan Onderaan