'Motorrijders in rouw en woedend' (Belgie)

Status
Niet open voor verdere reacties.

dbuvens

Die hard MF'er
4 nov 2002
502
0
Brussel
www.canyonstore.be
28/10 'Motorrijders in rouw en woedend' verzamelen op 30 oktober in Brussel
Op zaterdag 30 oktober organiseert de beweging 'Motorrijders in rouw en woedend' in Brussel een manifestatie van motorrijders om de slechte staat van de wegen aan te klagen. De organisatoren verwachten 15.000 tot 20.000 deelnemers.

Doel van de optocht, die om 11.30 uur van de Heizel naar het centrum van Brussel trekt, is de druk op de politiek te houden om de staat van de wegen te verbeteren. Vertegenwoordigers van de motorrijders zullen een brief overhandigen aan de politieke verantwoordelijken. Volgens de organisatoren zal vooral Waals minister van Openbare Werken Michel Daerden geviseerd worden. Om de hele stoet in goede banen te leiden, zullen de deelnemers op verschillende tijdstippen vertrekken vanop 21 verzamelplaatsen in alle provincies. Ze komen dan allemaal samen aan de Heizel (Madridlaan).

Aangezien de organisatoren het Brusselse verkeer niet onnodig in de war willen sturen, wordt er nauw samengewerkt met de politie om de overlast tot een minimum te beperken.
De beweging 'Motorrijders in rouw en woedend' ontstond op internetfora, nadat twee motorrijders op 9 augustus 2004 stierven na een ongeval dat te wijten was aan de slechte staat van de weg. Ten teken van rouw zullen de deelnemers aan de betoging een zwarte armband dragen rond de linkerarm en een zwart lint hangen aan hun achteruitkijkspiegel.
http: www.paradisdumotard.be en www.vroom.be.


BRON: Gazet van Antwerpen, 28/10/2004. Gazet van Antwerpen}
 
Status
Niet open voor verdere reacties.