motor database

Eriky

Die hard MF'er
7 okt 2001
714
0
Ik ben een beetje bezig met een Yahoo-achtige database voor 1 van mijn sites en toen kwam ik op een idee wat ik maar meteen voor een klein stukje in uitvoerig heb gebracht.

Voor ik de url geef eerst even wat info:
Het is dus een database met categorieen. In die categorieen kunnen links en artikels gezet worden. Het is dus mogelijk om allerlei motor gerelateerde links en informatie in de database op te slaan.

Dit is de hoofdpagina van de test site:
http://eriky.com/motobase/index.php

voor een voorbeeld van artikels kan je naar 'onderhoud' gaan. In de andere categorieen zitten alleen nog links. Dit is natuurlijk alleen een simpele opzet om eens te kijken wat anderen hiervan vinden.
Het lijkt mij echt cool als er in de toekomst per motor allemaal technische informatie en onderhouds tips etc. toegevoegd kunnen worden door eigenaren

p.s.: niet bedoeld als spam ofzo.. wil gewoon weten of jullie het idee wat vinden of dat er misschien al zulke sites bestaan waar ik niets van weet
 

DutchChili

MF veteraan
8 aug 2001
1.281
0
Tof idee. Lijkt me wel praktisch als je er 'echte waarheden' in stopt. Bijvoorbeeld bij de '25kw regel' kan je dan aangeven wat de leeftijdsgrens is etc.
Zodra het goed gevuld is met dergelijk info kan het best een interessante site worden.
 

Eriky

Die hard MF'er
7 okt 2001
714
0
Inderdaad dat is dus m'n bedoeling ervan. En als er mensen zijn die wat willen toevoegen, roept u maar. Heb zelf ook niet echt veel tijd namelijk en ik ben ook geen motor guru maar meer een motorrijdende webmaster 8-)
 

Eriky

Die hard MF'er
7 okt 2001
714
0
Jij hebt overduidelijk niet goed gelezen ;) Maar om het wat duidelijker te maken: het belangrijkste zijn dan natuurlijk de 'artikels' (dus stukken tekst/html) met uitleg over allerlei dingen die mensen zelf kunnen toevoegen over hun motor
 

BertV

MF veteraan
21 mei 2001
11.489
4
40
Amersfoort
p.s.: niet bedoeld als spam ofzo.. wil gewoon weten of jullie het idee wat vinden of dat er misschien al zulke sites bestaan waar ik niets van weet
onze grote vrienden van motornet hebben ook zo'n merkendatabase...
 

Biposto

Die hard MF'er
28 jun 2002
412
0
43
Den Haag
Ik zoek me rot naar een degelijke database...

Alsof men niet in staat is een database te maken waar alles in staat en ook nog eens klopt. Zocht laatst naar het aantal pk's van mijn 996. Ik heb volgens mij meer dan 10 waardes gezien.

Kom maar op met je dbase.
 

Eriky

Die hard MF'er
7 okt 2001
714
0
Dat zijn inderdaad meningen van anderen motornet die ook niet altijd kloppen (zoals met alle meningen). Trouwens wel een goed idee om dat er ook bij te zetten per motor.
Maar ik denk meer aan technische dingen per motor, oftewel echt waarheden waar je wat aan hebt voor als je de motor al hebt. Bijvoorbeeld het luchtfilter vervangen bij motor X van merk Y gaat zus en zo. Soort combi dus van techniek, meningen, links en andere artikelen over motoren.

edit: net als een url en artikel kan ik ook een tabel maken met technische info (kw, cc, 2/4 tak etc.) per motor voor degene die het over technische details had hierboven.
 
Laatst bewerkt:

Harley

MF veteraan
6 jun 2001
6.443
105
38
Helmond
Bezoek site
Nou hij staat er al bijna 1 hele dag dus hji wordt niet meer dichtgegooid mits men fatsoenlik blijft antwoorden :)

Ik heb enkele weken geleden hier ook al aan zitten denken, maar heb niet de knowhow om die databeest op te kunnen zetten
maar wil je best wel helpen met toevoegen van artikelen ( heb redelijk veel kennis en kan veel navragen want ik werk in een motorzaak :) )

Voorbeeldje ?
komtie over de 25kw regel :
25 KW

Wat houdt het nu precies allemaal in ?

Dit is wat het CBR er mooi over weet te verwoorden :

Twee categorieën
Het praktijkexamen voor de motor is er in twee categorieën, een lichte categorie (’A beperkt’) en een zware categorie zonder beperkingen (’A’). Als u jonger bent dan 21 jaar, moet u het examen afleggen op een lichte motor met een vermogen van minder dan 35 kW. De cilinderinhoud van deze motor moet meer dan 120 cc zijn en hij moet minstens honderd kilometer per uur kunnen rijden.
Bent u 21 jaar of ouder, dan mag u kiezen of u het examen wilt afleggen op een lichte motor of een zware. Zo’n zware motor moet een vermogen hebben van 35 kW of meer.

Examen met een lichte motor
Als u slaagt voor een examen op een lichte motor, krijgt u (ongeacht uw leeftijd) een rijbewijs A met een beperkte bevoegdheid. U mag dan twee jaar lang alleen rijden met een motor met een vermogen van hoogstens 25 kW en hoogstens 0.16 kW ‘per kilo ledig gewicht’. Pas na twee jaar mag u overstappen op een zwaardere motor; daar hoeft u niet opnieuw examen voor te doen.

Examen met een zware motor
Slaagt u voor een examen op een zware motor, dan krijgt u een rijbewijs A zonder beperkingen. U mag daarmee direct op elke motor rijden.

einde cbr omschrijving.

Dit houdt dus in dat je zolang je niet ouder bent als 21 je geen examen mag doen voor de zware categorie. Je mag echter wel al een zware motor rijden als je met je 18 al geslaagd zou zijn en dus al twee jaar in het bezit bent van je rijbewijs voor de lichte categorie. Behaal je je lichte rijbewijs terwijl je nog 20 bent dan ben je ook nog steeds verplicht om 2 jaar lang op een lichte motor te rijden, of je zou opnieuw examen moeten dooen speciaal voor de zware categorie.

25 Kw is omgerekend naar Pk's ongeveer 34 Pk. Het vermogen van de motorfiets wordt tegenwoordig altijd op het kentekenbewijs vermeld. Is je motor nogal oud dan staat het nog niet op het kenteken bewijs vermeld. Het is mij op dit moment nog onduidelijk of het vermogen nu wel op het kentekenbewijs vermeld moet worden om met zo'n motor rond te mogen rijden. Ook al komt deze van de fabriek af met 25 Kw of minder. Dit wordt nog uitgezocht en zo vlug mogelijk aangepast !

Wat voor motor je rijdt maakt in cilinderinhoud dus ook niets uit zolang je maar niet boven de 25 Kw uitkomt. Alleen op het examen ben je verplicht om een motorfiets van tenminste 120 cc te berijden, en deze motorfiets moet ook minimaal een snelheid van 100 Km per uur kunnen rijden.

0.16 kW ‘per kilo ledig gewicht is nog een beperking. welke inhoudt dat je motorfiets ook maximaal 0,16 Kw aan vermogen mag hebben per kilogram droog gewicht van de motorfiets. dit is dus zonder berijder, passagier of benzine. Helaas is deze regel in combinatie met de 25 Kw regel. Het is dus niet of 25 Kw of 0,16 Kw, maar je motorfiets moet aan BEIDE regels voldoen.

Tot mijn stomme verbazing bleek bij navraag op het politiebureau of dit een of / of regel of een en / en regel was wist geen van de twaalf aanwezige agenten mijn antwoord te geven waaronder twee motoragenten. Deze hebben beide 10 minuten overlegd met elkaar en deze kwamen met de conclusie dat het of het een of het ander was. Gelukkig vertrouwede ik dit niet en ben door gaan zoeken naar de echte regel. En het bleek dus dat je motorfiets aan beide regels moet voldoen. Zo zie je maar weer de wet is er wel duidelijk in maar er zijn nog maar vrij weinig mensen die de regel precies weten, en correct toe weten te passen.
is niet geript van een andere site is van een ooit aan begonnen website over 25 kw van mezelf :D
wordt toch nooit meer gelanceerd want ik kan gewoonweg geen websites bouwen ( klooien in frontpage noem ik niets maken dat ik er zelf met notepad wat aan kan toevoegen is leuk aar that's it :P )

Maar ik wil je dus best helpen met bijvoorbeeld een vraagbaak op te zetten ( kan als FAQ dienen voor de technische vragen hiero of als je als webmaster van de te komen site hier veel vragen voorbij ziet komen daar op inspelen ) en natuurlijk linkje met het "huis-forum" motor-forum.nl
 

Eriky

Die hard MF'er
7 okt 2001
714
0
Hey Harley, lijkt me heel cool. Ik heb inmiddels even snel een systeem gemaakt om mensen te herkennen die ingelogd zijn. Die kunnen dan zelf spul toevoegen als ze zijn ingelogd.
Ik heb je een mailtje gestuurd waar je in kan schrijven e.d.

update: inmiddels krijgen de mensen die wat toevoegen ook de credits ervoor *D Nu nog de layout een beetje bijschaven
 
Laatst bewerkt: