Minimum leeftijd zijspanpassagiers

13 aug 2011
1
0
hallo mijn naam is frederic en ik heb een probleem ik heb namelijk een zijspan combinatie een goldwing 1500 met hechard zijspan
nu vanaf 01/09/2011 is in belgie de wet van toepassing dat kinderen onder de 8 jaar niet meer op de motor mogen deze regel slaat ook op de zijspannen dus zit ik met een probleem mijn dochter is 2.5 j en wss zijn er nog zijspanrijders in mijn situatie
daarom vragen wij uw hulp en teken deze petitie
bedankt
Indien jullie onze zaak willen steunen, mag ik dan vragen via onderstaande link de petitie te ondertekenen?



http://zijspan.epetitions.net/



NEEN TEGEN MINIMUMLEEFTIJD VOOR ZIJSPAN PASSAGIERS!!!
Door de nieuwe verkeerswet die vanaf 1 september 2011 voor motorrijders van toepassing wordt, constateren wij dat de passagiers op een motor minimum 8 jaar moeten zijn om als passagier vervoerd te worden.

Op zich is dit geen slechte regel, zij het niet dat door dit reglement de minimum leeftijd van de passagiers in een zijspan eveneens minimum 8 jaar wordt.



Deze regel toepassen op een motor met zijspan is ons inziens een groot onrecht waardoor wij als zijspanrijders, in het beoefenen van onze hobby of deelname in het verkeer met gans het gezin, benadeeld worden en gedoemd zijn te stoppen met rijden en onze motor met zijspan te verkopen.

Aangezien we reeds verschillende jaren zonder ernstige beperkingen onze hobby hebben kunnen uitoefenen en wij dit in de toekomst ook verder willen doen, vinden wij deze nieuwe verkeerswet op gebied van de minimum leeftijd van de passagiers volledig verkeerd.



Omdat wij als zijspanrijders ervan overtuigd zijn dat het hier om een hiaat gaat ( of een vergetelheid ) in het opstellen van deze wetgeving, starten wij met deze petitie tegen de minimumleeftijd voor zijspan passagiers!

Een aparte regel dient te worden geschreven daar het voor de zijspanrijder tevens onmogelijk wordt om alle passagiers te verzekeren, een verplichting vanuit wettelijk oogpunt.

In de ons omringende landen zijn er minimumvereisten of geen vereisten voor passagiers van een zijspan van toepassing, buitenlanders die met zijspan en kleine kinderen België doorkruisen vanaf 1 september 2011, lopen het risico om, al dan niet, zwaar beboet te worden.



Als zijspanrijders zijn we ervan overtuigd dat, mits enkele aanpassingen in de bestaande wettekst, het perfect mogelijk is om de minimumleeftijd voor zijspan passagiers te schrappen en de bestaande regels toepasbaar te maken.



We geven hier enkele aan :

Het zijspan moet geremd zijn,

Er dienen veiligheidsgordels in het zijspan te zijn aangebracht,

Natuurlijk gordelplicht,

Kinderen tot bvb 6jaar dienen in een gekeurde kinderstoel te zitten welke is bevestigd in het zijspan dmv een veiligheidsgordel,

Etc.



Beste Sympathisanten, Motorrijders en Zijspanrijders, wij willen met deze petitie duidelijk maken aan de verkeersbeleidmakers dat de nieuwe wet in onaangepaste vorm voor de zijspanrijders en zijn passagiers fout is. Wij vragen dan ook om een aanpassing van deze wet zodat we terug met onze kinderen kunnen rondrijden en genieten van de vrijheid welke hiermee wordt gecreëerd.



Kunnen wij op jullie steun rekenen?



Ik ben ervan overtuigd dat ook jij ons hier een hart onder de riem kan steken! Je kan ook altijd reageren op de MAG of GWMCB website.

Mag ik vragen dit bericht zoveel mogelijk door te sturen? De zijspanrijders zijn jullie alvast dankbaar!
 

JanFillemJansen

MF veteraan
1 jan 2007
7.255
0
43
Wat een raar verhaal.. Echt wat voor die belgen ;) Maar maakt een geintje zeker?
Ik had er nog niets over gehoord en er zitten toch wel een behoorlijk aantal belgen hier.
 

bert111

MF veteraan
21 feb 2002
4.887
45
Lendelede West -Vlaanderen
Wat een raar verhaal.. Echt wat voor die belgen ;) Maar maakt een geintje zeker?
Ik had er nog niets over gehoord en er zitten toch wel een behoorlijk aantal belgen hier.
nee hoor , geen geintje maar weet niet of we de slapende honden mogen wakker maken.......

met praat hier vlug over gordels en dergelijke maar waar gaan we heen ?????
moet binnenkort ook een dakje op , en een zijspanrem , en rolkooi enz....

vanaf 01/2013 is de technische contole ook een feit.....
langs de andere kant hebben ze de aanhangers aan zijspannen toegelaten , zolang er maar een rem op het zijspanwiel staat |( |(
 

slijptol

The devil is in the details
2 mrt 2010
3.548
125
59
moergestel
Ik heb hem net ondertekend. Het moet toch niet gekker worden!
Succes met de actie.

Maar vertel eens, jullie hebben toch helemaal geen regering. Wie maakt die wetten dan?
 

jozzi

Die hard MF'er
21 feb 2009
827
6
46
Ik heb hem meteen ondertekend maar geld dat dan ook voor Nederlanders? Anders moet ik over Duitsland naar Frankrijk.
 

De Korre

MF'er
6 aug 2009
34
0
62
Kallo Belgie
Ik heb gisteren ook al getekend,onze Barry reed al mee als hij 1 jaar was op moeders schoot en vanaf 2 jaar met een helm op ,1 nadeel hij heeft zoveel in het span gezeten dat hij nu van geen moto meer wil weten ,nu rijd mijn hondje mee of moet die ook wachten tot hij 8 jaar is?
 

qbird

MF veteraan
17 mei 2007
1.006
0
62
****
Tja de Belgen hebben hard geknokt om van dien Olanders verlost te raken dus ik vrees dat ze zich niet snel zullen aansluiten. En als ik zie wat voor kabinet we op dit moment hier hebben dan denk ik dat ze dat ook maar beter niet moeten willen.

Maar ik denk inderdaad dat het voor ons Nederlanders weinig zin heeft om die petitie te ondertekenen, tenzij wegens het belastingklimaat in België, van domicilie bent veranderd. ;)
 
Laatst bewerkt:

Slingertje

Die hard MF'er
12 nov 2007
650
0
57
Heel
Oma een doodschop gegeven. Ik voel me niet eens schuldig. :+

Al wat nieuws? Ik kan alleen het volgende ontdekken:

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering stemt in met de wijziging van het koninklijk besluit en een ministerieel besluit in verband met het vervoer van kinderen op motorfietsen en de voertuigen voor woon-werkverkeer die gebruik mogen maken van de busstroken en bijzonder overrijdbare beddingen (bob). Zo zouden kinderen jonger dan acht jaar mogen vervoerd worden in een zijspanwagen van een motorfiets en zou de wegbeheerder specifiek woon-werkverkeer kunnen toelaten op busstroken en bob, indien er aangepaste signalisatie wordt aangebracht.



maar de wet zelf is niet aangepast en dit is dus niet doorgevoerd. Wat betekent, dat je `officieel` NIET met kinderen onder de 8 jaar in het zijspan of achterop de motor rond mag rijden in d´n Bels.

Met een aanhanger achter het zijspan mag `wederom` weer wel met dit wetje......

Zeker weten, dat enigen hier naar het zuiden rijden........
 

bert111

MF veteraan
21 feb 2002
4.887
45
Lendelede West -Vlaanderen
~
Oma een doodschop gegeven. Ik voel me niet eens schuldig. :+

Al wat nieuws? Ik kan alleen het volgende ontdekken:

~Op voorstel van minister Hilde Crevits

quote]
Het beste en laatste wat ik gehoord heb van onze minister HC , is dat ze er aan denkt om in een cabrio wagen een helm te verplichten , de mensen die met deze wagens rijden krijgen van alles tegen hune kop _O- _O-

zie het al voor mij , de blonde stoot van hier rechtover met een pot op haar hoofd , in bikini maar met pod :Y :Y :Y