Mijn 1e crash !

Froggy

MF veteraan
13 aug 2001
10.436
5
Noord-Limburg
Wat een klote gevoel als je je motor ziet glijden over het asfalt ;( .Ik gleed onderuit in een bocht en de motor wilde maar nie stoppen.De schade valt gelukkig mee.Wat me erg verbaasde.Uitlaat deuk erin en afgeschaaft, steuntje en voetrem afgebroken,voorremhendel afgebroken, scheuren in kuip ( zijkant en voorkant ) en flink bekrast, spiegel en knipperlicht kapot.Gelukkig heeft me tank niks geleden.Daar stond ik wel van te kijken.Ik zelf kwam er ook goed van af.Heb een dikke knie en wat last van me heup en rug.Weet iemand misschien nog een goed en goedkoop adresje voor de schade te laten maken.Ik ben maar een arme student :)
 
[neetmodus]met 25kw+ was het misschien erger geweest...[/neetmodus]

Ik ben gewoon schoorvoetend naar mijn dealer gegaan.

Achteraf gezien is het goed dat ik met een licht rijbewijs ben begonnen. Ik heb mezelf alleen maar onderuit geremd, met meer vermogen had ik mezelf onderuit geacelereerd met dus veel hogere snelheden.

Ik weet nog dat ik dacht... #@$$# m\'n motor, je denk op het moment van glijden helemaal niet dat je lijf veel belangrijker is. (stom)
 
Laatst bewerkt:
:( :( :( :( :(

Bij een schuiver blijft het frame meestal wel OK, wordt als het goed is door de dealer gecontroleerd.

Schade beperkt? Ik hoop het voor je. Als ik dit zo hoor zit je al gauw aan enkele duizenden guldens. Uitlaat is in principe nog goed, onderdelen kan je bestellen en er zelf opzetten (maar het opzetten zijn ook de kosten niet). Kuip zelf demonteren en naar een spuiter/herstelbedrijf brengen drukt de kosten ook, maar voor de rest is het een financiële domper.
 
Ai... dit soort dingen is nooit leuk. Maar zie het positief. Je bent weer wat verder in je leerproces. Het hoort er \"helaas\" gewoon een beetje bij. Maaruuu, zoek je een lijst met motorslopen om je onderdelen weer te herplaatsen:

http://members.tripod.com/~the_saint_3

Kijk dan ff onder motorslopen.
 
Klote zeg \ '(

Gezien de schade die je noemt kun je niet veel besparen, bijna alles wat je noemt moet daadwerkelijk worden vervangen. Als je mazzel hebt hoef je niks aan de uitlaat te doen, een nieuwe kost enkele honderden guldens en die kun je besparen. Het duurste onderdeel is je kuip en aangezien deze gescheurd is moet hij waarschijnlijk vervangen worden. Als je handig bent of handige vrienden hebt kun je wellicht een en ander zelf doen.

Persoonlijk heb ik een goede ervaring met Selling Motorschade Service in Amsterdam. Die hebben mijn vorige motor goed opgelapt nadat ik flink geprakt had. De zaak ziet er niet uit (klein rot hok vol gepakt met gecrashte motoren) maar ze zijn wel behulpzaam. Neem gewoon eens contact met hun op...

PS: als je meer wil weten, stuur me dan even een meeltje...
 
vertel is precies wat er gebeurd is?
snelheid?
wat voor bocht?
hoe kan je er zo maar uitglijden?

vertel vertel vertel...
 
Klote man, het lijkt wel of iedereen wel 1x valt.
Echt kut.
Was je wel casco verzekerd?
En wat voor motor had je er ook alweer?

[idee]
Aangezien er nog geen functie is in mofo om meer details over jezelf+motor neer te zetten.
Is het misschien niet slim/leuk dat iedereen in zijn sig zet wat voor motor hij/zij heeft.
Lijkt mij wel handig
[/idee]
 
Daniel: Klinkt toch wel aardig prijzig.... \ '( Echt scheuren i/d kuip? is vaak niet duurzaam & mooi te repareren... Het scheelt al veel als je zoveel mogelijk zelf doet. Als je zelf wel wat kan, probeer dan de onderdelen zoveel mogelijk op motorslopen te vinden (zie post saint), dit scheelt flink in de kosten. Zorg wel dat je ook effe bij een dealer gespecificeerd per onderdeel de kosten krijgt, want ik heb met de auto al gehad dat de sloper even duur, of zelfs duurder was dan de dealer (allebei origineel onderdeel!). Duurste wordt, denk ik, toch het kappenwerk... Twee kuipdelen loopt toch al snel in de >1000 gulden categorie... Kuipdelen zijn ook moeilijk te vinden op de sloop, want die beschadigen vaak het eerste. Als je zelf niet zo thuis bent in het sleutelen, probeer dan eens motorXtra ( http://www.motorxtra.nl ). Als de kuip nog niet zo beschadigd is dat deze het rijden kan belemmeren, scheelt het natuurlijk ook nog wel wat als je die kuipdelen even laat zitten...
Probeer ook eens motoport Druten, hoorde dat deze nog wel eens (relatief) goedkoop aan kuipdelen kan komen... Ik ben er voor het gemak maar vanuit gegaan dat je als arme student geen all risks op je motor hebt, anders wordt het motto: wegbrengen & de verzekering laten dokken, als de schade boven de meerprijs van de premie (door verlies no-claim) valt...


JW: Daniel Leenders was in het oude forum Kawa, als ik mij niet vergis.....
Dus een Kawasaki ZX-6R, heel waarschijnlijk niet all-risks (arme student enzo...)
 
Laatst bewerkt:
Ik heb een zx-6r uit 99\'.En ging met ongeveer 60 km/u onder uit in een rechtse 90 graden bocht.En waarom ik ben uitgegleden is voor mij nu nog steeds een raadsel :? En ik ben niet all-risk verzekerd ;( Ik vervang het hoognodige en die kuipen laat ik wel zitten.Die kuipen laten maken lijkt me ietsje te duur worden.Ik laat het wel horen als ie weer rijdt.
 
Hoe nieuwer de motor, des te moeilijker het is om op de sloop gebruikte onderdelen te vinden. Heb zelf een 2000\'er ZX-6R opgeknapt met wat plamuur en veel schuren. Word je niet vrolijk van. Kijk eens achterin de Moto73, daar staan vele kleine advertenties van sloperijen, waaronder eentje in Tilburg die alleen Kawa doet. Vind het wel een goed idee om eerst nieuwprijzen bij de dealer op te vragen, zodat je weet of zo\'n handelaar wel redelijke prijzen hanteert.
Good luck,
Kees
 
Zeer klote voor je. Heb je zo\'n mooie fiets... gebeurt er dit!

Dit is trouwens één van de redenen dat ik met een naked bike ben begonnen. Dan zijn de kosten na een schuivertje niet zo hoog (was 10,- in mijn geval).
 
Klote voor je man! :(

Zelf ben ik expres ook begonnen op een oude motor...dan is de kans het grootst dat je valt...

Ik hoop voor je dat het mee gaat vallen!
 
[idee]
Aangezien er nog geen functie is in mofo om meer details over jezelf+motor neer te zetten.
Is het misschien niet slim/leuk dat iedereen in zijn sig zet wat voor motor hij/zij heeft.
Lijkt mij wel handig
[/idee]
Goed idee, zie mijn sig. Zet jij ook ff je motor in je signature J.W. ? :P
 
Kijk hier ook fffff.

Gespecialiseerd in supersports, koopt vaak schade-dingen op. Zeer veel onderdelen van redelijke nieuwe modellen.

Goede ervaringen mee.
 
De schade bedraagt rond de 2500 gulden :( Dan is ie weer als nieuw.Maar ik laat de kuipen zo als ze nu zijn.Dat scheelt heel wat guldens :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan