Landmarkrally 2018, de introductie

jaap43

MF veteraan
11 aug 2008
25.102
6.544
Capelle aan den IJssel
Landmarkrally 2018​

Hadden we in 2010 een Oude Brikken Landmark Rally, door Ting-Ting opgezet GO, Oude Brikken Landmark Rally 2010, met willekeurig gekozen objecten, in 2012 een OBLR met als leidraad “vliegen” Ouwe Brikken Land Mark rally 2012 de voorronde, opgezet door Nohome en in 2014 weer een door hem georganiseerde OBLR met als thema het herdenken van het begin van de 1ste Wereldoorlog 100 jaar geleden Oude Brikken Landmark Rally 2014 . De volgende in 2016 had als thema Waterwerken, Landmarkrally 2016, de uitdaging .

Voor 2018 gaat mijn gedachten uit naar bijzondere horeca. Je moet dan hierbij denken aan: theeschenkerijen, pannenkoekenhuizen, bijzondere restaurants, cafetaria’s en kramen. Vaak zal de naam of een deel hiervan te lezen dit om het niet al te moeilijk te maken. De plaatjes komen uit Streetview dus de huidige situatie kan soms iets verschillen. De bijzondere Horeca is ingedeeld in 6 categoriën waaruit ik van elke categorie 6 objecten gekozen heb. Gestelde voorwaarde door mij is dat het object wel in streetview te zien is en er parkeerruimte vlakbij is om een motor te parkeren met zicht op het object. Deze objecten worden per categorie geplaatst in het topic "de uitdaging"..

Is er animo om in 2018 weer een landmarkrally te houden. De regels zullen verder hetzelfde zijn als die van 2016.

Jaap43.
 
Laatst bewerkt:
Hier ook interesse, met warme vraag tot uitbreiding met de Vlaamse provincies ;)
Dan verwacht je in de categorie kramen zeker deze terug te vinden: Google Maps

Er zullen genoeg gewestgenoten zijn hier op MF waarvoor je een eigen landmark voor Vlaanderen (of geheel België) kunt organiseren. Voor een aantal Nederlandse deelnemers zullen objecten in België niet of nauwelijks te vinden en aan te rijden zijn.
 
Na een paar drukke jaren i.v.m. omscholing en een verhuizing/ verbouwing heb ik weer wat meer vrije tijd. Dus rij ik graag mee. Mooie reden om de Dürkopp weer eens af te stoffen, want die staat ook al twee jaar stil. :]
 
36 bijzondere horeca van Streetview geplukt en aangepast qua formaat. Het formaat is nu 900 x 480 pixels waardoor sommige bedrijfsnamen beter te lezen zijn :+ op verzoek *O*

Half februari begin ik met het plaatsen van de objecten, steeds 6 uit dezelfde categorie :Y
 
Ja hoor. Ze wordt dit jaar 60 jaar. Na de rally in 2010 heb ik er niet veel meer mee gereden, maar ze staat droog en is nog in goede staat, afgezien van de paar schadeplekken na de val in Groningen tijdens de rally van 2010.
Mij staat bij dat je toen problemen had met de zuiger of het bigend. Maar dat was toen ook al verholpen :?
 
Wat moet ik me indenken bij "Bijzondere Horeca" ? zoiets als The Oriental Green Tea-house?
Of eh.... "de Markthal" in Rotterdam?
 
Wat moet ik me indenken bij "Bijzondere Horeca" ? zoiets als The Oriental Green Tea-house?
Of eh.... "de Markthal" in Rotterdam?
Horeca, uitgesplitst op categorie, waardoor de standaard bruine kroeg afvalt. Denk een beetje aan iets dat apart van de bebouwde kolom staat. Je komt dan wel niet in Den Haag maar de poffertjes kraam op het Malieveld zou hierin kunnen passen. Verder dus horeca, gespecialiseerd in 1 product (pannenkoeken, vis, thee oid)
 
Het "jacht" seizoen start begin maart en eindigt eind november. De foto's van de objecten komen steeds per categorie in groepjes van 6 om de andere dag, te beginnen half februari.
 
Terug
Bovenaan Onderaan