Mijn Katana 1100 van standaard naar Streetfighter

Echte streetfighter of niet?

  • Ja

    Stemmen: 4 25,0%
  • Nee

    Stemmen: 12 75,0%
  • Begint er op te lijken

    Stemmen: 0 0,0%

  • Totaal aantal stemmers
    16

Robinjo

MF veteraan
17 mei 2003
15.917
8.523
Driebergen
Facebook
Op Woensdag 9 juli 2003 kocht ik een Suzuki Katana na de restauratie van mijn GS1000S voltooid te hebben, kwestie van weer wat te doen te hebben. Dit is de foto die bij de advertentie stond.

full


De huidige stand van zaken.

katana1230800x600rj8.jpg
 
Laatst bewerkt:
Bouwjaar 1981, het 1e jaar van de Katana, 1074 cc 16 v, circa 100 pk (als gevolg van tijdelijk Europees gentlemens agreement, normaal ongeveer 110 pk) 232 kg en 87000 km. Klein deukje in de tank en hier en daar wat krasjes, nette prijs voor betaald, de bedoeling was om hem weer 100% netjes te krijgen en dan door te verkopen...

full


Hier samen met de 1000S die nog even stond te wachten op z'n nieuwe baasje.
 
Laatst bewerkt:
Mooi vind ik ook hoe smal de motor is,zeker in het midden, het blok puilt aan beide kanten uit. :9

full
 
Tijdje later naar de testbank geweest om te kijken of het vermogen er nog een beetje inzit, resultaat is ongeveer volgens de opgave, 87.6 pk aan het achterwiel, ongeveer 100 aan de de krukas.

full
 
Later bleek ik toch (weer) van de 'hou hem standaard' theorie af te wijken, de standaard lollies van knippers, de grote standaard spiegels zijn er hier af, dit was het eerste ritje van het jaar, beetje frisjes maar de wegen waren droog!
Ook de taartschep achteraan is verwijderd, de hoek van zowel het achterlicht als de kentekenplaat zijn vergroot en ik heb een beugel gemaakt achter de plaat voor de nieuwe knippers.

full
 
Beter zicht op het veranderde kontje, ondertussen ben ik het voor de 2e keer aan het veranderen...

full
 
Ondertussen werd het tijd om de bij stationair rammelende koppeling aan te pakken, dit was een mooi afdingpunt toen ik hem kocht dus heel erg vond ik het niet. :9 . Bouthes van het deksel netjes op volgorde, als deze verkeerd gemonteerd worden kan één van de bouten een groef slijpen in de koppeling. |(

full
 
Hier de complete koppeling, inclusief de grote klodders vloeibare pakking rond de rand van het carter. B|

full
 
Binnenkant van de koppeling, de centrale moer hiervan zat los wat de rammel veroorzaakte.

full
 
Achter de koppeling, ingaande versnellingsbakas, schakelmechanisme en oliepomp achter het tandwiel rechtsonder.

full
 
Ik heb de complete koppeling verwijderd om de dempingsveren aan de achterkant van de koppeling te controleren, hier zit ook wel eens speling op maar die van mij waren prima, nu hebben we ook een prima inkijkje naar de krukas, deze is rollengelagerd en bijna bullitproof, word nu nog in de dragrace toegepast.

full
 
Toen dat gedaan was tijd voor een OBT. *O* Tempo was alleen wat lager dan wat ideaal is op een Katana, de stepjes zitten vrij hoog, hij heeft clip-ons onder de kroonplaat die ook nog eens een eind weg zitten van het zadel, daardoor hang je over de tank heen, als ik met de Kat rij is het blèren over binnenwegen of lange snelwegritten, ideale kruissnelheid is 140 maar 200 kan ook.

full


[edit] dit is blijkbaar wat eerder gezien de originaliteit van de Big Kat op de foto. :o [/edit]
 
Daarna werd het tijd de startmotor te vervangen alsook de rubberen o-ring die het startmotorcompartiment olievrij houdt, dit kan ook zonder het dynamodeksel eraf te schroeven maar de dynamopakking lekte toch al een een beetje.

full
 
De Katana op een M-F MM, vergeleken met een volgekuipte MegeMerel is het helemaal een smalle fiets...

full
 
Mooie foto tussendoor, ondertussen heb ik ook de voorveren vervangen door progressieve van WP en de olie door 20W30, de standaard achterveren (met instelbare demping) zijn weer op de voorveren afgesteld, ik heb de voorvork 2.5 cm door de kroonplaat laten zakken voor sneller insturen, het WP stickertje op de luchthapper pastte perfect bij de kleuren van het Katana logo op het zijdeksel.

full


Het ruitje is ondertussen ook donker geworden, subtiel detail. :P
 
En met goed afgestelde vering kan je de Bridgestone BT45's bijna tot op het randje oprijden voordat het frame gaat slingeren. :X GSX en Katana zijn niet de meest perfecte stuurfietsen maar er is genoeg ruimte voor verbetering. _O-

full

 
Laatst bewerkt:
Samen met de motor van Marco voordat er een turbo opzat. Zie http://home.wanadoo.nl/marcovandevelde/turbo%20GSX.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/home.wanadoo.nl/marcovandevelde/turbo%20GSX.htm) Ook is hier het kuipruitje donker geworden, subtiel detail. :9

full
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan