Motoragent gewond na aanrijding

Status
Niet open voor verdere reacties.

Dexter

MF veteraan
5 mei 2003
1.296
186
motoragent_654091d.jpg


Schokkend filmpje!
Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl
Lees vooral ook even de commentaren eronder van de lezers/automobilisten die het blijkbaar allemaal wel weten...... :r

Na het veelvuldig bekijken van dit filmpje kom ik zelf tot de volgende conclusie: Dit is een direct gevolg van de nu heersende mentaliteit in het verkeer die in de afgelopen jaren ontstaan is, als gevolg van het invoeren van de huidige maximum snelheden.
Veel automobilisten rijden op onze 'snelwegen' allemaal gezapig met een gangetje van tussen de 90 en 100 km/h achter en naast elkaar met een soort van 'autopiloot' instelling. (Vaak volop bezig met andere dingen dan autorijden ook nog!)
Zo ook in dit geval, waar de vrachtwagen tijdig naar links gaat en het groepje personenauto's daarachter niet allemaal direct meegaan, omdat ze met vrijwel dezelfde snelheid rijden en er een sufkop op de inhaalstrook hun uitwijkmogelijkheid blokkeert door ze met 2 km/h snelheidsverschil in te willen halen.

Hun verwachtingspatroon is dat de vrachtauto naar links gaat en een nog langzamere voorganger in zal gaan halen.
Omdat zo'n actie meestal even duurt, blijven de personenauto's dus gewoon nog even rechts rijden om, pas na zélf ingehaald te zijn door de sufkop op de inhaalstrook, ook in te gaan halen.
(de bekende 'ik prop hem er nog even tussen in dat gaatje methode')

Jammer dat de vrachtauto deze keer naar links ging om een stilstaand object (de motoragent) te ontwijken en dat de sufkop in het gele autootje en de drie sufkoppen (de sufkop op de inhaalstrook net zo goed want die had ruimte moeten geven) daarachter dit overduidelijk helemaal niet in de gaten hadden.
Het enige positieve aan dit filmpje is dat de automobilist die direkt achter de vrachtauto reed blijkbaar wél zat op te letten en daarom tijdig meeging naar links.
De gele auto raakt de agent vol en de auto daarachter (die de motorfiets vol raakt) had hem ook niet gemist indien de gele auto de agent op het allerlaatst toch nog had weten te ontwijken.

Diep triest om vast te moeten stellen dat het rijden met 90 tot 100 km/h mensen kennelijk zo afstompt dat ze denken dat autorijden allemaal vanzelf gaat zolang je maar als makke schapen achter en naast elkaar voorthobbelt!

Zo, en nu jullie gefundeerde meningen graag...... O-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan