• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

Motor Safety Drive 2008 Te Megaland Landgraaf

Gassie

MF veteraan
11 feb 2008
3.089
90
48
In de buurt van Heerlen
Het is voor iedereen maar ik denk dat het het aantekkelijkst is voor de limburgers onders ons

hier wat info verdere info staan in de linken vind dit goede iniatieven

Op 20 april organiseert het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg de Motor Safety Drive 2008 op Megaland te Landgraaf. Ons doel is om zoveel mogelijk motorrijders over te halen om aan een extra rijvaardigheidstraining deel te nemen. Op die manier hopen we het aantal ongevallen met motorrijders verder terug te dringen. De Motor Safety Drive biedt iedereen de mogelijkheid om je eigen kunnen op de motor weer eens te toetsen. En dat helemaal gratis.

Wat we op deze dag doen is je een voorproefje geven van wat je op een Regionale Motortraining of Voortgezette Rijopleiding, te wachten staat.

Opzet van deze dag
De motorrijders kunnen in kleine groepen en onder leiding van een ervaren instructeur hun vaardigheden aanscherpen. Bochtenwerk, remmen, uitwijken, het is allemaal onderdeel van het programma.
Megaland biedt voldoende ruimte om ongestoord te kunnen oefenen.
De instructies duren een uur en per instructie kunnen 12 motoren meedoen. Deelname op de eigen motor en voor eigen risico.

Naast de instructies kun je bij de CBR stand je theoriekennis testen. Bij de EHBO-stand worden instructies gegeven over wat je wel en niet moet doen bij een ongeval van een motorrijder. De Politie Limburg-Zuid is aanwezig met hun testapparatuur voor het geluid dat je motorfiets produceert. Kun je zien of je nog binnen de wettelijke normen rondrijdt of niet. Bekeuren doen ze die dag op het terrein overigens niet. Verder is er een stand met informatie over kleding, helmen en banden. Voor de kinderen zijn er kinderbikes waar ze rondjes mee kunnen draaien.

Op het terrein van Megaland is ook gelegenheid om iets te eten en te drinken.

Korting op RMT of VRO
‘s Middags en aan het eind van de dag maken de aanwezige deelnemers kans op één van de 200 kortingsbonnen voor een voortgezette rijopleiding (Regionale Motortraining of een Voortgezette Rijopleiding van de KNMV). Voor het aanmelden voor deze opleidingen kun je terecht op de site van de KNMV - www.knmv.nl. De RMT’s worden in de regio gegeven. Bij het inschrijfformulier op de site vindt je ook de instructeurs in Limburg die dat doen. De VRO’s worden in Lelystad gegeven. Ook de gegevens daarover vind je op de site van de KNMV.

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).
Het ROVL is een samenwerkingsverband rondom het thema verkeersveiligheid van 25 organisaties zoals de Provincie Limburg, gemeenten, ANWB, VVN, Politie, Justitie et cetera. Op de website www.rovl.nl vind je meer informatie hierover. Doel van het ROVL is om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal verkeersongevallen verder terug te dringen.
 

Vmax-Idioot

MF veteraan
20 apr 2007
4.335
3
47
Kerkrade
www.xj700x.tk
De Politie Limburg-Zuid is aanwezig met hun testapparatuur voor het geluid dat je motorfiets produceert. Kun je zien of je nog binnen de wettelijke normen rondrijdt of niet. Bekeuren doen ze die dag op het terrein overigens niet.
Daar zit hem dus de crux......op het terrein....... *D

Zal er zeker zijn, om te kijken