MotoGP start seizoen 2008 in het donker

Mr. McDuc

MF veteraan
25 jul 2006
12.050
471
's-Hertogenbosch
Interessant:

Niet de Formule 1 maar de MotoGP zal het eerste wereldkampioenschap zijn waarbij geracet wordt in het donker. MotoGP-organisatie Dorna maakte vandaag bekend dat Qatar volgend jaar een nachtrace zal organiseren. Daarmee opent de MotoGP het seizoen 2008 dus in het donker.

De race zal plaatsvinden op 9 maart. Carmela Ezpeleta, commercieel directeur van Dorna, liet tijdens een persconferentie in Misano weten: "We hebben enkele testronden gereden tijdens de Grand Prix van vorig jaar en de organisatie van Qatar heeft het daarna verder uitgewerkt. Zoals het er nu naar uit ziet zal Qatar de eerste WK-race organiseren waarbij geracet wordt in het donker. Het is een geweldige kans voor ons!"

De nachtrace in Qatar is mogelijk dankzij de verlichting van het Amerikaanse Musco Lightning. Hun verlichting werd eerder dit jaar gebruikt tijdens een nachttestrit van de Formule 1 op het circuit van Indianapolis. Joe Crookham, directeur van Musco, vertelde: "We zijn klaar om deze uitdaging aan te gaan. We zitten al 25 jaar in de motorsportverlichting, maar dit wordt echt een nieuwe, grote stap. Veiligheid zal voorop staan en we zullen veel tijd besteden aan de wensen van de rijders. Zo zullen we nog meer gaan testen de komende tijd."

"We weten zeker dat het evenement voor veel plezier zal zorgen bij de rijders, televisiekijkers en toeschouwers", vervolgde Crookham. "Het moet ook snel gebeuren, we hebben nog maar weinig tijd om alles voor elkaar te krijgen. Maar de eerste onderdelen zijn al verscheept vanuit Amerika. En vanaf nu tot maart zullen we veel gaan testen." Crookham liet tevens weten dat de gehele verlichtingsinstallatie gereed zal zijn op 15 februari.

Het is nog niet zeker of ook de 125cc en de 250cc zullen racen in het donker. Ezpeleta liet wel weten dat de trainingen van de MotoGP allemaal 's avonds zullen plaatsvinden. Ook zou een nachtrace in Maleisië een optie zijn. Ezpeleta: "We hebben daar zeker ideeën over en ze zijn daar ook plannen aan het uitwerken. Maar we weten nog niet precies welke richting dat op zal gaan."

Link:
http://moto.gpupdate.net/nl/nieuws/2007/08/31/motogp-start-seizoen-2008-in-het-donker/
 
Laatst bewerkt:

falerossi

MF veteraan
9 aug 2002
5.598
2
En als de 125 & de 250 nou niet in het donker zullen worden verreden, dan mag je wel 2 termos flessen mee nemen om de tijd te doden dat je dan moet wachten tot de next race :?
 

Mr. McDuc

MF veteraan
25 jul 2006
12.050
471
's-Hertogenbosch
En als de 125 & de 250 nou niet in het donker zullen worden verreden, dan mag je wel 2 termos flessen mee nemen om de tijd te doden dat je dan moet wachten tot de next race :?

Die zou je natuurlijk ook net voor zonsondergang kunnen laten rijden. Vervolgens een hapje shoarma eten en dan pas de GP.

Vind het eigenlijk wel een gaaf idee
 

Ton-up

MF veteraan
13 mei 2004
11.194
19
Lelystad
Is er iig minder hinder van de daar blakerende zon te verwacten, en komen m.n. op foto's gelaatsuitdrukkingen beter over. 8-)
 
Bovenaan Onderaan