• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

Motorhangplek in Assen een feit!

Status
Niet open voor verdere reacties.

biertje?

MF veteraan
6 jan 2002
1.507
0
Bezoek site
Eindelijk is dan de kogel door de kerk:

---------bron: website PLOP-assen.nl-----------------

Zaterdag, 22 juni om 14oo vind de officiële opening plaats van de ‘motorontmoetingsplek’, bij de toegang naar de Noordlus van het TT-Circuit Drenthe. De opening wordt verricht door dhr. Huiskes namens het TT-Circuit, Egbert Prent van PLOP en Wanda Dijkhorst van de MAG.
Omstreeks 13.45 zal er vanaf cafe Khorsakov aan de Rolderstraat in Assen aangevangen worden met een rit naar het circuit ter ondersteuning van de opening.
Verzamelen tussen 13.15-13.30 uur bij dit cafe. De tocht gaat vervolgens via de Zuidersingel, Kerkplein, dr. Nassaulaan en de Europaweg richting circuit. U als motorrijder, maar ook de niet-motorrijders, wordt hierbij van harte uitgenodigd.

In het weekeinde komen soms honderden motorrijders en automobilisten bij de Noordlus van het TT-Circuit, op de hoogte van de kruising Haarweg / Witterhaarweg, om hun ‘mobiel’ te ‘showen’ en dient het als trefpunt voor ‘tourritten’
Het parkeren gebeurt vaak half op en langs de weg en dat levert volgens PLOP en de MAG en het Circuit-bestuur, soms levensgevaarlijke situaties op , die mening wordt na lang touwtrekken eindelijk ook door de gemeente Assen gedeeld.

Na 1,5 jaar, voorstellen indienen, beargumenteren, vragen aan de wethouder stellen etc. kwam de gemeente erachter dat het bestemmingsplan het niet toeliet om op de eerst aangewezen locatie een verkeersveilige ontmoetingsplek te creëren..
De MAG ‘dreigde’ enkele maanden geleden de gemeente met acties toen deze een streep door de plannen haalde.
Nu wordt de ontmoetingsplek een kleine 100 meter verderop bij de ingang van de Noordlus aangelegd, alles door het Circuit van Drenthe en de gemeente Assen, mooi bestraat en is geschikt voor een 150 motoren , daarnaast is het de bedoeling dat ook de snackkar van Rumph (of een andere gegadigde) hier een plaats krijgt om het geheel zo tot een succes te maken.

De PLOP en MAG zijn tevreden over de keuze. “het is geen garantie dat er geen ongelukken zullen gebeuren, maar we denken wel dat de kans verminderd ”


We nodigen iedereen uit om bij dit’heuglijke feit’ aanwezig te zijn en dit zelf te beoordelen; belangstelling is er o.a. al getoond door RTL-4 om van deze gebeurtenis opnames te maken.

---------------------------------------------------

:}
 
Status
Niet open voor verdere reacties.