Laadspanning perikelen GSXR

Bronco

MF veteraan
23 feb 2002
2.778
57
Rotterdam
Mijn GSXR heeft nukken.....vorige week stond ik na een ritje van +/- 40 KM met een dode motorfiets onder aan de afrit.....accu compleet leeg. B|

Thuis accu opgeladen en de multi-meter ter hand genomen.

Conclusie: het totaal ontbreken van de laadspanning.

Accu geeft in rust 12,7V en dat blijft onveranderd....ook bij verhogen RPM etc.
Zakt ook niet in elkaar tijdens het starten, dus neem aan dat accu nog voldoende gezond is. (Is ook net een jaar oud)

Heb verder alles doorgemeten:

- 0,5 Ohm weerstand over alle 3 de dynamo draden
- bij 5000 toeren op alle 3 de draden 89-90 VAC
- alle bedrading gecontroleerd en getest op kabelbreuk
- diodetest op spanningsregelaar gedaan waarvan diodes goed bleken maar waardes over de voeding naar massa verschilden van die vermeld in de manual. (Moet tussen 0,7 - 1,2 zijn....en gaf 1.4 aan)

Tweedehands Spanningsregelaar gekocht...bleek dezelfde afwijkende waardes te geven en nog steeds geen laadspanning. Inmiddels is er een dus een gloed nieuwe regelaar besteld.

Wachtend op de aankomst van de nieuwe regelaar gisteren nog eens alles doorgemeten aan de motor, en het enige rare wat ik nu kon constateren is het wegzakken van het aantal VAC aan de dynamo kant zodra deze aangesloten wordt op de spanningsregelaar/het elektrische circuit.

Stationair draaiend en dynamo stekker los krijg ik +/- 25 VAC van de dynamo, met verhogen RPM naar 5000 wordt dat ruim 90 VAC. Zodra ik hem aansluit en de motor laat draaien krijg ik nog maar 2-4 VAC gemeten voor de spanningsregelaar.

Begin nu een beetje te twijfelen aan mijn diagnose "kapotte spanningsregelaar", en begin nu toch toch ook de dynamo / stator te verdenken.

Iemand hier bekend met dit fenomeen? En kan diegene aangeven of het nou de SR is of de dynamo spoel? :?
 

downsider

MF veteraan
30 mrt 2008
19.857
7.935
tilburg
Is het laadsysteem niet afgezekerd.
Laatst dezelfde symthomen gehad met mijn fiets,moto morini,italianen zekeren hun laadsysteem af, bleek een 40 A zekering te zijn :')
Dynamo 0,2 ohm,geen lekspanningen
 
Laatst bewerkt:

Rambabbel

MF veteraan
17 mrt 2004
22.241
53
Luttenberg
Mijn GSXR heeft nukken.....vorige week stond ik na een ritje van +/- 40 KM met een dode motorfiets onder aan de afrit.....accu compleet leeg. B|

Thuis accu opgeladen en de multi-meter ter hand genomen.

Conclusie: het totaal ontbreken van de laadspanning.

Accu geeft in rust 12,7V en dat blijft onveranderd....ook bij verhogen RPM etc.
Zakt ook niet in elkaar tijdens het starten, dus neem aan dat accu nog voldoende gezond is. (Is ook net een jaar oud)

Heb verder alles doorgemeten:

- 0,5 Ohm weerstand over alle 3 de dynamo draden
- bij 5000 toeren op alle 3 de draden 89-90 VAC
- alle bedrading gecontroleerd en getest op kabelbreuk
- diodetest op spanningsregelaar gedaan waarvan diodes goed bleken maar waardes over de voeding naar massa verschilden van die vermeld in de manual. (Moet tussen 0,7 - 1,2 zijn....en gaf 1.4 aan)

Tweedehands Spanningsregelaar gekocht...bleek dezelfde afwijkende waardes te geven en nog steeds geen laadspanning. Inmiddels is er een dus een gloed nieuwe regelaar besteld.

Wachtend op de aankomst van de nieuwe regelaar gisteren nog eens alles doorgemeten aan de motor, en het enige rare wat ik nu kon constateren is het wegzakken van het aantal VAC aan de dynamo kant zodra deze aangesloten wordt op de spanningsregelaar/het elektrische circuit.

Stationair draaiend en dynamo stekker los krijg ik +/- 25 VAC van de dynamo, met verhogen RPM naar 5000 wordt dat ruim 90 VAC. Zodra ik hem aansluit en de motor laat draaien krijg ik nog maar 2-4 VAC gemeten voor de spanningsregelaar.

Begin nu een beetje te twijfelen aan mijn diagnose "kapotte spanningsregelaar", en begin nu toch toch ook de dynamo / stator te verdenken.

Iemand hier bekend met dit fenomeen? En kan diegene aangeven of het nou de SR is of de dynamo spoel? :?

Heb je gemeten van dynamo naar massa?
 

downsider

MF veteraan
30 mrt 2008
19.857
7.935
tilburg
Zover ik weet is de enige zekering in het laadcircuit de hoofdzekering.
Dat vermoeden heb ik dus ook.
Is schijnbaar typisch italiaans.
Jeps :Y En alle 3 de draden 0 weerstand.

Je bedoelt dat je "niks"meet,oneindige weerstand?
Geen (0) weerstand betekent dat de dynamo sluiting maakt met je blok,dus stuk is :')
 
Laatst bewerkt:

Baasm

MF veteraan
20 feb 2009
8.357
0
Van de dynamo fase draden naar massa zou O.L moeten zijn. De drie draden onderling kun je 0,5 ohm verwachten. Als dit zo is dat is de kan erg klein dat je stator stuk is.

Ik had het zelfde vorige week. Nieuwe spanningsregelaar was de oplossing bij mij.

Als je straks bij je nieuwe SR nog steeds geen 14,5V op de accu hebt bij 3000tpm dan zou ik de stekker maar eens goed controleren tussen Stator en SR.
 
Laatst bewerkt:

^Viper

MF veteraan
18 dec 2003
2.783
1
Als alles goed is, dan is er toch iets fout...

Trek je dynamo deksel er maar is af. Wellicht mis je wat magneten, of zitten ze los:

Als je niet wilt demonteren, dan zul je er een oscilloscoop op moeten zetten, en dan kijken hoe het lijkt.

MarkupRotorMagnets.jpg
 

Aprilia4fun

MF veteraan
11 sep 2002
8.371
153
Je zou bij de bouwmarkt drie fittingen kunnen kopen en deze aan 1 kant met elkaar kunnen verbinden en de andere kant naar elk van de drie fase draden aansluiten. (De verhuisfittingen van de gamma zijn prima) Zet daar lampen in van 220V/100 watt en start de motor als het goed is branden de lampen bij 5000 toeren even fel.(Uiteraard de SR losgekoppeld) Zo zou je redelijkerwijs kunnen zien hoe de staat van de dynamo is onder belasting. Verder de steker van de dynamo is een rot punt, daar branden draden in en geven overgangsweerstand. Ook om te proberen de SR de + en de min rechtstreeks met een losse draad op de accu aansluiten en dan nog eens de laadspanning meten. SR kan uiteraard ook defect zijn ,
 
Laatst bewerkt:

WillemVonGrumble

MF veteraan
22 aug 2010
38.968
7
M'n accu van m'n GSXR is ook dood na 2 jaar met weinig km's geredne te hebben.Moet de boel nu ook eventjes helemaal checken.Domweg een nieuwe accu erin zetten en gaan rijden dat kan.Of heb gewoon pech gehad met deze accu ?

edit;Ook een leuke

 
Laatst bewerkt:

WillemVonGrumble

MF veteraan
22 aug 2010
38.968
7
een accu van 2 jaar oud, die weinig heeft gereden. jep. die zal gewoon stuk gaan. kwestie van vervangen en weer rijden :W

Daar ga ik wel vanuit :Y

M'n oudere gixxers rijden ook weinig maar die Yuasa Accu YTX9-BS kunnen kennelijk meer hebben als de Yuasa YT12A-BS ?

Hij staat meestal wel aan de lader maar goed die heeft ook een functie om een defect in de accu aan te kunnen geven.

Wil het wel eventjes zeker weten daarom ff 2-10 minuten alles nameten.
 

Ovy

Die hard MF'er
14 jan 2016
285
23
Tilburg
Daar ga ik wel vanuit :Y

M'n oudere gixxers rijden ook weinig maar die Yuasa Accu YTX9-BS kunnen kennelijk meer hebben als de Yuasa YT12A-BS ?

Hij staat meestal wel aan de lader maar goed die heeft ook een functie om een defect in de accu aan te kunnen geven.

Wil het wel eventjes zeker weten daarom ff 2-10 minuten alles nameten.

Ik heb het nooit zo op die druppel laders, heb al vaker gehoord dat ze alsnog de accu overladen, wellicht zijn deze laders van Aliexpress :X
 

Bronco

MF veteraan
23 feb 2002
2.778
57
Rotterdam
Van de dynamo fase draden naar massa zou O.L moeten zijn. De drie draden onderling kun je 0,5 ohm verwachten. Als dit zo is dat is de kan erg klein dat je stator stuk is.

Ik had het zelfde vorige week. Nieuwe spanningsregelaar was de oplossing bij mij.

Als je straks bij je nieuwe SR nog steeds geen 14,5V op de accu hebt bij 3000tpm dan zou ik de stekker maar eens goed controleren tussen Stator en SR.

Als het goed is krijg ik vandaag de nieuwe SR binnen, Die ga ik na ontvangst eerst doormeten met de multimeter en dan hang ik hem aan de motorfiets. Zal mij benieuwen.... O-)

Als alles goed is, dan is er toch iets fout...

Trek je dynamo deksel er maar is af. Wellicht mis je wat magneten, of zitten ze los:

Als je niet wilt demonteren, dan zul je er een oscilloscoop op moeten zetten, en dan kijken hoe het lijkt.

[afbeelding]

Mocht ik met de nieuwe SR geen laadspanning hebben dan gaan we uiteraard de dynamodeksel maar eens demonteren. Denk alleen niet dat het missende magneten zijn want dan had ik nu waarschijnlijk al meer mechanische schade gehad achter dat deksel. :X

Ben zelf geen elektro-Nert maar deze filmpjes gebruik ik altijd als reference voor de stator.




Hier heb ik idd mooie PDF versies voor;

http://www.electrosport.com/technical-resources/diagnosis-center/fault-finding-guide
http://www.electrosport.com/technical-resources/library/diagnosis/pdf/diode-testing-guide.pdf

Misschien interessant voor de geintresseerden om ff te downloaden ;)


Je zou bij de bouwmarkt drie fittingen kunnen kopen en deze aan 1 kant met elkaar kunnen verbinden en de andere kant naar elk van de drie fase draden aansluiten. (De verhuisfittingen van de gamma zijn prima) Zet daar lampen in van 220V/100 watt en start de motor als het goed is branden de lampen bij 5000 toeren even fel.(Uiteraard de SR losgekoppeld) Zo zou je redelijkerwijs kunnen zien hoe de staat van de dynamo is onder belasting. Verder de steker van de dynamo is een rot punt, daar branden draden in en geven overgangsweerstand. Ook om te proberen de SR de + en de min rechtstreeks met een losse draad op de accu aansluiten en dan nog eens de laadspanning meten. SR kan uiteraard ook defect zijn ,

Die truc met die lampen is een goeie.....Thnx :}
 

^Viper

MF veteraan
18 dec 2003
2.783
1
Mocht ik met de nieuwe SR geen laadspanning hebben dan gaan we uiteraard de dynamodeksel maar eens demonteren. Denk alleen niet dat het missende magneten zijn want dan had ik nu waarschijnlijk al meer mechanische schade gehad achter dat deksel. :X


Nou.. Mijn zwager heeft dit dus ook gehad met zijn DL1000, 1 magneet volledig verpulvert en 1tje was verplaatst/verschoven.

Nooit iets gehoord. geen geluidje niks. Een magneet is zo zacht. blijkbaar hoor je dat niet
 

MasterTommy

MF veteraan
14 sep 2008
13.390
282
Amsterdam
Daar ga ik wel vanuit :Y

M'n oudere gixxers rijden ook weinig maar die Yuasa Accu YTX9-BS kunnen kennelijk meer hebben als de Yuasa YT12A-BS ?

Hij staat meestal wel aan de lader maar goed die heeft ook een functie om een defect in de accu aan te kunnen geven.

Wil het wel eventjes zeker weten daarom ff 2-10 minuten alles nameten.

Klopt, als een accu nog maar 5 volt afgeeft of nul laadstroom accepteert. Dan gaat het rode lampje branden. In 99% van de andere gevallen waarin de accu ook stuk is geeft de optimate vrolijk een groen lampje. Motorzaken hebben niet voor niets een accutester, en voor de prijs van zo'n ding kan je bijna 100 optimate's kopen.
 

WillemVonGrumble

MF veteraan
22 aug 2010
38.968
7
Klopt, als een accu nog maar 5 volt afgeeft of nul laadstroom accepteert. Dan gaat het rode lampje branden. In 99% van de andere gevallen waarin de accu ook stuk is geeft de optimate vrolijk een groen lampje. Motorzaken hebben niet voor niets een accutester, en voor de prijs van zo'n ding kan je bijna 100 optimate's kopen.

Begrijpelijk ;)

Daarom meet ik voor het geval dat bepaalde nu zaken ook ff na. :t
 
Bovenaan Onderaan