kuipschade repareren

Is kuipschade te repareren met polyester ( en glasmat )((Het hecht niet zeggen ""ze"")) of moet dit soort kunststof "gesoldeerd". ( smelten en opvullen met ...) ???

Er missen ook stukjes..... hoe los ik dat op ?
((Ik zag al nieuwe halen.... maar waar?))
 
Laatst bewerkt:
Ik heb een keer een heel spoiler voor de auto ervan gemaakt, dus het is te doen denk ik. Ik gebruikte een glasmat en epoxy. een techniek uit de modelbouw. Je pakt een stuk glasmat smeert daar epoxymix door legt erap uitharden daarna opvullen schuren en klaar
 
Laatst bewerkt:
IMHO is het zo: een normale kuip is van ABS, dit is niet te repareren met glasvezel. Polyester is dat wel (polyester is nl de hars waarmee de glasvezel matten aan elkaar zitten.)

Je kunt voor een nieuwe kuip kijken op lomax.nl en tech-line.nl of bellen naar: Rico's Racing Research: 0495-460146
 
Bepaalde kuipdelen zijn idd NIET te repareren met glasmatje ed, wel met lassen, en er zijn ook speciale reparatiekunststoffen voor deze moderne kuipen, Struik in Leiden verkoopt het.
Heeft namelijk te maken waarvan de kuip gemaakt is, oude kuipen zijn polyester, moderne kuipen van ABS of iets dergelijks.

http://www.onderdelen-struik.com/index2.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.onderdelen-struik.com/index2.htm)
 
Ik denk dat je beter nieuw kan halen, al is het alleen maar omdat je de kleuren bijna niet meer het zelfde krijgt. Verder wil polyester lang niet op alle soorten kunststof hechten. Je kan natuurlijk altijd proberen. Lukt het echt niet om de boel te repareren, kan je nog altijd nieuw spul kopen.
 
Wat vaak een probleem is (en nog vaker niet lukt) is dat als er een scheur van/naar een bevestigingspunt van de kuip gaat, het na reparatie toch weer knapt.

Is dit het geval, dan doe je er verstandig aan om gewoon een ander kuipdeel te kopen... Duur, maar je weet zeker dat het goed zit.

Verder heb ik zelf gemerkt dat het opnieuw in model brengen van kuipdelen (afgeschaafd) heel goed te doen is met 2componenten-expoxy...

Lijkt op klei, is een "sliert" van ong 2cm doorsnee en 20cm lang. Twee kleuren, door het te kneden meng je het en door de reactie wordt het warm. Als het warm is (is wel voelbaar) kun je het opbrengen.
Kost ong een tientje (€) per "sliert:.

Met missende deeltjes heb ik geen ervaring.
 
welke soort verf gebruiken jullie dan als de kuip gerepareerd is ? Kan dit met gewone spuitbusverf en -vernis ?

groeten
torre

http://www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=4852 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=4852)
 
je zou naar boekel kunnen gaan daar kunnen ze je helpen met je kuip
ookal mis je een stuk.
ik ben er laatst ook nog geweest. goeie lui en niet zo erg duur.

het is een motorsloop maar doen ook aan reparatie van motoren en kuipdelen

John v/d Elzen
Biesthoek 1
5427 RG Boekel
Tel: 0492-326001
Fax: 0492-326442
www.elzenmotoren.nl

wat mij betreft een aanrader
 
Heb zelf ook een licht scheurtje in de kap (precies bij de spiegel). Verder helemaal niets afgebroken ofzo. Is dit niet gewoon dmv twee componentenlijk te fiksen?
 
Mijn kuipwerk was ook (op meerdere plaatsen) doorgescheurd. Ik heb een paar laten lassen, terwijl ik erzelf met de neus bovenop stond. Zodoende ben ik zelf met de rest aan de slag gegaan. Eerst nog geoefend op een stukje oud kuipwerk, maar het is goed gelukt. Het is redelijk eenvoudig zelf te doen. Het wordt sterk genoeg, en als je daarna plamuurt en schuurt, zie je er na de spuitbeurt helmaal nix meer van.
 
Er stond een maand of twee geleden in de Performance Bikes een stukje over plastic lassen. Ik zal es kijken of ik het nog kan vinden. (Volgens mij had ik dat al eens aan iemand beloofd. :z )
 
Ik heb een aantal keren kappen gerepareerd van scooters, deze waren van ABS gemaakt. Zodoende heb ik goeie ervaringen met een soort kunstofplamuur. (automaterialenzaak) Ook voor delen waar spanning opstaat is het best te doen al zal je wel iets moeten doen om dat punt te verstevigen. (mijn methode was tussen de scheur/ontbrekende stuk een metalen plaatje te versmelten en het dan opvullen met plamuur.

Het grote probleem met deze methode is alleen dat verf absoluut niet houdt op deze plamuur, er gingen dan ook minimaal 5 a 6 lagen kunstofprimer overheen zodat de verf/lak wel pakte. Of deze methode voor jou werkt is geheel afhankelijk van je geduld (was zo een week bezig met 1 kap) en plaatsen + het materiaal wat ontbreekt/gescheurd is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan