Lekkernij van Ducati: Panigale Tricolore final edition

El Pollo Diablo

MF veteraan
14 jul 2007
6.978
13
Drechtsteden


Ducati komt plots met een teaser video, die een nieuw model aankondigt. Er is niet bijster veel te zien, maar uit enkele details komt toch het ernstige vermoeden voort dat het om een Panigale gaat. De titel van video, "When The End Tells The Whole Story", suggereert dat het de om de laatste uitvoering van de Panigale gaat, voordat de motor vervangen wordt door een V4-superbike.

Dat Ducati recentelijk bekend maakte dat er een V4-superbike in ontwikkeling is, die waarschijnlijk zijn debuut gaat maken aan het einde van dit jaar, als 2018 model, was al bekend. Echter, de Italianen bevestigden ook dat de Panigale de WSBK racer voor het 2018 seizoen blijft. Dat betekent dat het bedrijf gedurende één jaar zowel de V-twin als de nieuwe V4 naast elkaar zal hebben.

Het is goed mogelijk dat deze ' Tricolore' een nieuwe versie van de 1198cc Panigale R, de basis van de WSBK fiets, wordt in plaats van een andere versie van de 1299 Panigale. Dat zal in elk geval wel de beslissing verklaren om hem tijdens een WSBK ronde te presenteren in plaats van een motorshow.

De titel van de video, "When the end tells the whole story", doet vermoeden dat het laatste eindstation voor de Panigale is, voordat hij opgevolgd wordt door de V4-superbike. Maar Ducati zal Ducati niet zijn, als de laatste Panigale er een knallend einde van maakt. Misschien in de vorm van hetzelfde koolstofvezel chassis van de 1299 Superleggera. Welke exotische goodies er precies aan de Panigale hangen is niet bekend, maar als het een homologatie machine wordt voor de WSBK, dan moet hij minder dan 40.000 euro kosten, wat ongeveer de helft zou zijn van de Superleggera. Vermoedelijk komt hij weer in een beperkte oplage, hoewel WSBK een minimum oplage van 500 stuks vereist om voor een homologatie in aanmerking te komen, als dat de is.

De videoteaser laat in elk geval high-end, goudkleurige voorvorken zien en de Euro-spec 1299 'Superleggera' dubbele high-mount uitlaatdempers, in plaats van de gebruikelijke Panigale belly-pan versie. Dat wekt vervolgens het vermoeden, dat hij Euro 4 geschikt zal zijn. Voor nu moeten we het doen met slechts een weinig verhullend filmpje, maar we houden de ontwikkelingen natuurlijk nauwlettend in de gaten. Vrijdag 7 juli 2017 onthuld Ducati de machine.

HTML:
[center]<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/g4hQUl6BjxI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/center]
Bron en video: Visordown, Ducati
 
Laatst bewerkt door een moderator:

OllieNL

MF veteraan
24 jan 2008
1.271
19
Ga ff lekker de boel lope afzeiken. jonges jonges

Ik ben benieuwd naar deze racert!
Jammer dat er geen quote is van het originele bericht... Veel onbegrijpelijk Nederlands en dubbelingen, dat had wel beetje beter gecontroleerd mogen worden. Nieuws is leuk, maar dan wel een beetje begrijpelijk... Al was dit wel lachwekkend om te lezen. :D