Minibike killswitch/stopknop werkt niet

gijspraat

Rookie
19 okt 2017
5
0
Haren, Groningen
Hallo,

Ik heb recent een tweedehands minibike gekocht, om aan te sleutelen en uiteraard om op te scheuren. Mooie blauwe Honda, gaat +/- 75 km/h, en loopt lekker. Uit enthousiasme drukte ik gister de killswitch te ver in, waardoor hij niet meer terug veert. Ik heb een nieuwe gemonteerd, maar deze werkt niet, dus ik moet hem nu telkens stoppen door de stationaire toeren te laag te draaien dat hij afslaat. Prima voor nu, maar ik moet hem nu telkens opnieuw afstellen, en uiteraard heb om geld en moeite in de nieuwe killswitch gestoken, dus wil ik ook dat hij werkt.

Er zaten twee draadjes aan: rood en zwart. Aan de rode zat een pinnetje en aan de zwarte een ringetje. De zwarte heb ik aan het frame gezet, en de rode aan het lipje waar de oude ook aan zat. De oude zat met zo'n handig klemmetje vast die ook in draadbomen van brommers gebruikt worden. Ik heb niet zo'n tang om die dingen eraan te zetten, dus ik heb de draadje door het gaatje gehaald, er omheen gedraaid, en met een krimpkousje vastgezet.

Na alles weer terug te hebben gemonteerd, probeerde ik de minibike te starten, wat lukte, maar hij stopte niet als ik de stopknop indrukte.

Iemand enig idee waaraan dit kan liggen, en hoe ik dit kan oplossen? *O*

Mvg,
Gijs Praat
 

too

MF veteraan
12 sep 2004
2.783
75
hardinxveld-giessendam
o leuk een blauwe honda dan weten we natuurlijk precies om welke het gaat en wat je fout gedaan hebt. als je nu eens begint met een bouwjaar en model te melden dat help al een stuk makkelijker.
 

Rob RD

Dé [Banned User]
Donateur
25 aug 2002
15.884
3.131
60
Rèswèk
www.rd350.nl
zit op blauwe honda's die kill switch wel aan massa? Zo denk ik dat je hem aangesloten hebt.
Als dat zo is dan kan je proberen om de draad die de boom in gaat een keer aan massa te hangen, uiteraard als hij loopt... zonder killswitch. Je hebt ook geen originele gekocht?
Gaat er maar 1 draad naar die killswitch? je kan dat oplossen door hem nu telkens te stoppen door de stationaire toeren te laag te draaien dat hij afslaat.

;)
 
Laatst bewerkt:

gijspraat

Rookie
19 okt 2017
5
0
Haren, Groningen
Kijk even wat de functie van de draadjes is. Hou je ze tegen elkaar om de brommer uit te zetten? Of moet 1 van de twee aan massa?
Oké, er komen twee twee draadjes uit de killswitch. Een zwarte met een pinnetje en een rode met een ringetje.
Toen de oude killswitch kapot was, stopte ik mijn minibike door met een tang beide draadjes vast te pakken, waardoor de tang strook geleid. De draadjes moeten dus tegen elkaar komen om de motor te stoppen
 

gijspraat

Rookie
19 okt 2017
5
0
Haren, Groningen
Ik zat net ff online te kijken, en er staan ook killswitches te koop met een draadje. Aan dit zwarte draadje zit een pinnetje, net als aan 't zwarte draadje van mijn killswitch. Waar hoort dit pinnetje?
 
Laatst bewerkt:

Hellracer

Pas op! Schwenkt uit!
15 apr 2004
10.867
2.285
46
Standdaarbuiten
Pinnetjes horen in gaatjes.
Gaatje zoeken dus om je pinnetje in te doen.

Even serieus, je kunt nog 20 van bovenstaande berichtjes posten en je zult nooit een echt antwoord krijgen.
Foto's, bedradingschema's, type motor, meetresultaten en dat soort gegevens hebben we nodig om je te helpen. Niemand heeft een glazen bol.
 

Janbros

MF veteraan
4 feb 2005
5.561
276
50
wezemaal
maar iedere knop heeft 2 standen : wel of geen kontakt. met eendert welke knop moet het dus op te lossen zijn (zolang ze in beide standen kunnen blijven staan).

zelfs met een foute duwknop moet het kunnen werken, alleen wordt het dan wel ambetant rijden als je die konstant moet induwen :+