Met oordoppen rijden?

Oordoppen in ?

  • Ja daag ik wil mijzelf nog wel horen schreeuwen!

    Stemmen: 5 1,7%
  • Nee bedankt ik ben al hardhoors

    Stemmen: 4 1,3%
  • Ja graag, altijd

    Stemmen: 224 74,2%
  • Ja, maar niet altijd alleen bij lange tochten

    Stemmen: 53 17,5%
  • Neej geen last van ruisen en andere harde geluiden

    Stemmen: 13 4,3%
  • Huh wat zeg je???

    Stemmen: 3 1,0%

  • Totaal aantal stemmers
    302

Fritz

MF veteraan
27 aug 2004
2.225
1
Nijmegen
Dag mensen,

Na een tijdje zonder oordoppen rijden heb ik er nu toch erg veel last van, heb soms tot 3 dagen na een toerrit nog last van mijn gehoor. Nu ben ik oost indisch doof hardhoors e.d. Vandaag voor het eerst met oordoppen gereden, echt helemaal prima nergens last van. En het overige verkeer hoor je nog prima.
Amerikaans onderzoek heeft laatst al aangetoond dat zonder bescherming ernstige gehoorsschade kan ontstaan, ook op korte termijn.

Maar hoeveel rijden er eigenlijk met oordoppen en hoelang? En wie heeft ditzelfde probleem als ik gehad?
 
Laatst bewerkt:
Altijd, al is het voor een kwartier. Heerlijk rustig, toch belangrijke signalen horen en minder vermoeiend op lange ritten :) .
 
Ik heb er alvast goedkope in de doe hetzelfzaak gekocht. Als dat niks wordt probeer ik er andere.

Wat mij betreft hoort het bij de rest van de uitrusting. Ik ga ze wel niet indoen voor een stadsritje van een kwartier...
Maar als er een tijdje 80+ wordt gereden wel.
 
Ik heb (geloof ik) 1 jaar zonder oordoppengereden, en nu al 7 jaar met. Eerst met die universele, tegenwoordig met maatwerk :) Gelukkig geen last van de problemen die je omschrijft.

En wat de dempende werking betreft ben ik helemaal overtuigd van het nut die dingen sinds ik een keer naar Formule 1 races ben geweest. Eerst een tijdje zonder doppen staan kijken, tot de herrie me teveel werd en ik m'n doppen indeed. Ik kon opeens m'n vrienden verstaan zonder dat we hoefden te schreeuwen en de herrie van de F1-wagens was achtergrondgeluid geworden :}
 
ik rij inprincipe niet zonder.
al heb ik daarvoor een uitzondering gemaakt toen ik een schubert helm ging proberen wou ik gewoon wetem heel veel geluid die maakt zonder oordoppen in bij 200.

en das minder dan mijn huidige shark helm met oordoppen in
 
Ik heb het nog niet geprobeerd, maar voor langere ritten (vanaf 1 uur ofzo) dan krijg ik last van mijn oren (kan ook wel aan mijn helm liggen)...dus maar eens aanschaffen!
 
Het bevalt mij echt dikke prima, heb nu eerst van die goedkope dingen, maar ga zeker nog wel even een setje aanschaffen met die uitwasbare verstelbare dingen.
Ik ga binnenkort voor een gehoorstest naar de huisarts, schijn nogal gevoelige gehoorsorganen te hebben. Heb het wel onderschat het geluid.
 
Heb aangemeten "optoplastieken" oftewel zachte gehoorbescherming, met een filter. Zit super en je hoort ook nog genoeg. Doe ze eigenlijk alleen in bij lange ritten, of als ik over de snelweg ga.
 
Ik rij nu een paar maanden met oordoppen. Eerst van die schuimpluggen (weggooidingen) nu die standaard Alpine dingen met 2 filters (die iedereen heeft :) ). Het heeft 1 nadeel: als ik nu zonder oordoppen rij heb ik 't gevoel dat m'n motor ieder moment kan ontploffen en dat ik in een orkaan rij :)
 
rij nu een half jaartje en heb eigenlijk nog nooit met oordoppen gereden, laat staan eraan gedacht. Niet echt hinder van overdadig geluid...
Ik haal dan ook wel geen exotische snelheden op mijn brikje (180 is tot nu toe de max geweest).
 
meestal wel ja, alleen echt voor de hele kleine stukjes zonder snelweg niet.
helaas te vaak zonder gereden dus hoor niet echt geweldig goed O-)
 
kun je ze ook online bestellen? goedkope en duurdere zoja plz Link!
goedkope vast wel bij motozoom oid. Safe en motoport hebben meestal ook wel universele setjes liggen.
Voor de duurdere (op maat gemaakte) kan je bij iedere audicien (hoortoestellenwinkel) terecht, of bij earmo, of alpine (en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar).
 
rij nu een half jaartje en heb eigenlijk nog nooit met oordoppen gereden, laat staan eraan gedacht. Niet echt hinder van overdadig geluid...
Ik haal dan ook wel geen exotische snelheden op mijn brikje (180 is tot nu toe de max geweest).
Gehoorbeschadiging treed al op bij 15 minuten harder dan 100 kmh rijden....

http://www.alpine.nl/Test/PopUps/Gevaarlijk.html (linkje)
 
als ik nu zonder oordoppen rij heb ik 't gevoel dat m'n motor ieder moment kan ontploffen en dat ik in een orkaan rij :)

LOL :+

Ik rij altijd maar dan ook altijd met oordoppen...

zo niet wordt ik knetterdoof

t schijnt dat je bij 140 km/h zonder oordoppen al na 15 min. gehoorbeschadiging kan oplopen. Ik heb weinig zin om later zo'n dove harry te zijn die alles zes keer moet vragen...
Aangezien ik behoorlijk veel kilometers maak met te motor zo wel woon/werk als voor de fun draag ik ze altijd. Draag altijd van die gele proppen... die zitten prima en kan ik gratis meenemen van me werk. Dat gegoten spul is natuurlijk ook
mooi maar ik vind het veel te duur en ik ben er zo eentje die ze na een week kwijt is ;)

Heb wel eens zonder gereden omdat ik er eentje kwijt was geraakt tijdens een pitstop, ik dacht dat ik gek werd zelfs bij 120 vind ik t al een tering herrie.
 
Ieder verstandig mens moet oordoppen dragen op de motor. Omdat anders je oren 100% naar de kloten gaan, en dat het lekker relaxed rijd met oordoppen.
Als ik bv 200 km snelweg moet rijden en ik heb geen oordoppen laat ik de motor staan, bleh dat gefluit :r (Arai Astro)
 
hier nog een linkje
http://www.tympro.nl/nl/motorrijders.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.tympro.nl/nl/motorrijders.html)
 
Gehoorbeschadiging treed al op bij 15 minuten harder dan 100 kmh rijden....

http://www.alpine.nl/Test/PopUps/Gevaarlijk.html (linkje)

ik rijd dan ook zelden langer dan 15 minuten aan 1 stuk harder dan 100km/u. Cruisen tussen 70 & 90 is veel aangenamer met een brikje (en full naked bovendien), kan ik je verzekeren. Heb wel al in vele muziekgroepjes gespeeld en misschien al iets te veel en hard gerepeteerd in mijn leven :P
 
Nope, vind het helemaal niks

Heb laatst met doppen gereden, maar had geen enkel gevoel van snelheid, reed 140 op 80 km wegen enzo :?
 
Ieder verstandig mens moet oordoppen dragen op de motor. Omdat anders je oren 100% naar de kloten gaan, en dat het lekker relaxed rijd met oordoppen.
Als ik bv 200 km snelweg moet rijden en ik heb geen oordoppen laat ik de motor staan, bleh dat gefluit :r (Arai Astro)
gefluit? met je vizier dicht? want als dat met vizier dicht is zou ik maar eens goed afstellen of laten stellen
 
Ik rij meestal met oordoppen. Behalve hele korte ritten (10 min). Dan doe ik alleen rechterdop in. Rechts zit nml m´n 4-1 pijp. Dan kan ìk ook nog ff genieten van het geblérrr en niet alleen de mensen op straat ;)

Btw, wanneer ik ze lange tijd niet in heb gehad dan is ´t steeds van ........hè wat zeg ie???? Trouwens, ook wanneer ik ze vergeet uit te doen :?
 
heb sinds kort een schuberth c2 en té-ring, das écht een hele stille helm :} :} :} in stadsverkeer (<80km/u) kan ik volgens mij nu echt prima zonder doppen rijden.

maar op de snelweg heb ik áltijd doppen in. heb drie setjes op maat gemaakte doppen: zacht, hard en hard met speakertjes (voor intercom of muziek). mijn pa is doof (ook al zal hij zelf anders beweren) en ik merk hoe irritant dat is (voor anderen). dat wil ik dus niet, of anders wil ik het in ieder geval zo lang mogelijk uitstellen.
 
De korte rit ( ~13 minuten) naar m'n werk doe ik ze niet in (kom niet boven de 80 O-) )

Elke andere rit....die is meestal langer...wel (op maat gemaakte Alpine, zeer goed!)
 
Terug
Bovenaan Onderaan