Naar het zuiden op de motor, trein of aanhanger?

Motorvakantie naar het zuiden...

 • Op de motor zelf natuurlijk..

  Stemmen: 16 64,0%
 • Motors spannen op aanhanger en met blik

  Stemmen: 6 24,0%
 • Mit dem zug!

  Stemmen: 2 8,0%
 • Anders, namelijk..

  Stemmen: 1 4,0%

 • Totaal aantal stemmen
  25

JorisK

MF veteraan
Donateur
16 jan 2005
5.473
188
38
Bergen op Zoom
www.kemperman.nl
Hallo daar!

Een paar weken geleden ben ik met een maat voor het eerst met de motor op vakantie geweest richting de pyreneen en heb een geweldige vakantie gehad! Beide op een thundercat, volbepakt zoals hier te zien is:
http://members.home.nl/joriskemperman/vak2006/small/opreis.jpg

Om bij de Pyreneen te komen moet je eerst effe 1000KM snelweg afleggen wat natuurlijk minder is. Het viel mij tijdens die rit opvoel was het enorme aantal auto's/busjes met een aanhanger en daarop twee of soms drie motoren! Ik zag amper mensen rijden op volbepakte motors! (en als ik ze dan zag rijden waren het Pan's, FJR's of BMW's...)
Na een aantal dagen in de bergen kwam ik op een camping in de bergen een groep duitse motorrijders tegen, lekker mee geouwehoert en kreeg later te horen dat zij per TREIN waren gekomen! Motors in de trein rijden, en hoppa... naar Perpigan!

Ik ben reuze benieuwd hoe jullie dit doen, want mijn ogen liegen toch echt niet, ik denk toch echt meer blik met achterop motors te hebben gezien dan volbepakte motors die richting het zuiden gingen... zit er een enorm verschil in het kostenplaatje wat betreft vervoer naar het zuiden?
 

Swifty

MF veteraan
13 dec 2004
7.088
6
45
Wij zijn dit jaar voor het eerst met een aanhanger gegaan, en dat is echt supergoed bevallen! :Y
De kosten vallen erg mee, ipv nu 2 motoren tanken, 2 keer slijtage van banden, kettingen, etc, doe je het nu met 1 auto. Ik kwam ook veel uitgeruster aan. Ik heb een hekel aan snelweg rijden, doodvermoeiend. Iedere 1,5-2 uur minstens een half uur stoppen, wat eten, drinken. Nu in de auto even kort stoppen, nieuwe fles water halen, wisselen van plek en doorrijden. We kwamen een aantal motoren ook diverse keren tegen. Zij haalden ons in, want hun rijsnelheid is natuurlijk hoger, maar als zij stopten reden wij weer voor. In reistijd maakt het dus volgens mij geen bal uit. Wat mij betreft echt een aanrader. :Y
 

Herr Flick

MF veteraan
25 feb 2003
8.632
3
De weg erheen is al de helft van de voorpret, motorvakanties beginnen op de motor, en eindigen ermee...

;)

en ja, ook daar zijn we geweest, langste (terug)rit 19,5 uur... O-)
 

johanv

MF veteraan
1 mrt 2003
1.117
0
38
Arnhem
Met de trein natuurlijk. :] Ik ben afgelopen zomer van de alpen naar NL gereden over de peage, inderdaad erg saai. Over de N-wegen lijkt me ook niks, er zijn savonds en zondags geen tankstations open en je gaat niet op vakantie naar de N-wegen, maar naar de Pyrineen.
Ik ben in 1 keer teruggereden, en als ik 5 minuten(per tankstop, 200km) gestopt ben was dat lang.
 
Laatst bewerkt:

JorisK

MF veteraan
Donateur
16 jan 2005
5.473
188
38
Bergen op Zoom
www.kemperman.nl
Met de trein natuurlijk. :] Ik ben afgelopen zomer van de alpen naar NL gereden over de peage, inderdaad erg saai. Over de N-wegen lijkt me ook niks, er zijn savonds en zondags geen tankstations open en je gaat niet op vakantie naar de N-wegen, maar naar de Pyrineen.
Ik ben in 1 keer teruggereden, en als ik 5 minuten(per tankstop, 200km) gestopt ben was dat lang.
Wat kost zo'n geintje dan met de trein?
 

ulco

MF veteraan
17 nov 2005
1.855
0
48
Zuidhorn (Groningen)
dit jaar voor het eerts met de aanhanger en vooral mijn vrouw was blij.

zij kon al haar meuk meenemen en dan was er ook nog plek voor extra.
lekker uitgerust en zonder houten kont aankomen en dan gewoon een rondje rijden.
 

SuperFrezer

Die hard MF'er
10 sep 2003
499
0
47
Harmelen
www.mckurve.tk
Voor ons begint de vakantie al met het inpakken van de zadeltassen en de bagagerollen, dan richting nederlandse over de snelweg en de rest van de route binnendoor naar de eindbestemming (of dat nu zuid Duitsland is of noord Italië)

Wij gaan met de motor op vakantie voor het motorrijden... *O* :]
 

Globetrekker

Banned User
29 apr 2006
733
0
Bij een dergelijke reis zou ik snelweg pakken tot aan de Ardennen, en vanaf daar in 3 of 4 dagen binnnedoor naar de Pyreneen rijden. Zo doen wij het altijd.

Zoals Herr Flick al zegt, zodra je thuis wegrijdt begint de vakantie al!
 

[email protected]@

MF veteraan
8 okt 2004
12.268
1.317
60
nijmegen
Auto op gas, aanhanger erachter , zx9r en zx7r erop, en lekker relaxed met 130 over de peage. in 12 uur sta je helemaal uitgerust in perpignan, verona of cannes. Je kunt alles meenamen wat je wilt, BBQ zak aardappelen _O- noem maar op .
Muziekje onderweg, hapje in de auto, drankje, ideaal. nu voor het 3e jaar zo gedaan, doe niet anders meer.
En inderdaad, motoren die je voorbijkomen, komen je om de 200 km voorbij, ze moeten tanken, uitrusten, reet masseren O-)
 

swetty

MF veteraan
15 jan 2002
30.667
477
Enschede
Bezoek site
Je ziet al op tegen de 1000km snelweg dus dan maar met de trein en lekker uitgerust op je vakantie adres aankomen, kost wat maar dan heb je wat..... Maar je hoeft niet via de snelweg te gaan, alleen dient een knopje om te gaan waarbij je kiest voor mooie routes ernaar toe. Kost alleen maar tijd en je vakantie begint al bij de deur.

Heb zelf gedacht om de motor mee te nemen op een aanhanger maar aangezien vrouw nooit mee gaat laat ik dat voor wat het is..... kan buiten de zomervakantie toch nog genoeg rijden. Overigens vind ik met de motor op vakantie behelpen om alle prut mee te nemen....... Lekker relaxed met de blik naar een appartement.....en tenen omhoog.....
 
Laatst bewerkt:

Aidzie

MF'er
19 jul 2005
63
0
42
oldenwood
Bezoek site
Ben zelf dit jaar richting oostenrijk gegaan,(in karinthie) ook gewoon met de motor daar naar toe gegaan, maar alle spullen in een auto welke meereed. En ik moet zeggen, ik rijd al jaren naar dat plek met de auto, en als ik aankwam na 12 a 13 uur rijden was ik kei kapot. Veels te loom wordt je in de auto, radio aan, kachel aan, cruise control...... Je zit maar een beetje voor je uit te staren.
Nu dus met de motor geweest, en man o man wat een feest!!!! Heenreis 13 uur over gedaan. Dacht in het begin, dat wordt afzien, maar nee hoor, 2uur rijden, ff tanken 2 uur tanken...etc etc Was mega fit toen ik aankwam!! Dit komt volgens mij omdat je op de motor toch lekker bezig bent, terwijl je in een auto maar voor je uit zit te staren.

Maar viel mij inderdaad ook erg op, dat er heel veel campers/auto's met aanhanger met motors erop reden.
Heb in totaal maar 5 motor rijders gezien onderweg. Dit was een groepje, welke mij in de file langs kwamen, (reed samen met een auto, dus dan doe je dat niet), ff zwaaien als een gek, want was al blij dat ik iemand op de motor zag.
Gaf de nav aan om een snellere route te rijden, ivm de file, dus gedaan. Komen we weer op de snelweg terug, half uur gereden, komt dat groepje weer voorbij, allemaal zwaaien naar hun hoofd van: hoe ken da nou???
Ook het feit dat ik dus geen koffers bij had, vonden ze raar. Stond bij benzinestation met motorrijder te praten, helemaal vol koffers.... snapte niet dat ik niks bij had, todat hij zag dat ik naar die auto liep....

Vreemd dat er niet meer op de motor zelf naar vakantie gaan, maar volgend jaar gaat deze jongen weer op de motor die kant op!!! Met de auto is veel vermoeiender dan met de motor (mijn bevinding).

Ps: ik rijd een FZ6 naked, dus daar zou je toch meer last van moeten hebben, vond het zelf ook raar, iedereen raade me het af.......maar man o man wat was ik blij dat ik het wel gedaan had!!

Ook al had ik op de terugweg 14 uur aan een stuk regen, en was ik door en doornat. Had wel regenpak bij, maar voordat je gestopt was, was je zeikesnat, en da ding klappert nog ook, dus snelmogelijk weer uit
 

Bolski

MF veteraan
Donateur
29 okt 2003
59.740
66
www.bolski.nl
Ik ben dit jaar met de ahw geweest. Twee offroadmotoren erin (jawel gesloten ahw) en blazen. Totaal Italie, zuid Frankrijk en Spanje ruim 4.000 km, overal 1 week gebleven en van daaruit veel off road km's gemaakt. Rijdt lekkerder, sneller en goedkoper. Plan was om om beurten te rijden, maar mijn maat deelde op het laatste nippertje mee dat hij geen E achter B heeft ([email protected]#), en dat is voor mijn combinatie wel nodig.

Volgende keer dan gaan we alleen maar naar de Pyreneeen, dan overwegen we zeer sterk om een goedkope vlucht te nemen en de motor en wat spullen erheen te laten brengen door www.enruta.nl

Een retourtje heb je al voor minder dan 200 euro de man, en het scheelt ons 3 vakantiedagen (nog maar 2x 1/2 reisdag ipv 2x 2), brandstof, tol en hotelovernachtingen onderweg.
 

Herr Flick

MF veteraan
25 feb 2003
8.632
3
Je hebt motorrijders en mensen die traileren he. Verchil moet er zijn.

:^

Daarbij heb je vrijwel bij elke stop wel een leuk gesprek met een mede motorrijder, altijd leuk om met handen en voeten duidelijk te maken wat je bedoelt in het frans/spaans...

:Y

Vorige maans ben ik op de motor naar het zwarte woud geweest met oa mijn broer, hij werd de een na laatste dag zo ziek dat hij met m'n vrouw naar huis gegaan is met de auto. We hebben 2 dagen later samen z'n motor weer gehaald met de aanhanger, het schiet gewoonweg niet op, en je komt kei gebroken uit die auto... :X


Geef mij de motor maar! :]

vind je het in 1 dag te ver, doe er dan gewoon wat langer over, je hebt immers vakantie! *O*
 
Laatst bewerkt:

Fritser

MF veteraan
Nu al weer 2 jaar op rij met de auto en aanhanger naar de bergen geweest.
Wel heel praktisch en een stuk goedkoper (leasebak)...

Maar ik mis daarbij wel het "reisgevoel".
Als we normaal op de motor weggaan, dan is het altijd weer een beetje een spannend moment om weg te rijden met de bagage ed.
Die spanning en het klooien met de kaarten (auto heeft navi) mis ik echt.

Dus wij hebben voor volgend jaar afgesproken om weer met de motor van thuis te vertrekken, 150 km snelweg naar de Ardennen en dan binnendoor naar de Alpen.
Toch echter.... voor mij dan!
 

AadmanZ

MF veteraan
29 dec 2003
9.134
1
43
Haarlem
Ben nu meerdere keren met de motor op en neer naar het zuiden geweest..

Dit jaar dolomieten en Corsica (twee trips) en aangezien ik maar beperkt de tijd heb gaat mijn voorkeur volgend jaar toch uit naar een aanhanger of busje.. Tering eind naar Livorno en terug..
 

Voronwë

MF veteraan
27 aug 2003
7.579
2
Almere
www.softandsilly.nl
Ik vertrek morgen naar Oostenrijk voor een cursus. Al mijn collega's gaan vliegen...
Ik pak de motor! Plak er meteen een aantal dagen aanvast om te rijden daaro!
Nooit zo'n afstand gedaan, maar volgens mij valt dat wel mee!