MotoGP terug in USA

Ocampa

MF veteraan
29 jul 2002
4.235
656
Breda
Ik lees net op motorfreaks dat er volgend jaar wederom een GP in Amerika zal worden verreden, en wel op Laguna Seca, net zoals vroeger.

Goeie zaak dat de GP terugkeert naar de States, alleen wel jammer dat het op Laguna Seca is. Natuurlijk erg leuk met die Corkscrew, maar de voorzieningen zijn niet echt wat je van een modern circuit mag vewachten volgens mij.

De US-rijders in de MotoGP:

81227.jpg
 
Laatst bewerkt:
Corkscrew is idd gaaf maar voor de rest is het voornamelijk een onveilig circuit. Brainard zou een betere optie zijn.....
 
Corkscrew is idd gaaf maar voor de rest is het voornamelijk een onveilig circuit.
Daarom begrijp ik ook niet dat ze al een deal voor 5 jaar afsluiten, terwijl het circuit nog niet eens is aangepast. Dorna wil gewoon persé die amerkaanse markt erbij :(
 
Daarom begrijp ik ook niet dat ze al een deal voor 5 jaar afsluiten, terwijl het circuit nog niet eens is aangepast. Dorna wil gewoon persé die amerkaanse markt erbij :(

Daar lijkt het idd wel op. Ze wilden volgens mij dolgraag terug naar Amerika, en ik denk dat er geen ander circuit geinteresseerd was. Motorrace is in de VS in verhouding tot andere sporten immers een vrij kleine sport.
 
idd tof cirquit maar lopen ze te zeuren dat de grind bak op assen te klein is terwijl je daar als je op je bek gaat bijna gelijk in het beton hangt!
 
China is ook opgenomen in de kalender voor volgend jaar:

The provisional 2005 MotoGP world championship calendar has been released by the FIM – and shows several significant changes are planned for next season.

Against recent tradition, the increased 17 race line-up is scheduled to begin in Europe - with the Spanish Grand Prix at Jerez - on April 10, and will be followed by a round at either Rio or South Africa.

Round three will be one of two new events; a Chinese Grand Prix at Shanghai, while the other, the US GP at Laguna Seca (announced on Thursday), is confirmed as being on July 10 and for the MotoGP class only. It is almost certain to replace the WSBK round at the Californian circuit and could well be supported by the AMA Superbike championship.

The second half of the season is broadly similar, with the exception that the Portuguese Grand Prix has been moved from early September to late October – making it the penultimate event before the Valencia season finale.

Of note is that Japan will again only have one grand prix, at Motegi, the Suzuka circuit having again been left off the calendar.


Provisional 2005 MotoGP calendar.

April 10 Spain Jerez de la Frontera
April 17 Rio or South Africa Jacarepagua or Welkom *
May 1 China Shanghai
May15 France Le Mans
May 29 Italy Mugello
June 5 Catalunya Catalunya
June 19 Great Britain Donington Park
June 25 Netherlands Assen ***
July 10 United States Laguna Seca **
July 24 Germany Sachsenring
August 28 Czech Rep. Brno
September 18 Japan Motegi
October 1 Qatar Qatar ***
October 9 Malaysia Sepang
October 16 Australia Phillip Island
October 30 Portugal Estoril
November 6 Valencia Ricardo Tormo - Valencia

Key:
*: to be confirmed
**: only MotoGP class
***: Saturday
bron:crash.net

De yankees hebben het bij Dorna voor elkaar gekregen dat bij hen alleen de MotoGP gaat rijden. Het betekent trouwens ook dat de WSBK moet wieberen daar.
 
Wat een onzin dat alleen de Motogp in Laguna Seca rijdt zeg :( Irritante F1-logica, alsof de rest alleen maar bijprogramma is.

Zou wel zonde zijn als de WSB race idd vervalt. Heeft Flammini wel weer aan zichzelf te danken.
 
Wat ik persoonlijk nog steeds belachelijk vind is dat er in een wereldkampioenschap nog steeds 3 wedstrijden in Spanje worden verreden. Iedereen foetert wel op Flaminni, maar Dorna kan er ook wel wat van.

Daarbij is het idd. belachelijk dat Laguna Seca weer terugkomt. De Salzburgring kwam 10 jaar geleden te vervallen, omdat het volgens de heren:
a) te gevaarlijk
en
b) te weinig faciliteiten had.

Zie Laguna Seca:
a)Zeer gevaarlijk door de vele muren vlak langs de baan
b)nul-komma-nul faciliteiten, alles gaat daar in party-tenten.

Als je maar met dollars zwaait, dan kan ineens alles :(


Dat neemt niet weg trouwens dat ik het wel een geweldig circuit vind om naar te kijken. :}
 
Ik ben ook best wel benieuwd wat de reactie zal zijn van Rossi en consorten, die zo verwend zijn met de beste facaliteiten hier in Europa en Japan e.d.

Misschien dat dat ook de reden is dat ze alleen de MotoGP daar laten rijden, misschien kunnen ze het hele GP-circus simpelweg niet herbergen?
 
Dat chinese circuit is mij eerlijk gezegd totaal onbekend.
Zou het deze zijn
ticket.jpg


http://www.f1china.com.cn/eng_version/index.asp (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.f1china.com.cn/eng_version/index.asp)
 
Daar was toch laatst al een endurance-wedstrijd gereden volgens mij? Wat ik me ervan herinner was dat geen onverdeeld succes.
 
Laatst bewerkt:
dus in de usa rijd alleen de motogp :?
schrap die race dan meteen maar weer want dat slaat ook nergens op natuurlijk
 
Gezien de afgelopen SBK races lijkt het me wel mooi om de MotoGP daar te zien. En ze mogen ook wel een keer naar Brands gaan. Of Imola. Laat ze Le Mans en Motegi maar schrappen.
 
Gezien de afgelopen SBK races lijkt het me wel mooi om de MotoGP daar te zien. En ze mogen ook wel een keer naar Brands gaan. Of Imola. Laat ze Le Mans en Motegi maar schrappen.

Brands Hatch schijnt ook een gevaarlijke baan te zijn voor de MotoGP machines, maar ja dat is Laguna Seca ook... Zolang er geld op tafel komt, hoor je Dorna niet klagen...
 
Brands Hatch schijnt ook een gevaarlijke baan te zijn voor de MotoGP machines, maar ja dat is Laguna Seca ook... Zolang er geld op tafel komt, hoor je Dorna niet klagen...

Zit net te lezen dat er anderhalf miljoen dollar gestopt wordt in verbeteringen
rondom de baan van Laguna Seca...Hoeveel heeft Assen de afgelopen twee jaar
wel niet geinvesteerd? 10 mln?? Was sowieso een stuk meer. Brands is wel een gave baan trouwens. Laat ze verdorie weer op Franchorchamps rijden, mooie baan en nog
naast de deur ook! Maar goed, US dollars doen het waarschijnlijk beter dan
Belgische euro's...
Laguna Seca, met 1 race per dag....nee daar komt publiek op af!
 
Wat voor programma krijgt de TV-kijker erbij dan of rijden ze twee manches van anderhalf uur :? Ben benieuw hoe ze dat gaan oplossen. Passen ze straks de hele baan aan en verneuken de cork screw om er vervolgens 1 jaar de Motogp te hebben omdat het achteraf toch geen succes was.
 
De naam van het circuit is trouwens niet Laguna Seca, maar.....

The Mazda Raceway!


:r
 
Terug
Bovenaan Onderaan