Lak of geen lak tank 1000 RR Zwart

Moet Honda dit gewoon vergoeden ?

  • Neen

    Stemmen: 6 9,5%
  • Neen, alleen een bijdrage is voldoende.

    Stemmen: 1 1,6%
  • Ja het is in principe gewoon een fout die door honda herstel

    Stemmen: 56 88,9%

  • Totaal aantal stemmers
    63

Blade Leo

MF'er
18 apr 2003
74
0
Herwen
Hallo mensen ik heb een probleem met honda Nederland.
Het feit is namelijk dat ik een Honda 1000RR gekocht heb in de zwarte uitvoering.
Er zit bij deze motorfiets geen blanke lak op de tank waardoor deze ONZETTEND snel beschadigd. Nu heb ik van de dealer,een honda select dealer, te horen gekregen dat ik de tank kon laten lakken en dat ik daarvoor een vergoeding kon krijgen van €75 en de rest zelf zou moeten betalen,ik ben het daar uiteraard niet mee eens.
Mijn standpunt is dat honda voor dat vele geld toch wel een motor af hoort te leveren die aan bepaalde eisen voldoet en daar hoort een slijtvaste laksoort toch wel bij,en aangezien zij nu al een kleine vergoeding geven voor de tank te laten lakken bekennen zij mijnsinziens toch al wel kleur.
Zijn er meerdere mensen die dit probleem herkennen en hebben zij al een oplossing gevonden.

Met vriendelijke groet,

Leo
 
Geen lak :?
En goede slijtvaste lak gaat je sowieso niet lukken met al die milieuvriendelijke lakken van tegenwoordig...
 
gewoon door zeuren totdat ze toegeven, dit is een fout waarvan je verwacht dat je in deze prijsklasse toch wel iets beters voor krijgt B| B| B|
 
Uit commercieel oogpunt zouden ze zowiezo moeten vergoeden. Dat ze een beetje vergoeden, wil niet zeggen dat ze schuld bekennen. Ze kunnen deze vergoeding onder de noemer Coulance geven ipv garantie. Wat echter vreemd is, is dat de CBR600RR zonder striping ook geen blanke laklaag zou hebben (gelezen in moto73)
Zijn er Forum-lezers met een 600RR die ook lak problemen hebben/hadden. Samen sta je sterker ! Heb je altijd je motoren bij dezelfde dealer gekocht? Misschien wil die ook iets tegemoet komen? succes

Marc
 
Blade Leo,

Ik heb zelf ook een CBR1000RR in het rood.
Maar heb van die transparante tankpads er op geplakt.
Ook speciaal voor op de zijkant van de tank.
Je ziet ze niet snel zitten maar beschermen wel degelijk.
De SP1 had deze ook op de tank zitten.

Ik kan je wel aan een adres helpen waar ik ze vandaan heb?

Groetjes Manus.
Tot 4 juli.
 
Hangt er van af of die lak op andere zwarte 1000RR wel is.

Als de jouwe de uitzondering is moeten ze het vergoeden

Als alle RR zo'n lak hebben heb je pech en zou ik die 75 € aannemen
 
Is de regelgeving in Belgie of Duitsland net zo strikt als hier? Anders zou je als je in de grensstreek woont wel wat goede blanke lak kunnen gaan halen en die erop (laten) spuiten. Moet je alleen wel eerst weten wat GOEDE lak is ;)
 
vriend van me heeft de rode en na 1 keer rijden was de binnekant van zijn pak ter hoogte van de knie al helemaal rood.
de lak is dus erg zacht en vraagt om problemen , ik hrb dit ook al bij andere 1000RR rijders gehoord.
maar van mijn vriend is het opgelost met honda en hans van wijk motoren , hij heeft er zelf geen cent aan hoeven betalen , en nu is zijn tank in de blanke lak gespoten.
 
dit zyn duitse reacties http://www.cbr1000rr.de/fireblade_forum/thread.php?threadid=14938&sid=2cab0c761f44e93e4268d4dbcd946c23 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.cbr1000rr.de/fireblade_forum/thread.php?threadid=14938&amp;sid=2cab0c761f44e93e4268d4dbcd946c23)
 
Ik had op een zwarte 600RR ook dadelijk problemen aan de knieën met de lak.

Dealer stelde mij ook die folie voor.

Daags daarna was mijn bagster er en is die er op gegaan.

Wist niet dat er een algemeen probleem mee was, is wel zwaar klote. :(

Hoop dat dat geholpen heeft want heb het nooit meer gecontroleerd.

Toch es controleren.
 
Tjaa, garantie zou wel moeilijk worden omdat alle fietsen er last van hebben. Honda kan dus zeggen, zo hebben wij de fiets ontworpen en ligt dus binnen de specificaties.

Aan de andere kant, ik zou dit niet verwachten van Honda. Die staat toch bekend als een kwaliteit merk. Blijkbaar toch niet.

Het beste lijkt mij dat Honda een terug roep actie houdt. Dit omdat een van hun producten niet voldoet aan hun hoge kwaliteit eisen.

Zoniet, dan koop ik toch maar weer een Suzuki. Die maakt ook fouten maar lost ze in ieder geval op.

Stuur Honda maar de link van dit topic als hij lekker gevult is. Misschien schrikken ze daar wel van.
 
ik heb vroeger op men scoot zo iets aan de hand gehad en heb daar zelfs een ander stuurkapje voor gehad(de verf brokkelde er gewoon vanaf na een dag of 5 :( )
feit is als je een nieuwe scoot/motor/auto koopt moet hij ook goed in orde zijn je betaald sjans voor een nieuwe eh
terug gaan(en blijven gaan, desnoods met een dreiging dat je gerechterlijk je fiets zal laten terugbrengen indien 't niet hersteld of vervangen wordt op honda zijn kosten)
 
Daarom kan je dus ook beter een metalic hebben, een goede blanke lak gewoon naar een autospuiter gaan.
 
Schijnt gewoonte te worden! Hierover is ook al een topic geweest voor de nieuwe suus-jes. Mijn gixxer heeft er ook last van op de tank!!

Ik denk dat je twee opties hebt:

1) Je dealer er mee op zadelen en hopen dat die het voor je oplost, waarbij ik dat niet meer dan normaal zou vinden. Dit euvel hoort immers niet voor te komen.

Nieuwe milieu eisen aan de lak ja of nee, dit hoort het probleem van de leverancier te zijn en niet van de eindgebruiker!

Ik ben namelijk van mening dat je een "gebruiks-artikel" gekocht hebt en dat dit euvel bij "normaal gebruik" niet op zo'n korte termijn voor mag komen. Let op de discussie zal wel ontstaan over de term "normaal gebruik", dit is namelijk een heel ruim begrip. Een van mijn voorgangers had het over "zo is de motor ontworpen(?)", dan betreft het hier gewoon een ontwerpfout mijns inziens. Je kunt de motor dan immers niet "normaal" gebruiken. Honda(of nadere merken) zouden dus de eer aan zichzelf moeten houden en hun lak-procedee aan moeten passen en de reeds geleverde fietsen gratis moeten repareren(tank overspuiten met blanke laklaag of gewoon tank vervangen (kosten ongeveer €410 Suzuki GSX-R600 k1 ex btw en arbeid)). Persoonlijk lijkt mij het vervangen van de tank voor de leverancier het gemakkelijkste en het snelste.

2) Zelf een goede spuiter zoeken en een sterke blanke laklaag aan laten brengen.
Hiermee verlies je volgens mij wel elke vorm van verhaal op Honda(of andere dealer)!

Wellicht dat 1 van onze MF-juristen hier een beter gefundeerd idee over heeft dan mijn gevoelsmatige idee.

Groeten gixxerscout!!
 
Laatst bewerkt:
Ik heb ook een 600RR in het zwart, en mijn tank heeft ook nogal vale plekken op de plaats waar mn bovenbeen de tank raakt. Dit is gedeeltelijk nog wel weg te poetsen met wax, maar na 1x rijden zie je het direct weer.

Heb al eens eerder van iemand gehoord die de tank op kosten van de dealer (lees:Honda) heeft laten overspuiten daar meerdere RR'en hier last van hebben!

Lijkt mij tijd voor een massale actie....
 
Zachte lak is een algemeen probleem, zelfs dure Audi's hebben dat probleem. Het lijkt wel of de lak tegenwoordig niet meer goed hard wil worden. Ik kom het in de praktijk (ik werk bij een proffesioneel autopoetsbedrijf) tegen op dure en goedkope auto's met of zonder metallic lak. Maar het is ook niet altijd zo, het lijkt wel of bepaalde series er last van hebben. Een echte oplossing weet ik niet.
 
Ik heb dus ook een zwarte 1000RR en heb dus hetzelfde probleem.
Ik heb het probleem ook al bij de dealer neergelegt en zegt er niets aan te kunnen doen.
Maar ik ben het daar ook niet mee eens. De dealer heeft mij ook al van die folie aangepraat maar het ziet er niet uit.
Ik ben ook nog een beetje aan het uitzoeken hoe ik daar iets aan kan doen.
Ik laat het hier in ieder geval NIET bij zitten.
Als er iemand iets weet hoe IK of WIJ er iets aan kunnen doen dan hoor ik het graag en sluit ik me daar ook graag bij aan.

Ik heb 4 julie ook een rijvaardigheids cursus gekregen van honda, daar komen dus alleen maar 1000RRen ik zal mijn ogen open houden en rond vragen of er meer last van hebben. Als ik iets meer weet dan laat ik het hier weten.

Groeten silverblade :(
 
Ik zou ff contact opnemen met Paul Groenendaal van de CBR club.
Bij de club zijn er ook een aantal mensen uit Nederland en België met zwarte 600 en 1000 RR's, en zelfs ongestickerde gele en rode, die dit probleem hebben.
Paul probeert voldoende klachten te verzamelen zodat Honda hier collectief op aangesproken kan worden.

Er zijn trouwens al een aantal mensen die een andere tank hebben ontvangen.
 
das een goed plan ronnie...heb zelf de rode en ondanks dat mn pak af en toe ietsie rood is aan de binnenkant van de knieen zie je het nauwelijks op mn tank.

nu is het wel zo dat meerdere motoren hier last van hebben en zal het waarschijnlijk wel met de huidige strenge milieu-eisen te maken hebben.
immers, mn broertje heeft hier ook last van op zn zwarte 2004 rsv1000, en ook andere vrienden op ducati of yamaha kennen dit soort voorvallen.

maar een collectief kan honda misschien dwingen hier iets op te vinden. een nieuwe ongespoten tank is geen oplossing, want tenzij WEL behandelt is deze ook zo weer kaal. Succes en voor alle blade-eigenaren...tot zondag op assen..!!!
 
Ik heb dus afgelopen zondag 4 julie de man van honda gesproken.
Ik had gezegd dat het een slechte zaak was.
Ik kon bij hem niet terecht, maar hij zei dat ik naar de dealer moest en dat die dan de zaak kan oplossen met honda.

DUS : HIJ HEEFT GEZEGD DAT HET IN IEDER GEVAL VERGOED WORD.
 
Ik heb een zwarte 600RR, en ook hetzelfde probleem. Voornamelijk rechts (blijkbaar zit ik met mijn rechterknie vaker tegen de tank) zitten vale plekken.

Goed poetsen helpt enigszins, maar het is inderdaad waardeloos. En overspuiten ben ik ook niet heel erg kapot van, want de kwaliteit van het spuitwerk zelf kan eigenlijk alleen maar achteruit gaan...
 
Terug
Bovenaan Onderaan